MYE LEST | Nordfra
En smak av nord | MatNordfra
Plukkfisk er kjempegod restemat
Plukkfisk er restemat. Kjempegod restemat! Og når du har lært deg denne tradisjonelle retten kan...
Hvordan lage sagogrynsuppe
Sagogrynsuppe ble før i tiden ofte brukt som en dessert etter et saltfiskmåltid. Den gir en...
Boknafisk med gulrotstuing
Boknafisk er halvtørket skrei som har hengt i 8-14 dager i sol og vind. Fisken...
Mitt beste matminne fra Senja
Jeg vokste opp med en hjemmeværende mor, og middagen var klar når vi kom hjem...
God tradisjonsmat på samenes nasjonaldag
6. februar er det samenes nasjonaldag, eller samefolkets dag som dagen også kalles. Mange feirer dagen...
Den sorte gryte i Vågehamn
Det var smilet og øynene som smeltet 19 år gamle Jorunn. Gjennom 36 år har...
POPULÆRT INNHOLD | Nordfra
Nordnorsk kystkultur
Verdens rikeste hav ligger utenfor Nord-Norge, og vi har eksportert fisk i tusen år. Det...
Bygger de tradisjonsrike nordlandsbåtene
Dette er like mye en livsstil som et yrke, sier båtbyggerne Arne-Terje Sæther og Gunnar...
Ekte vare fra ytterst i havgapet på Helgeland
Det er ikke mange som kan skrive på CV-en at de har vært med å...