Plukkfisk oppskrift

Plukkfisk er kjempegod restemat

Plukkfisk er restemat. Kjempegod restemat! Og når du har lært deg denne tradisjonelle retten kan du servere sunn, god og hjemmelaget middag på 20 minutter!

Eirik Nilssen /Senja Matstudio Plukkfisk er kjempegod restemat Plukkfisk er restemat. Kjempegod restemat! Og når du har lært deg denne tradisjonelle retten kan du servere sunn, god og hjemmelaget middag på 20 minutter! Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 600 g  lettsaltet kokt torsk Fisken skal være uten skinn og bein
  • 10 poteter
  • 2 løk
  • 1 purreløk
  • 2 ss smør
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
Hvit saus:
  • 5 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 1 l helmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt hvit pepper
  • 1 knivsodd revet muskatnøtt
  • 200 g grovhakket bacon

Slik gjør du

  1. Fisken skjæres i terninger og trekkes i kokt vann i 4-5 minutter. Du kan også bruke fiskerester fra gårsdagens fiskemiddag.
  2. Kokte poteter skjæres i biter (ca 4-5 biter pr potet).
  3. Purreløk skjæres i tynne skiver og løken finhakkes.
  4. Smelt smøret på svak varme og rør inn hvetemel.
  5. Spe med melk mens du rører godt for å unngå klumper i sausen. Sausen skal være tykkere enn vanlig hvit saus. La den småkoke på svak varme i ca 10 minutter mens du rører.
  6. Stek løken i smør til den er blank.
  7. Bland løk, potetbiter og purreløk i sausen vend inn fiskebitene forsiktig. Smak til med salt, pepper og muskat.

Notater

Plukkfisk er godt sammen med sprøstekt grovhakket bacon, potet og smeltet smør. 

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.