Stekt tørrfisk

Stekt tørrfisk er en delikatesse som egner seg godt som en av flere småretter eller som hovedrett med grønnsaker, poteter og godt drikke!

Stekt tørrfisk

Eirik Nilssen /Senja Matstudio Stekt tørrfisk Stekt tørrfisk er en delikatesse som egner seg godt som en av flere småretter eller som hovedrett med grønnsaker, poteter og godt drikke! Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1 kg tørrfisk
  • 2-3 ss hvetemel
  • Brødrasp (tørket brød som er malt) eller griljermel
  • Smør til steking
  • Salt

Slik gjør du

  1. Tørrfisken vannes ut i ca fem dager i kjøleskap. Husk å bytte vann en gang om dagen.
  2. Fjern skinn og ben og del fisken i biter på 5-6 cm bredde.
  3. Mel, salt og vann blandes til en fin jevning omtrent som pannekakerøre – deretter dyppes fisken i blandingen før den vendes i brødrasp eller griljermel.
  4. Stek fisken gylden i godt med smør.

Notater

Server stekt tørrfisk sammen med gulrotstuing, kokte poteter og smeltet smør. GOD MIDDAG 🙂

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.