Plukkfisk er restemat. Kjempegod restemat! Og når du har lært deg denne tradisjonelle retten kan du servere sunn, god og hjemmelaget middag på 20 minutter!

Ingredienser
- 600 g lettsaltet kokt torsk Fisken skal være uten skinn og bein
- 10 poteter
- 2 løk
- 1 purreløk
- 2 ss smør
- 1 ts salt
- 1 ts malt hvit pepper
Hvit saus:
- 5 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 1 l helmelk
- 1 ts salt
- 1 ts malt hvit pepper
- 1 knivsodd revet muskatnøtt
- 200 g grovhakket bacon
Slik gjør du
- Fisken skjæres i terninger og trekkes i kokt vann i 4-5 minutter. Du kan også bruke fiskerester fra gårsdagens fiskemiddag.
- Kokte poteter skjæres i biter (ca 4-5 biter pr potet).
- Purreløk skjæres i tynne skiver og løken finhakkes.
- Smelt smøret på svak varme og rør inn hvetemel.
- Spe med melk mens du rører godt for å unngå klumper i sausen. Sausen skal være tykkere enn vanlig hvit saus. La den småkoke på svak varme i ca 10 minutter mens du rører.
- Stek løken i smør til den er blank.
- Bland løk, potetbiter og purreløk i sausen vend inn fiskebitene forsiktig. Smak til med salt, pepper og muskat.
Notater
Plukkfisk er godt sammen med sprøstekt grovhakket bacon, potet og smeltet smør.