Sagogrynsuppe ble før i tiden ofte brukt som en dessert etter et saltfiskmåltid.
Sagogrynsuppe ble før i tiden ofte brukt som en dessert etter et saltfiskmåltid. Foto: Eirik Nilssen, Senja Matstudio

Hvordan lage sagogrynsuppe

Sagogrynsuppe ble før i tiden ofte brukt som en dessert etter et saltfiskmåltid. Den gir en god og søt avrunding på et herlig måltid, og den er ferdig på ca 20 minutter.

Foto matbilde:Eirik Nilssen, SenjaMatstudio #eiriknilssen

Før i tiden ble det spist hverdagsdesserter flere ganger i uken. Kanskje en idé å ta opp denne skikken..?

Matoppskrift: Sagogrynsuppe

Eirik Nilssen /Senja Matstudio Hvordan lage sagogrynsuppe Hvordan lage sagogrynsuppe Skriv ut oppskrift
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 1 l helmelk
  • 0,7 dl hvit sagogryn
  • 1,5 ss sukker
  • 1 hel kanelstang

Slik gjør du

  1. Kok opp melken og tilsett sagogryn, kanel og sukker.
  2. Kok videre til gryna er blitt myke og blanke.
  3. Fjern kanelstangen og server.

Notater

Suppen passer perfekt etter et måltidmed salt fisk.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.