Hvalbiff med løk og fløtesaus

Før i tiden kom hvalskutene til bygdene i Nord-Norge og solgte hvalkjøtt fra båten. Store blokker med kjøtt ble løftet opp på kaia og fraktet hjem til oppskjæring og bruk.

Foto matbilde:Eirik Nilssen, Senja Matstudio

Oppskrift: Hvalbiff med løk og fløtesaus

Eirik Nilssen /Senja Matstudio Hvalbiff med løk og fløtesaus Hvalbiff med løk og fløtesaus Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 800 g hvalbiff
  • 400 g løk
  • 0,5 dl fløte
  • 0,3 dl vann eller buljong
  • Hvetemel
  • Salt
  • Pepper
  • Laurbærblad
  • Smør til steking

Slik gjør du

  1. Skjær hvalkjøttet i skiver på ca 2 cm tykkelse.
  2. Vend skivene i melet som er tilsatt salt og pepper.
  3. Skrell løken og del den i to, skjær den i skiver og brun den i en panne.
  4. Når løken er brun tas den ut av panna.
  5. Ha mer smør i panna og stek kjøttet pent brunt på hver side.
  6. Tilsett vann og fløte og kok ut panna til sausen tykner litt.
  7. Legg løken over kjøttet og server hvalbiffen med kokte poteter eller potetstappe.

Notater

Har du grønnsaker og rørt tyttebær blir dette himmelsk.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.