MYE LEST | Nordfra
En smak av nord | MatNordfra
God tradisjonsmat på samenes nasjonaldag
6. februar er det samenes nasjonaldag, eller samefolkets dag som dagen også kalles. Mange feirer dagen...
Mitt beste matminne fra Senja
Jeg vokste opp med en hjemmeværende mor, og middagen var klar når vi kom hjem...
Råttstokklefse
Kvitlefse, eller råttstokklefse som noen kaller den, er kanskje den vanligste lefsen i nordnorske kaffeselskaper....
Lutefisk med erterstuing og bacon
Lutefisk er tørrfisk som er utbløtt i vann, lutet og så vannet ut igjen til...
Plukkfisk er kjempegod restemat
Plukkfisk er restemat. Kjempegod restemat! Og når du har lært deg denne tradisjonelle retten kan...
Hvordan lage sagogrynsuppe
Sagogrynsuppe ble før i tiden ofte brukt som en dessert etter et saltfiskmåltid. Den gir en...
POPULÆRT INNHOLD | Nordfra
Ekte vare fra ytterst i havgapet på Helgeland
Det er ikke mange som kan skrive på CV-en at de har vært med å...
Bygger de tradisjonsrike nordlandsbåtene
Dette er like mye en livsstil som et yrke, sier båtbyggerne Arne-Terje Sæther og Gunnar...
Nordnorsk kystkultur
Verdens rikeste hav ligger utenfor Nord-Norge, og vi har eksportert fisk i tusen år. Det...