LOFOTEN | Annonseinnhold

Da lyset kom til Lofoten

Vi skriver 1948. I stuene i Lofoten blafrer fremdeles lysene fra parafinlampene, men stadig flere stuer har fått denne magiske, nye erstatningen. Strømmen har funnet veien helt ut til øyriket i nord, og det må fagfolk til for å få koblet seg til.

Harald Lennertsen starter ene og alene opp Ramberg Elektro, og sykler rundt med verktøykassa dag og natt for å få elektrifisert Lofoten. En mannsalder senere eksisterer bedriften i beste velgående, og har mer å henge fingrene i enn noen gang. I dag har de riktignok oppgradert til biler, og én ansatt er blitt til 15. De vokser stadig, og bedriften er på utkikk etter å få flere ansatte om bord.

–Vi har et veldig ungt miljø med mye positivitet. Ta deg gjerne en helt uformell prat med oss om mulig jobb i vakre Lofoten, oppfordrer daglig leder Jørgen Johansen.

Daglig leder Jørgen Johansen og montør Jonas Grav under arbeidet med rorbuanlegget på Reine.

Det er ikke bare montører som trengs. Kompaniet på Ramberg ser også etter en kreativ medarbeider med variert bakgrunn.

– Tiden er inne for å styrke teamet med en saksbehandler for planlegging, prosjektering og oppfølging frem til oppdragene er ferdigstilt. En slik jobb i vår bedrift vil gi et godt grunnlag for utviklinga av en allsidig elektrokompetanse i et veldig ungt og vitalt arbeidsmiljø, sier Jørgen til Næring i Nord.

Her kan du gå inn og kjike om du er interessert: https://rambergelektro.no/#ledig

Stor bredde

Bedriften utfører alt av elektriske installasjoner innen sterk- og svakstrøm, automasjon og alarmanlegg. Ramberg Elektro har også en liten butikk med varme, belysning og småelektrisk utstyr.

Ramberg Elektro utfører alt av elektriske installasjoner innen sterk- og svakstrøm, automasjon og alarmanlegg.

– Vi tilbyr et veldig bredt spekter av varer og tjenester. Mange bedrifter spisser seg på én enkelt ting, men vår styrke er definitivt den brede kompetanseflaten, sier Johansen.

71 år etter oppstarten preges nemlig bedriften fortsatt av arbeidslyst og stå-på vilje.

– Det er veldig viktig for oss å kunne hjelpe folk. Vi tar alle mulige oppdrag, fra oppdrett til hus, bolig og rorbuer, forteller Jørgen til Næring i Nord.

Rorbuer på Reine

Blant annet stiller de mannsterke til Deco Norges prosjekt på Reine. Vi snakker 12 rorbuer med Nordishavet som nærmeste nabo, omringet av Lofotens stupbratte fjell midt i et av Lofotens aller mest besøkte fiskevær. Prosjektet realiseres trinnvis, og det er fremdeles muligheter for å sikre seg en liten bit av ramsalte Lofoten.

Her kan du lese mer om prosjektet: https://issuu.com/espenwiik/docs/deco_brosjyre

Sommeren er høysesong

Alle skal ha alt ferdigstilt jobber før turistene gjør storinnrykk, og da skal jeg love deg at det blir trykk, sier Jørgen.

Men han trives med trykket, og liker en hektisk hverdag.

– Det meste skulle skjedd i går, men det er bra at vi har nok å gjøre! Men vi må be om at kundene er litt tålmodige med oss, noen må dessverre vente. 

Ramberg Elektro har i dag 15 ansatte og er stadig på utkikk etter dyktige folk som kan styrke staben ytterligere.

Medarbeideres innsats over tid har gjort bedriften fortjent til en lojal kundekrets.

– Vår stab av dyktige og serviceinnstilte medarbeidere, samt pris -og kvalitetsbevisste leverandører, sikrer et konkurransedyktig tilbud av høy kvalitet for våre mange fornøyde kunder, sier Johansen.

  • Ramberg Elektro AS ble etablert i 1948. 
  • Beliggenheten er på Ramberg i Flakstad kommune i det vakre Lofoten. 
  • Bedriften har 15 engasjerte medarbeidere.
  • Ramberg Elektro AS betjener en svært variert kundemasse
  • De utfører komplekse installasjoner for næringslivet, private kunder og offentligheten
Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.