God veiledning og tilrettelegging var nøkkelen for Andrea

Helt siden Andrea var liten har hun hatt ett ønske om å jobbe med barn, men med en ekstra tøff start på livet var det ikke alltid gitt at det skulle skje. 

I dag er Andrea Haukebøe Micheeff 24 år gammel, og hun er bosatt i Harstad. Livet smiler for den unge jenta som har hele livet fremfor seg.

Andrea Haukebøe Micheeff stortrives med sin jobb i barnehage.
Andrea Haukebøe Micheeff stortrives med sin jobb i barnehage.

Men da Andrea ble født med Cerebral Parese visste man lite om hvordan fremtiden kom til å se ut, og hvilken utfordringer som skulle møte henne på veien.

-Det at jeg har fått muligheten til å fullføre yrkesfagutdanningen på mine premisser er den eneste grunnen til at jeg har kommet meg ut i arbeidslivet.

Å være lærekandidat innenfor barne- og ungdomsarbeiderfaget har gitt meg motivasjon, mestringsfølelse og kunnskap som jeg får brukt i arbeidshverdagen, forteller Andrea.

I dag jobber Andrea fulltid i en barnehage, og drømmen hennes har med andre ord gått i oppfyllelse. 

Gode støttespillere

Andrea legger ikke skjul på at oppfølging og tilrettelegging fra kollegaer og rådgivere i KomOpp har vært avgjørende for at hun skulle komme seg igjennom utdanningsløpet.

Likevel ble tiden som lærekandidat ute i barnehagen et sted hvor Andrea for første gang kjente seg som en helt vanlig jente, elev og medarbeider. 

Det å jobbe med barn var akkurat så bra som jeg hadde sett for meg.

– Barna jeg jobber med er helt fantastiske, og de spør de mest underlige og fascinerende spørsmålene. Jeg har ikke alltid svarene, men da prøver vi å finne svarene sammen. Hver dag på jobb byr på noe nytt.

Andrea har blitt fulgt opp som læring gjennom programmet til KomOpp.
Andrea har blitt fulgt opp som lærekandidat gjennom programmet til KomOpp.

Praksis i utlandet

Som en del av læretiden ble Andrea kontaktet av rådgiveren sin i KomOpp i forbindelse med en utveksling til Irland. KomOpp har samarbeidsavtale med Erasmus+ som gir lærekandidater og lærlinger muligheten til å ta praksis i Europa.

En unik mulighet til å øke sin flerkulturelle forståelse samtidig som man lærer enda mer om barn og unge. 

-Det var to fine uker hvor jeg fikk sjansen til å gjøre noe nytt.

Å reise til et helt annet land for å jobbe gjør at man får opplevd ulike kulturer, både ulikheter og likheter, i tillegg får man sett hvordan hverdagslivet er bygd opp andre steder enn hjemme, sier Andrea.

I Irland hadde de for eksempel bare halv barnehagedag, der de eldste startet på morgenen, og de minste kom etter lunsjtider. De var heller ikke vant med å være ute og å gå på tur. 

Andrea har i dag fagbrev og fast stilling.
Andrea har i dag fagbrev og fast stilling.

Har kapret drømmejobben

Andrea opplever at KomOpp har vært en viktig støttespiller for henne hele veien fra lærekandidat til kompetansebevis og fast stilling. Selv om det til tider har butta litt imot, har man alltid klart å finne løsninger sammen. 

-Vi har hatt et sterkt fokus på kommunikasjon for å finne ut hvordan ting kan gjøres bedre fra alle parter.

May-Tove Grytnes

KomOpp har vært en fantastisk sparringspartner gjennom læretiden, og det er det som har gjort at jeg har kommet meg ut i fast arbeid, i et yrke som jeg virkelig brenner for, avslutter Andrea Haukebøe Micheeff.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Annonsørinnhold | KomOppKomOpp er et tverrfaglig opplæringskontor for offentlig sektor med kontorer i Harstad, Skjervøy og på Finnsnes. Bedriften ble som ett av de første kommunale opplæringskontor for fagopplæring, stiftet 9.juni 1993, med oppstart 1.januar 1994. 

Finnsnes (hovedkontor)
Bernhard Lunds vei 3, 9300 Finnsnes
Harstad
Margrethe Jørgensens gate 12, 9406 Harstad
Skjervøy
Nord-Troms VGS avd. Skjervøy, Industriveien 2, 9180 Skjervøy

Telefon 906 92 427
post@komopp.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.