Lofoten Elektro monterte 50.000 meter datakabler på Thon Hotels nye flaggskip

Lofoten Elektro hadde hendene fulle med montering ved Thon Hotels nye flaggskip på kaikanten i Svolvær som åpnet 2. juli 2021.

– Det har vært veldig artig å lede elektromontasjen her, det har vært et kult prosjekt, sier prosjektleder Arne Nordheim.

Det ble en omfattende jobb for de ansatte hos Lofoten Elektro når det skulle monteres 50.000 meter med datakabler ved nye Thon Hotel i Svolvær.

I sommer åpnet Thon Hotels sitt andre hotell i Lofotens hovedstad. Under innspurten var Lofoten Elektro i sving side om side med en lang rekke aktører for å ferdigstille det nye flaggskipet i regionen.

– Et heftig prosjekt som vi er stolt av å være en del av.

Arne Nordheim.
Nye Thon Hotel Svolvær har 211 gjesterom ytterst på kaikanten i Svolvær. Foto: Stine Bakke

Hotellet, med sine 211 gjesterom ytterst på kaikanten i Svolvær, er syv etasjer høyt. Innen åpningen 2. juli var det mye som skulle være klappet og klart. Topp moderne fasiliteter skal være montert etter alle kunstens regler.

– Det er mye som skal klaffe, og mange aktører som skal komme i mål samtidig, forteller Nordheim.

Det var hektiske dager for Lofoten Elektro ved innspurten på nye Thon Hotel Svolvær.
Det var hektiske dager for Lofoten Elektro ved innspurten på nye Thon Hotel Svolvær. Foto: Stine Bakke

Spektakulært

– I flere år har vi planlagt dette eksklusive og spesielle opplevelseshotellet i havgapet i Lofoten sier konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen.

Utsikten er spektakulær, med vinduer fra gulv til tak ved nye Thon Hotel Svolvær. Foto: Stine Bakke

Hotellrestauranten har plass til 300 gjester. Utsikten er spektakulær, med vinduer fra gulv til tak. En stor glassboks for sløying og beredning av fisk er satt utenpå veggen, slik at restaurantens gjester kan beskue fangsten som kommer inn. Og gjestene kan få tilberedt sin egen fisk i restauranten.

Hotellet får også en egen urte- og grønnsakshage på taket.

Morten Thorvaldsen

Lofoten Elektro har bygget opp alt det elektriske fra grunnen av, deriblant en spesialbygget storsal med høy kvalitet på det tekniske utstyret, som står klart for konferanser og banketter.

Lofoten Elektro har bygget opp alt det elektriske fra grunnen av ved nyhotellet. Foto: Stine Bakke

Salen kan tilpasses for ulike formål, med vindusflater på syv meter høyde. Her holdes også VM i Skreifiske. Lofoten Elektro har fått på plass infrastrukturen, de har båret inn enormt med utstyr, trukket kabler og montert etter alle kunstens regler.

Det nye hotellet på kaikanten i Svolvær er delikat innredet med blant annet lamper montert av Lofoten Elektro. Foto: Stine Bakke

– Det har vært ekstremt hektisk, men det er gøy. Thon er en fantastisk arbeidsgiver, som bygger et kjempefint hotell, sier Nordheim.

50.000 meter datakabler

Thon Hotel Svolvær ligger rett ved prisbelønte Thon Hotel Lofoten som åpnet i 2009. De to hotellene vil samarbeide tett, og tilbyr totalt mer enn 400 gjesterom. Sammen har hotellene kapasitet til 1500 konferansegjester.

– Lyssettingen er spennende, men alt er holdt i en varm tone, sier designansvarlig i Olav Thon Gruppen, Sissel Berdal Haga Thon.

Foto: Stine Bakke

All belysning er montert av Lofoten Elektro, og hotellrommene er bygget trinn for trinn i en stram taktplan. All infrastruktur er koblet opp mot en sentralstyring – et gedigent smarthus. Tusenvis av brytere, lys og kilometervis med ledninger har satt strøm på det nye hotellet.

