Nye Thon Hotel Svolvær er blitt et flaggskip i nord

Selv midt i en pandemi kunne totalentreprenør Consto Nord sammen med underleverandører si seg godt fornøyd med byggingen av nye Thon Hotel Svolvær. Det nye hotellet kunne åpne dørene etter planen 2.juli 2021.

I flere år har det eksklusive og spesielle opplevelseshotellet i havgapet i Lofoten vært under planlegging. Nye Thon Hotel Svolvær skal være et nytt flaggskip i nord, og et søsterhotell til Thon Hotel Lofoten, som blant annet er viden kjent for å være åsted for VM i Skreifiske.

Velkommen inn til nye Thon Hotel Svolvær i Lofoten.
Velkommen inn til nye Thon Hotel Svolvær i Lofoten. Foto: Steven Henriksen

De to hotellene vil samarbeide tett, og tilbyr totalt mer enn 400 gjesterom. Sammen har hotellene kapasitet til 1500 konferansegjester.

Skyer i horisonten

Som med ethvert stort byggeprosjekt er det mye som skal klaffe. Legg til i ligninga en verdensomspennende pandemi, skyhøy prisstigning i byggebransjen og en åpningsdato som er knivskarp beregnet til starten av sommersesongen 2021.

Prosjektet har hatt sin del av skyer i horisonten, men totalentreprenør Consto Nord har sammen med sine underleverandører landet fjellstøtt med prosjektet til Thon Hotel på kaikanten i Lofoten.

Selv med enkelte skyer i horisonten sto nyhotellet klar til avtalt tid, og selvsagt med en magisk utsikt over hav og fjell i Lofoten. Foto: Steven Henriksen

I 2019, før koronaen traff oss alle, ble kontrakten om byggingen av det nye hotellet signert, og underveis har Consto Nord, som Nord-Norges største totalentreprenør, taklet de mange ulike hindringene for at nyhotellet skulle stå klart til åpningsdagen. 

– Vi er avhengige av at alle drar i samme retning for å få til noe slikt, og takket være en enorm samarbeidsvilje og målrettethet har vi klart å holde det, sier prosjektleder Bjørn Aage Nibe hos Consto Nord.

Bjørn Aage Nibe. Foto: Privat

Det har vært og er fortsatt på mange måter en ekstraordinær situasjon i bransjen og verden forøvrig. Man må egentlig bare ha is i magen, sier prosjektleder Nibe.

Consto Nord har bygget mye for Olav Thon-gruppen. Både i Lofoten og Kirkenes, Tromsø og Harstad og flere steder i landet har entreprenøren realisert ambisiøse Thon-prosjekter.

Delikat innredet og utsøkt utsikt ved det nye hotellet på kaikanten i Svolvær. Foto: Steven Henriksen

Byggingen av Thon Hotel Svolvær

Spaden gikk i jorda august 2019 da det gamle fryselageret i Svolvær havn ble revet. Grunnarbeidene tok til i november 2019, dernest gikk det slag i slag. Hotellrommene er bygget trinn for trinn i en stram taktplan.

Foto: Steven Henriksen

– Annonse –

All infrastruktur er koblet opp mot en sentral styring – dette hotellet er som et gedigent smarthus. Tusenvis av brytere, lys og kilometervis med ledninger, svimlende mengder materialer og interiør har tatt form til å bli et flaggskip for turismen i nord.

Les også:

Hotellbygget er på hele 11400 kvadratmeter fordelt over seks etasjer, samt en etasje med teknisk rom. Hotellet inneholder 211 rom pluss resepsjon, restaurant, kjøkken og konferansesal i første etasje.

Velkommen inn. Hotellet inneholder 211 rom pluss resepsjon, restaurant, kjøkken og konferansesal i første etasje. Foto: Steven Henriksen

– Et prosjekt som dette er en skikkelig kabal. Det er mange faser i et byggetrinn og mange aktører – men ikke samtidig. Første del består av mye planlegging og prosjektering i tett samarbeid med Thon Hotels. Dernest er det å i gang med grunnarbeid, betong, råbygg, taktekke, innredningsarbeid og tekniske fag. 

