Nordland Betongelement skal levere 25.000m2 hulldekke til nye Narvik sykehus

I løpet av det neste året skal daglig leder Svein Helge Nøstdal og hans team hos Nordland Betongelement produsere og levere 25.000m2 gulv og etasjeskiller til nye Narviks sykehus.

– Med god margin vår største enkeltleveranse noensinne, forteller Nøstdal.

Nordland Betongelement skal levere 25.000 m2 hulldekke til nye Narvik sykehus.
Svein Helge Nøstdal og Nordland Betongelement skal levere 25.000 m2 hulldekke til nye Narvik sykehus.

I kontrakten skal Nordland Betongelement levere i samarbeid med Element NOR som har inngått avtale med HENT om bygging av hele råbygget til det nye Universitetssykehuset Nord-Norge Narvik. 

Samarbeider godt

Sammen skal vi sørge for at det nye sykehuset for en bunnsolid betongkonstruksjon bestående av kortreiste og miljøvennlige løsninger og råvarer, påpeker Nøstdal.

” Som eier av Nordland Betongelement og partner til Element NOR kjenner vi hverandre godt, og har utviklet løsninger som går godt i hop.”

Svein Helge Nøstdal

Fra sin strategiske base i Kjøpsvik i nye Narvik kommune ligger hulldekkeprodusenten perfekt plassert i forhold til å betjene landsdelens mest folkerike område fra Saltfjellet i sør til Gratangen i nord.

Nordland Betongelement skal levere huldekker til nye Narvik sykehus i tett samarbeid med Element NOR.
Nordland Betongelement skal levere hulldekker til nye Narvik sykehus i tett samarbeid med Element NOR.

Mye som skjer

Nøstdal forteller om en hektisk tid. Siden etableringen av elementfabrikken i Kjøpsvik i 1978, har bedriften han leder produsert hulldekker til en rekke byggeprosjekter over hele Nord-Norge, og sjelden har det vært en så stor etterspørsel fra Narvikregionen som nå.

Svein Helge Nøstdal og Nordland Betongelement har lang erfaring i bransjen og opplever en region med mye aktivitet.

Utover den store leveransen av hulldekke til det nye sykehuset, har Nordland Betongelement den siste tiden også levert hulldekker til både den nye ungdomsskolen i Narvik og et nytt forsamlingshus på nordsiden av byen. I tillegg har de skrevet under kontrakter om levering av hulldekker til Narviks nye brannstasjon.

– Vi synes det er ekstra meningsfylt å levere til prosjekter i egen kommune og region. Det gir oss en god følelse av å være med å utvikle lokalsamfunnet rundt oss, beskriver Nøstdal.

I startgropen. Jobben med montering av huldekker er i gang ved nye Narvik sykehus. Så langt er to av seks etasjer på den ene av sykehusets mange fløyer montert.

Mange fordeler

Nøstdal erfarer at hovedårsaken til at byggefirmaer velger dem igjen og igjen, blant annet handler om alle fordelene med hulldekke som byggemateriale.

Byggeskred finnes knapt i den industrialiserte produksjonen, og forholdene for produksjonsarbeiderne er også optimale når alt skjer innendørs under kontrollerte forhold.

Svein Helge Nøstdal
Produksjonen og leveringen av huldekker til nye Narvik sykehus vil foregå i et år fremover og er Nordland Betongelement sitt største enkeltprosjekt noen sinne.

Vi er glade for at stadig flere verdsetter disse fordelene med hulldekker, og vi setter stor pris at vi i Nordland Betongelement får være med å sette en liten signatur på Narviks nye sykehus, avslutter Nøstdal.


Flere saker om Nordland Betongelement:

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Nordland Betongelement AS


Nordland Betongelement produserer hulldekkelementer og er eneforhandler av SWT stålbæresystem. Vår bedrift ligger sentralt plassert i landsdelen mot byene Narvik, Harstad, Bodø samt Lofoten og Vesterålen.

Kjøpsneset 10, 8590 Kjøpsvik
Tlf: 75 77 53 00
Lager: 41 62 89 18


Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.