Hele 50.000 meter datakabler er blitt montert. Foto: Stine Bakke

Det er nemlig ekstreme mengder med materiell og utstyr som har gått med i prosessen. Det 130 kvadratmeter store lageret som elektroentreprenørene har i nabobygget, tømmes og fylles opp nærmest ukentlig. Hele 50.000 meter datakabler er blitt montert, opplyser Nordheim.

– Det er et veldig moderne hotell. De har til og med et eget sløyerom til gjestene, som selvsagt kan fiske sin egen fisk. Det skal også bli ei stor, flytende badstu rett nedenfor hotellet, forteller Nordheim.

Foto: Stine Bakke

Lofoten Elektro – et naturlig valg

Ingen dag er lik for Lofoten Elektro. Historien til elektroentreprenøren strekker seg helt tilbake til 1972, da Arne Orø og Roald Nilsen tok over etter gamle Kabelvåg Installasjonsforretning.

1984 overtok Kjell-Ole Holmen driften og har siden viderutviklet bedriften til dagens Lofoten Elektro AS, en elektroentreprenør som leverer produkter og tjenester til offentlig og private næringsliv, industri, maritim og privatmarkedet.

I dag har Lofoten Elektro 80 ansatte, og medlem av Elektrogruppen, som er en anerkjent samarbeidspartner innen elektro i nord.

Lofoten Elektro har i dag 80 ansatte, og er medlem av Elektrogruppen. Foto: Stine Bakke

Lofoten Elektro ble kåret til Årets lærebedrift i 2018 i Lofoten, og har til enhver tid mellom 10 og 15 lærlinger i sving. Les mer her: https://www.lofotenelektro.no/aktuelt/aarets-laerebedrift

Lofoten Elektro ble kåret til Årets lærebedrift i 2018 i Lofoten. Foto: Stine Bakke

– Vi er et stort team, og det er mange dyktige folk her. Å rekruttere ungdom er noe av det viktigste vi gjør, for det skjer så mye i regionen samtidig som det er mangel på arbeidskraft, avslutter prosjektleder Arne Nordheim.

Historien om Lofoten Elektro

  • Fra starten og frem til 1989 holdt Kabelvåg Elektro AS til i gamle Katinka Silsandgården i Kabelvåg. Etter et kort opphold i Svolvær flyttet Kabelvåg Elektro AS inn i nye lokaler i Osan i januar 1990.
  • I 1989 ble Kabelvåg Elektro AS utvidet til også å omfatte skipsinstallasjoner. Dette skjedde ved at installasjonsbedriften Ing. Fred Danielsen la ned sin virksomhet, og montørene fikk da tilbud om fast ansettelse i Kabelvåg Elektro AS.
  • I 2005 kjøpte Kabelvåg Elektro AS opp Leknes Installasjon AS. Etter noen år i de gamle lokalene i Storgata, kjøpte de “gamle Hobbysenteret” i Valsetveien 1. Etter en større ombygging flyttet de i 2010 inn i moderne lokaler.
  • I 2015 ble Lofoten Elektro AS felles navn for Leknes Installasjon AS og Kabelvåg Elektro AS – et naturlig navn for en bedrift med avdelinger i Øst- og Vest-Lofoten.
  • Lofoten Elektro tilbyr elektroinstallasjon, alarm- og sikkerhets-anlegg, automasjon, telecom og maritim elektro/ elektronikk, og er blant regionens beste på skipselektronikk
  • Firmaet har 80 ansatte
  • Entreprenørvirksomheten er allsidig og omfatter både prosjekter fra renovering, ombygging, service, nyinstallasjoner til nøkkelferdige prosjekter og installasjoner.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Lofoten Elektro AS


Lofoten Elektro AS er en elektroentreprenør som leverer produkter og tjenester til offentlig og private næringsliv, industri, maritim og privatmarkedet.


Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.