NORDLAND | Annonseinnhold

Etterspørselen når nye høyder hos Nordland Betongelement

Svein Helge Nøstdal hos Nordland Betongelement forteller om en hektisk tid. I over 40 år har bedriften han leder produsert hulldekker til en rekke byggeprosjekter over hele Nord-Norge. Nå er etterspørselen så stor som aldri før.

– Ved siden av at vi håper vi har gjort et godt inntrykk, erfarer vi at hovedårsaken til at byggefirmaer velger oss igjen og igjen er alle fordelene med hulldekke som byggemateriale, forklarer Nøstdal.

Hektiske dager i telefonen for Daglig leder Svein Helge Nøstdal hos Nordland Betongelement.

Stadig mer populære

Han beskriver de stadig mer populære betongelementene som svært bra i forhold til lydisolering, brannsikring, pris over tid og ikke minst at de er kortreiste og derfor bra for miljøet. I tillegg har de korte produksjonstider da elementene produseres i kontrollerte fabrikklokaler under tak.

– Hulldekker kan brukes til alle typer byggeprosjekt og kan ha en spennlengde på opp mot 17 m. Dette gir fleksible romløsninger uten forstyrrende bærekonstruksjoner. Hullene i hulldekket kan dessuten brukes til skjulte anlegg i tak som f.eks. ventilasjon, downlights etc.

Daglig leder Svein Helge Nøstdal
Hulldekker gir fleksible romløsninger uten forstyrrende bærekonstruksjoner.

Strategisk plassert

Fra sin strategiske base i Kjøpsvik i nye Narvik kommune ligger de perfekt plassert i forhold til å betjene landsdelens mest folkerike område fra Saltfjellet i sør til Gratangen i nord.

Nordland Betongelement har base i Kjøpsvik i nye Narvik kommune

Referanselista viser en imponerende bredde av prosjekter og strekker seg fra små private garasjetak til hoteller, kirkebygg, ishaller og store skoler.

Lang referanseliste

Siste store prosjekt var nye Narvik ungdomsskole hvor Nordland Betongelement leverte rundt 7000 kvadratmeter hulldekke.

Nordland Betongelement har blant annet levert hulldekke til Nye Narvik Ungdomsskole.

Vi har også levert til det nye forsamlingshuset på Orneshaugen i Narvik. Ellers har vi kontrakt på levering til utbyggingen av Thon i Svolvær. Vi skal produsere å levere til nye Scandic i Kiruna, vi er inne på flere prosjekter i utbyggingen av flyplassen på Evenes og har store leveranser til flere prosjekt både i Harstad og Bodø.

Daglig leder Svein Helge Nøstdal
Nordland Betongelement har også levert hulldekke til nye Orneshaugen forsamlingshus i Narvik.

Bidrar gjennom innleie

En årlig produksjon på rundt 60.000 kvadrat hulldekker sørger for at nær 30 fulle semitrailere kjører ut fra fabrikken hver eneste uke.

I dag teller bedriften 14 ansatte. Rent organisatorisk har bedriften valgt å leie inn det meste av tjenester utenom selve produksjonen.

– Alt fra vask og fakturering til konstruksjon, transport og montasje er tjenester vi leier inn. På den måten  kan du si at vi bidrar en del til Kjøpsviksamfunnet utover de faste stillingene vi har her hos oss, forklarer Nøstdahl.

Får bidra i utviklingen

Sammen med 45 andre aktører, fortrinnsvis i nord, er Nordland Betongelement i dag en del av Norwegian Cold Concrete Cluster (N3C).

– Klyngesamarbeidet har til hensikt å samarbeide tett i møte med nye utfordringer knyttet til betong og byggearbeid i arktisk klima. Betongklyngen N3C representerer hele verdikjeden for bygg- og anleggsbransjen i landsdelen, og har en tydelig ambisjon om å skape et kraftsenter for radikale innovasjoner innen betong. Vi opplever det som svært nyttig og en arena for kunnskapsutveksling og påfyll.

Daglig leder Svein Helge Nøstdal

– Dette er en viktig plass for oss å være. Ikke bare får vi følge bransjeutviklingen på nært hold – vi får være en del av den. Da er vi der vi skal være, avslutter Nøstdal. 


Flere saker om Nordland Betongelement:

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonseinnhold | Nordland Betongelement AS

Nordland Betongelement produserer hulldekkelementer og er eneforhandler av SWT stålbæresystem. Vår bedrift ligger sentralt plassert i landsdelen mot byene Narvik, Harstad, Bodø samt Lofoten og Vesterålen.

Kjøpsneset 10, 8590 Kjøpsvik
Tlf: 75 77 53 00
Lager: 41 62 89 18

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.