KomOpp har hjulpet nærmere 3000 lærlinger med læreplass – nå feirer de 30 år

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

KomOpp er ett av de største opplæringskontorene innenfor offentlig sektor i Norge. De siste 30 årene har de bistått nærmere 3000 lærlinger og deres lærebedrifter med oppfølging, kursing, rådgivning, veiledning og opplæring. 

Opplæringskontoret KomOpp ble etablert med mål om å utvikle flere læreplasser i offentlig sektor. Da de startet opp i 1993 var det rundt 100 lærlinger totalt i Troms.

I dag har opplæringskontoret ansvar for nesten 300 lærlinger alene. De kan også smykke seg med å ha tatt inn landets første ambulanselærling. Paramedic Tina jobber fortsatt i tjenesten, men har tillegg en 50% stilling i KomOpp.

KomOpp med daglig leder May-Tove Grytnes har en travel hverdag med ansvar for nesten 300 lærlinger i Troms. Foto: Stein Eirik Simonsen

– Opplæringskontoret KomOpp er fordelt på tre kontorsteder i Troms med til sammen ni ansatte som jobber med oppfølging og bistand for bedrifter og lærlinger.

May-Tove Grytnes

20 av kommunene i Troms og Finnmark er medlem av KomOpp, noe som betyr at de tilbyr læreplass for lærlinger innenfor ulike yrkesfagområder.

I tillegg har vi rundt 20 medlemsbedrifter som også tar inn våre lærlinger, forteller daglig leder May-Tove Grytnes. 

20 kommuner og 20 bedrifter er medlem av KomOpp, og sammen skal de sikre gode lærlingplasser i Troms. Foto: Stein Eirik Simonsen

Lærlinger i Norges- og verdenstoppen

Opplæringskontoret har opparbeidet seg et godt rykte etter 30 år som bistandspartner i offentlig sektor. Hos KomOpp har de stor tro på samarbeid, og de jobber for at lærlinger og veiledere skal bli best mulig. 

Tett samarbeid mellom veiledere og lærlinger er en del av suksessoppskriften i Troms.

I Troms utdanner vi dyktige fagarbeidere som hevder seg godt og er faglig sterke.

May-Tove Grytnes

Beviset på dette er flere solide plasseringer i både fylkes-, Norges- og verdensmesterskap for lærlinger.

Samarbeidet mellom opplæringskontoret, medlemsbedrifter og lærlinger har gitt solide resultater sine oppstarten i 1993.

Våre lærlinger holder en høy standard ute i arbeidslivet, og det tar de med seg videre i sin profesjonelle karriere, forteller May-Tove.

I 1997 ble KomOpp også kåret til årets lærebedrift av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet.

– Vi setter slike bemerkelser høyt fordi det betyr at arbeidet vi gjør har en større betydning.  

May-Tove Grytnes

Gullvinnere Regine Rydningen fra Bardu og Andrea-Hansine Daleng fra Salangen som ble Norgesmestere i barne- og ungdomsarbeiderfaget og Thea Engvoll fra Kåfjord tok en flott bronsemedalje i Helsearbeiderfaget. Foto: KomOpp.

Lærlinger fra KomOpp

NM og VM-plasseringer


FagPlassering
NM – Ambulansefag1.plass
NM – Helsearbeiderfag1.plass, 1.plass, 3.plass, 4.plass
VM – Helsearbeiderfag1.plass
NM – Barne-og ungdomsarbeiderfag1.plass, 2.plass, 4.plass

Meningsfulle dager på jobb

Jobben som gjøres i opplæringskontoret er meningsfull, og dagene har stor variasjon. Som ansatt i bedriften skal man være bindeleddet mellom lærlinger, lærebedrift og fylkeskommunen.

Ifølge de ansatte selv har de verdens mest fantastiske jobb, noe som også gir utslag i veldig lite gjennomtrekk i bedriften.

De ansatte trives svært godt i jobben, og de blir ofte lenge. Foto: Stein Eirik Simonsen

Selv med mye selvstendig arbeid, er arbeidsmiljøet hos KomOpp svært tett. 

May-Tove Grytnes
En sammensveiset og sprek gjeng hos. KomOpp. Foto: KomOpp.
En sammensveiset og sprek gjeng. Foto: Privat

-Vi kommer også veldig nærme menneskene vi bistår, og det i seg selv er en givende del av jobben.

May-Tove Grytnes

Jobben innebærer også en del reise ettersom vi besøker alle medlemsbedriftene for oppfølging av veiledere og lærlinger, forteller hun. 

Fremtidsrettet utvikling

En annen sentral rolle for opplæringskontoret er å komme med innspill til utvikling av opplæringsløp og læreplaner. Med KomOpp sin lange erfaring og kompetanse innenfor fagopplæring stiller de med solid kunnskap når veien videre skal planlegges og vedtas.

Vi ønsker alltid å finne de beste løsningene for alle involverte.

May-Tove Grytnes
Feirer 30 år i 2023 og satser på å holde koken i minst 30 år til.

– Utviklingsarbeidet er viktig, og vi må være en engasjert aktør som samler stemmer med bakgrunn i hva som vil gi best resultat for lærlingene og lærebedriftene.

Vi satser jo i hvert fall på 30 år til, og en økning i antall lærlinger, avslutter daglig leder May-Tove Grytnes hos KomOpp.


Les alle sakene om KomOpp 30 år

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Annonsørinnhold | KomOppKomOpp er et tverrfaglig opplæringskontor for offentlig sektor med kontorer i Harstad, Skjervøy og på Finnsnes. Bedriften ble som ett av de første kommunale opplæringskontor for fagopplæring, stiftet 9.juni 1993, med oppstart 1.januar 1994. 

Finnsnes (hovedkontor)
Bernhard Lunds vei 3, 9300 Finnsnes
Harstad
Margrethe Jørgensens gate 12, 9406 Harstad
Skjervøy
Nord-Troms VGS avd. Skjervøy, Industriveien 2, 9180 Skjervøy

Telefon 906 92 427
post@komopp.no

Produsert av Næring i Nord. Les mer her!

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.