MYE LEST | Nordfra
En smak av nord | MatNordfra
Plukkfisk er kjempegod restemat
Plukkfisk er restemat. Kjempegod restemat! Og når du har lært deg denne tradisjonelle retten kan...
Hvordan lage sagogrynsuppe
Sagogrynsuppe ble før i tiden ofte brukt som en dessert etter et saltfiskmåltid. Den gir en...
Boknafisk med gulrotstuing
Boknafisk er halvtørket skrei som har hengt i 8-14 dager i sol og vind. Fisken...
Råttstokklefse
Kvitlefse, eller råttstokklefse som noen kaller den, er kanskje den vanligste lefsen i nordnorske kaffeselskaper....
Mitt beste matminne fra Senja
Jeg vokste opp med en hjemmeværende mor, og middagen var klar når vi kom hjem...
Den sorte gryte i Vågehamn
Det var smilet og øynene som smeltet 19 år gamle Jorunn. Gjennom 36 år har...
POPULÆRT INNHOLD | Nordfra
Den herlige gleden med isbading
Jeg kjenner meg så brått i live, er fullstendig til stede i øyeblikket og glemmer...
Det skal bo folk i husan
Vi er på dørstokken til Lofoten. I fjellenes lekegrind ligger en handfull hus og sjeler...
John Savio – samisk kunstpioner
Tresnittene til John Savio var de første moderne samiske kunstuttrykkene, og gir oss et enestående...