KomOpp er ett av de største opplæringskontorene innenfor offentlig sektor i Norge. De siste 30 årene har de bistått nærmere 3000 lærlinger og deres lærebedrifter med oppfølging, kursing, rådgivning, veiledning og opplæring.
Opplæringskontoret KomOpp ble etablert med mål om å utvikle flere læreplasser i offentlig sektor. Da de startet opp i 1993 var det rundt 100 lærlinger totalt i Troms.
I dag har opplæringskontoret ansvar for nesten 300 lærlinger alene. De kan også smykke seg med å ha tatt inn landets første ambulanselærling. Paramedic Tina jobber fortsatt i tjenesten, men har tillegg en 50% stilling i KomOpp.
– Opplæringskontoret KomOpp er fordelt på tre kontorsteder i Troms med til sammen ni ansatte som jobber med oppfølging og bistand for bedrifter og lærlinger.
May-Tove Grytnes
20 av kommunene i Troms og Finnmark er medlem av KomOpp, noe som betyr at de tilbyr læreplass for lærlinger innenfor ulike yrkesfagområder.
I tillegg har vi rundt 20 medlemsbedrifter som også tar inn våre lærlinger, forteller daglig leder May-Tove Grytnes.
Lærlinger i Norges- og verdenstoppen
Opplæringskontoret har opparbeidet seg et godt rykte etter 30 år som bistandspartner i offentlig sektor. Hos KomOpp har de stor tro på samarbeid, og de jobber for at lærlinger og veiledere skal bli best mulig.
Beviset på dette er flere solide plasseringer i både fylkes-, Norges- og verdensmesterskap for lærlinger.
Våre lærlinger holder en høy standard ute i arbeidslivet, og det tar de med seg videre i sin profesjonelle karriere, forteller May-Tove.
I 1997 ble KomOpp også kåret til årets lærebedrift av Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet.
– Vi setter slike bemerkelser høyt fordi det betyr at arbeidet vi gjør har en større betydning.
May-Tove Grytnes
Gullvinnere Regine Rydningen fra Bardu og Andrea-Hansine Daleng fra Salangen som ble Norgesmestere i barne- og ungdomsarbeiderfaget og Thea Engvoll fra Kåfjord tok en flott bronsemedalje i Helsearbeiderfaget. Foto: KomOpp.
Lærlinger fra KomOpp
NM og VM-plasseringer
Fag | Plassering |
---|---|
NM – Ambulansefag | 1.plass |
NM – Helsearbeiderfag | 1.plass, 1.plass, 3.plass, 4.plass |
VM – Helsearbeiderfag | 1.plass |
NM – Barne-og ungdomsarbeiderfag | 1.plass, 2.plass, 4.plass |
Meningsfulle dager på jobb
Jobben som gjøres i opplæringskontoret er meningsfull, og dagene har stor variasjon. Som ansatt i bedriften skal man være bindeleddet mellom lærlinger, lærebedrift og fylkeskommunen.
Ifølge de ansatte selv har de verdens mest fantastiske jobb, noe som også gir utslag i veldig lite gjennomtrekk i bedriften.
-Vi kommer også veldig nærme menneskene vi bistår, og det i seg selv er en givende del av jobben.
May-Tove Grytnes
Jobben innebærer også en del reise ettersom vi besøker alle medlemsbedriftene for oppfølging av veiledere og lærlinger, forteller hun.
Fremtidsrettet utvikling
En annen sentral rolle for opplæringskontoret er å komme med innspill til utvikling av opplæringsløp og læreplaner. Med KomOpp sin lange erfaring og kompetanse innenfor fagopplæring stiller de med solid kunnskap når veien videre skal planlegges og vedtas.
– Utviklingsarbeidet er viktig, og vi må være en engasjert aktør som samler stemmer med bakgrunn i hva som vil gi best resultat for lærlingene og lærebedriftene.
Vi satser jo i hvert fall på 30 år til, og en økning i antall lærlinger, avslutter daglig leder May-Tove Grytnes hos KomOpp.
Les alle sakene om KomOpp 30 år
God veiledning og tilrettelegging var nøkkelen for Andrea
Helt siden Andrea var liten har hun hatt ett ønske om å jobbe med barn, men med en ekstra tøff start på livet var det ikke alltid gitt at det skulle skje. I dag er Andrea Haukebøe Micheeff 24 år gammel,…
Jenny Marlen Fossan fra Balsfjord i Troms har blitt både norgesmester og verdensmester i helsefag
Jenny Marlen Fossan var skråsikker på yrkesfag var veien å gå, men valg av spesialisering var ikke fullt så enkelt med så mange muligheter. Da hun hadde bestemt seg for å gå helse og sosial på videregående, måtte hun velge hvilken…
For Kristian endte et utradisjonelt valg opp med jobb hos KomOpp
32 år gamle Kristian Kristiansen fra Skjervøy tok ett år på studiespesialiserende før han fant ut at han måtte følge drømmen sin. I dag jobber Kristian hos KomOpp, og hjelper folk som er i samme situasjon som han selv var i….