Lofoten Tekniske skal være et helstøpt lokalt alternativ til de store aktørene

Selv om Niilo Nissinen (31) er i startfasen av sin nye bedrift Lofoten Tekniske AS, har han lang og bred erfaring fra ulike roller i elektrobransjen. Nå satser han fullt på konsulentvirksomhet som rådgivende ingeniør innenfor elektro.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Med et lite og smidig firma lover Niilo både raskere respons og mer personlig oppfølging enn de store aktørene kan tilby.

Med lang og bred erfaring fra elektrobransjen tar Niilo Nissien og Lofoten Tekniske opp konkurransen mot de store aktørene.
Med lang og bred erfaring fra elektrobransjen tar Niilo Nissinen og Lofoten Tekniske opp konkurransen mot de store aktørene.

– Det er veldig få som leverer denne tjenesten lokalt i Lofoten og jeg tror at et selskap som dette kan bidra til økt lønnsomhet og reduserte kostnader for bedrifter og kommuner i Lofoten, sier Niilo Nissinen, daglig leder og eier av Lofoten Tekniske AS.

Bedriften skal ha fokus på rådgivning innenfor tekniske fag, med oppgaver som prosjektering og prosjektledelse. I tillegg kommer Niilo til å bistå byggherrer ved prosesser og konkurranser og annen rådgivning. 

Selv om oppstarten var i oktober 2022 var ikke selskapet i full drift før i januar 2023, etter at Niilo avsluttet sin stilling som avdelingsleder hos Lofoten Elektro AS.

– Jeg kommer til å satse på bedriftsmarkedet, men er fleksibel nok til å ta de sjansene som byr seg.

Niilo Nissinen
Niilo tar sikte på å bidra til økt lønnsomhet og reduserte kostnader for bedrifter og kommuner i Lofoten.

Lofoten trenger et konkurransedyktig teknisk konsulentfirma

– Selv om det nasjonalt er mange aktører i bransjen, er elektrokompetansen litt mangelfull i regionen vår. Nettopp derfor tør jeg å satse – fordi jeg ser det er et marked for tjenestene mine, sier Niilo.

Han forteller videre om fordeler han har i forhold til de store aktørene. Niilo kjenner kundene og det lokale markedet godt. Med lokal tilhørighet kan han dessuten love personlig oppfølging. Det blir selvfølgelig noe helt annet å forholde seg til en lokal person, istedenfor til et kjempestort selskap. 

– Når det dukker opp en problemstilling, har jeg mulighet til å komme på fysiske møter for å avklare det, istedenfor å løse det på e-post.

Niilo Nissinen
Å ha muligheten til å dra ut til kunden på fysiske møter blir viktig for Niilo Nissinen og Lofoten Tekniske.

Han har sterk tro på at denne menneskelig delen med kjapp problemløsning kommer til å være hans konkurransefortrinn i forhold til de store aktørene.

Niilo kjenner godt hele den lokale bransjen – og bransjen kjenner ham

For at byggherrer skal få mest mulig ut av investeringene sine i tekniske anlegg, bør de fokusere på ITB (integrerte tekniske bygningsinstallasjoner) for økonomisk gevinst. Dette er en rolle Lofoten Tekniske AS kan levere lokalt – med tett oppfølging av prosjektet.

Lofoten Tekniske AS er et elektroteknisk rådgiverselskap. Oppdragsgiver er som regel byggherre, elektroinstallatør, eiendomsutvikler, eller annen virksomhet innen bygg og anlegg eller andre typer prosjekter. Niilo tar på seg å være rådgiver for byggherre og beslutningstaker.

– Jeg kan være ITB-ansvarlig og koordinator. Ofte tar jeg også på med rollen som RIE (rådgivende ingeniør innen elektro) og er ansvarlig for prosjektering av elektriske anlegg.

Niilo Nissinen
Niilo kjenner godt hele den lokale bransjen – og bransjen kjenner ham.

– Når man er liten bærer man selvfølgelig en risiko, men de kundene jeg tar inn følger jeg opp. Det hjelper at jeg kjenner den lokale bransjen godt. De kjenner meg like godt de også, sier Niilo.

Niilo er en mann det er lett å få tak i, og regionen er ikke større enn at han alltid vet hva som rører seg rundt. Denne lokalkjennskapen skal bidra til rask oppfølging av alle typer prosjekter.