– Annonse –

Klar til åpning

Til avtalt tid kunne Thon Hotel Svolvær ta imot sine første gjester ytterst på kaikanten etter planen 2. juli 2021. Hotellrestauranten som har plass til 300 gjester har en spektakulær utsikt, med vinduer fra gulv til tak.

Til avtalt tid kunne kunne Thon Hotel Svolvær ta imot sine første gjester 2. juli 2021, og vise frem et fantastisk hotell med majestetisk utsikt. Foto: Stine Bakke

– Vi er ganske stolt av å kunne levere til åpningsdatoen med tanke på situasjonen vi har vært oppi. 

Bjørn Aage Nibe, Prosjektleder Consto Nord

En stor glassboks for sløying og beredning av fisk er satt utenpå veggen, slik at restaurantens gjester kan beskue fangsten som kommer inn. Og gjestene kan få tilberedt sin egen fisk i restauranten.

Det nye hotellet til Thon Hotel Svolvær ligger midt i smørøyet i Svolvær og Lofoten. Foto: Steven Henriksen

Det skal også bli ei stor, flytende badstu rett nedenfor hotellet, i tillegg har hotellet en egen urte- og grønnsakshage på taket.

– Et flott prosjekt som ligger midt i smørøyet i Svolvær. Beliggenheten er fantastisk. Et spennende prosjekt hvor Thon Hotels har prioritert kvalitet. Det har vært spennende å være med og utvikle dette, avslutter prosjektleder Nibe hos Consto Nord.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Leverandøroversikt.

Vi gratulerer med nye Thon Hotel Svolvær, og takker for oppdraget.


Consto Nord AS har vært totalentreprenør ved byggingen nye Thon Hotel Svolvær

Consto Nord AS er i dag Nord-Norges største entreprenør. Selskapet utvikler og bygger boliger og alle typer næringsbygg for offentlige og private oppdragsgivere på Svalbard og i Nordland, Troms og Finnmark.

Prosjektleder: Bjørn Aage Nibe
Nettside: consto.no

Lofoten Elektro har levert alt av totale elektroinstallasjoner ved nye Thon Hotel Svolvær

Prosjektleder: Willy Dahl
Nettside: lofotenelektro.no

Nordland Betongelement AS har levert hulldekker ved byggingen av nye Thon Hotel Svolvær

Daglig leder: Svein Helge Nøstdal
Nettside:
nordland-betongelement.no

Nobel Rør Installasjon AS har levert rørinstallasjoner ved nye Thon Hotel Svolvær

Nobel Rør Installasjon AS jobber innen varme og sanitær og tar alle typer rørleggeroppdrag; fra små serviceoppdrag hos private kunder til større prosjekter og nybygg.

Prosjektleder: Kristian Hansen
Nettside: nobror.no

Proffkeramikeren AS har levert og lagt fliser ved nye Thon Hotel Svolvær

Proffkeramikeren AS prosjektstyrer og kvalitetssikrer oppdragene slik at kunden oppnår trygghet for høy faglig kompetanse.

Daglig leder: Søren Widar Sogge
Nettside: Facebook/Proffkeramikeren

Vental har levert Zip Screen og parasoller til Thon Hotel Svolvær

Vental er den største og ledende aktøren i Skandinavia for profesjonell solskjerming til næringsbygg, og hadde i 2020 en omsetning på 220 millioner kroner. Vental er heleid av Hunter Douglas, verdens største produsent av solskjerming. Vental leverer solskjermingsprodukter til hele landet.

Prosjektansv.: Svein Arne Seierstad
Nettside: vental.no

Deco Systems har levert alt av gjennomfargede fotlister og fendringslister for Thon Hotel Svolvær 

Listene er kjernefargede, ekstra harde og tåler fuktighet for å unngå skader ved tøff påkjenning, daglig vask og renhold. Deco Systems har vært leverandør til over 40 Thon Hotel og en rekke andre kjente norske hotellprosjekt.

Deco Systems AS leverer listefrie løsninger, innkassingsystemer for rør og ventilasjonskanaler, gjennomfarget listverk, samt dekorprodukter som rosetter, søyler, veggdekor etc. Alle våre produkter tåler fuktighet.

Prosjektleder: Olaf Rimstad
Nettside: decosystems.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.