MYE LEST | Nordfra
En smak av nord | MatNordfra
Hvalbiff med løk og fløtesaus
Før i tiden kom hvalskutene til bygdene i Nord-Norge og solgte hvalkjøtt fra båten. Store...
Boknafisk med gulrotstuing
Boknafisk er halvtørket skrei som har hengt i 8-14 dager i sol og vind. Fisken...
Lutefisk med erterstuing og bacon
Lutefisk er tørrfisk som er utbløtt i vann, lutet og så vannet ut igjen til...
Kveite i kål
Kan du lage fårikål? Da kan du også lage kveite i kål. Dette er en...
Den sorte gryte i Vågehamn
Det var smilet og øynene som smeltet 19 år gamle Jorunn. Gjennom 36 år har...
Mitt beste matminne fra Senja
Jeg vokste opp med en hjemmeværende mor, og middagen var klar når vi kom hjem...
POPULÆRT INNHOLD | Nordfra
Den herlige gleden med isbading
Jeg kjenner meg så brått i live, er fullstendig til stede i øyeblikket og glemmer...
Det skal bo folk i husan
Vi er på dørstokken til Lofoten. I fjellenes lekegrind ligger en handfull hus og sjeler...
Bygger de tradisjonsrike nordlandsbåtene
Dette er like mye en livsstil som et yrke, sier båtbyggerne Arne-Terje Sæther og Gunnar...