Brennende engasjement for elektrofag

Foreløpig er det kun Niilo som driver Lofoten Tekniske AS alene. Selv om man skulle tro en mann er for lite til å ta på seg store jobber, er det ingen grunn til å tvile på evnen til nettopp det. 

Fra før av har han fire års erfaring som avdelingsleder fra Lofoten Elektro, og ytterligere 4 års erfaring som prosjektleder. Han har både prosjektert og vært prosjektleder med planlegging, oppfølging og strukturering. Det er heller ikke mange som har vært innom alle rollene i elektrobransjen slik Niilo har på sin vei dit han er i dag. 

Lofoten Tekniske ble etablert i oktober 2022, men kompetansen i bedriften, og hos daglig leder Niilo Nissinen er svært solid, med lang og bred erfaring fra ulike roller i elektrobransjen.

Hele tiden har jeg hatt et brennende engasjement for elektrofag.

Niilo Nissinen

Fra han begynte som lærling, har han jobbet 4-5 år som montør, før han tok steget videre som saksbehandler, prosjektleder og til slutt fikk ledererfaring.

Har vært med å bygge noen av de mest komplekse byggene i regionen

Fra sin bakgrunn i elektrobransjen, har Niilo både totalteknisk og elektroentrepriseerfaring. Han har vært med å bygge noen av de mest komplekse byggene i regionen.

– Jeg har vært med på store og små prosjekter, fra boligbygg og kontorbygg, til fabrikker og produksjonslokaler. Dette i flere forskjellige roller de siste 14 årene jeg har vært i bransjen.

Niilo Nissinen
Moderne og fremtidsrettede bygg krever både solid kompetanse og riktig teknologi for å lykkes fra A til Å.

Fremtiden er elektrisk, og automatisert. Dette er områder Lofoten Tekniske AS vil følge tett, og være med på utviklingen som skjer i hele samfunnet. Når det gjelder kompleksitet er det ikke mange begrensninger i tjenestene som kan tilbys fra selskapet.

Lofoten Tekniske har samarbeidspartnere innenfor alle ingeniørfag, og kan levere tverrfaglig leveranser selv i de største prosjekter. 

Konsulenter har et ufortjent rykte for å være kostbare

Uansett hvilke tekniske og økonomiske utredninger det er behov for, kan Niilo bistå. Han selger også endel sikkerhetskurs til byggeiere og bedriftseiere (Instruert personell & FSE Kurs). Dette er en liten nisje, siden elektropersonell har krav om årlig sikkerhetsopplæring. 

– I tillegg til generell rådgivning, lager jeg konkurransegrunnlag, har prosjektledelse og prosessoppfølging, sier Niilo. 

Niilo Nissinen og Lofoten Tekniske står klar for å hjelpe kundene som rådgivende ingeniør innenfor elektro. .

Det er fort å tenke at konsulenter bare er en utgift, men Niilo presiserer at tjenestene hans skal gi en merverdi som presser kostnadene ned, samtidig som han øker kvaliteten i det bedriften driver med.

Niilo tror kundene kommer til å bli fornøyde når han viser fleksibilitet på det han kan levere. Han vil bruke all sin brede erfaring til å skreddersy den løsningen kunden er ute etter.

– Med bedre kontroll i prosjektet skal jeg sikre kvaliteten, skape forutsigbart for kunden med en smidig og personlig oppfølging.

Niilo Nissinen

Jeg kan love mindre byråkrati og er åpen for å bistå innenfor det jeg har erfaring med. Ta kontakt med meg om du lurer på noe, avslutter Niilo Nissinen, daglig leder og eier av Lofoten Tekniske AS.

Om Lofoten Tekniske

Lofoten Tekniske AS er et nyetablert selskap i Flakstad Kommune som spesialiserer seg på elektrotekniske rådgivertjenester som prosjektering, kravspesifikasjoner, FDVU, kursing, prosjektledelse, kalkulasjon, internkontroll og annen rådgivning etter behov. Vår målsetning er å øke kvalitet, lønnsomhet og forutsigbarhet for installatører og byggherrer.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Annonsørinnhold | Lofoten Tekniske AS


Lofoten Tekniske er din rådgivende ingeniør innen elektro (også kalt RIE). Hos oss får du en fagperson som gir råd til en oppdragsgiver (byggherre, elektro installatør, eiendomsutvikler, eller annen) innen virksomhet med bygg og anlegg eller andre typer prosjekter.

Ta kontakt på Niilo@lofotentekniske.no, eller mobil +47 90 98 91 71

Medlem av:

Produsert av Næring i Nord – Nordfra.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.