Før i tiden kom hvalskutene til bygdene i Nord-Norge og solgte hvalkjøtt fra båten. Store blokker med kjøtt ble løftet opp på kaia og fraktet hjem til oppskjæring og bruk.
Foto matbilde:Eirik Nilssen, Senja Matstudio
Ingredienser
- 800 g hvalbiff
- 400 g løk
- 0,5 dl fløte
- 0,3 dl vann eller buljong
- Hvetemel
- Salt
- Pepper
- Laurbærblad
- Smør til steking
Slik gjør du
- Skjær hvalkjøttet i skiver på ca 2 cm tykkelse.
- Vend skivene i melet som er tilsatt salt og pepper.
- Skrell løken og del den i to, skjær den i skiver og brun den i en panne.
- Når løken er brun tas den ut av panna.
- Ha mer smør i panna og stek kjøttet pent brunt på hver side.
- Tilsett vann og fløte og kok ut panna til sausen tykner litt.
- Legg løken over kjøttet og server hvalbiffen med kokte poteter eller potetstappe.
Notater
Har du grønnsaker og rørt tyttebær blir dette himmelsk.