Stormyra kontrollstasjon åpnet utenfor Narvik

Der tungtrafikken ruller inn fra Tromsø i nord og Narvik i sør og Kiruna i vest, skjer det ting. Stormyra kontrollstasjon like nord for Narvik blir et kontaktpunkt mellom kontinentet i øst og kysten i nord.

Stasjonen er stor og moderne og tilrettelegger for utekontroll, godkjenning av ombygde biler og førstegangsregistrering av tunge kjøretøy, blant annet. Anlegget er dimensjonert for å kunne ha kontroller både av modulvogntog og større samarbeidskontroller med andre etater som politi og toll.

Stormyra kontrollstasjon like nord for Narvik blir et kontaktpunkt mellom kontinentet i øst og kysten i nord
Stormyra kontrollstasjon like nord for Narvik blir et kontaktpunkt mellom kontinentet i øst og kysten i nord.

Narvik er et knutepunkt

– Narvik er et knutepunkt for store mengder gods til og fra Nord-Norge, og det er viktig at vi kan være til stede og kontrollere kjøretøyene her. På Stormyra får vi mulighet til å hente inn kjøretøy som kommer både langs E6 og E10, sier avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Jørn Simonsen.

Se video fra E6 Stormyra kontrollstasjon under.

Stasjonen er bygd etter samme modell som kontrollstasjonen ved Alta som stod ferdig i 2016, selv om den nye kontrollstasjonen er en del større. Den har fått en topp moderne vekt og inspeksjonsgrav, og kontrollørene kan nå sitte inne på stasjonen med kameraovervåking og styre skiltene som leder kjøretøyene inn til kontroll.

– Stasjonen er dimensjonert for å kunne ha kontroller både av modulvogntog og større samarbeidskontroller med andre etater som politi og toll, sier Simonsen.

Stormyra kontrollstasjon – et solid bygg

Det 350 kvadratmeter store bygget er utført i betong, tre og stål. Kontrollhallen består av sandwich betongelementer, inspeksjonsgrava er en nedfelt stålkassett fylt med betong.

Ekspedisjonsdelen består av treverk og stålplatetak. Fasaden er kledt med varmebehandlet furu.

Dette er et bygg som vil tåle tidens tann.

Ekspedisjonsdelen ved Stormyra kontrollstasjon består av treverk og stålplatetak.

– Dette er uten tvil et bygg som vil kunne stå seg i tid, slår prosjektleder Bjørn Fredrik Edvardsen hos Narvik Bygg fast.

Narvik Bygg AS startet i 2006 med et og annet nybygg for private kunder. Nå er de totalentreprenør som bidrar til store løft i nord. Bjørn Fredrik Edvardsen, daglig leder i Narvik Bygg har ledet prosjektet Stormyra kontrollstasjon. Kontrakten ble inngått høsten 2019, og prosjektet har vært lærerikt for entreprenøren fra Narvik. 

– Vi har hatt en veldig positiv opplevelse. Dette har vært veldig utviklende og lærerikt for Narvik Bygg å være med på, forteller Edvardsen til Næring i Nord.

Det har vært utfordringer, som seg hør og bør under et slikt prosjekt. Utfordringer med grunnforhold ble løst gjennom god kommunikasjon og godt forarbeid. Kontrakten var på 33,7 millioner kroner, og Narvik Bygg har koordinert et knippe med lokale underleverandører i prosjektet.

– Det er nesten bare lokale underleverandører i prosjektet. Det er konkurranse på alt, og her har vi klart å være konkurransedyktige med lokale leverandører.

Bjørn Fredrik Edvardsen

E6 og E10

Stasjonen ligger strategisk plassert langs ny E6 over Øyjord, og fanger opp trafikken langs både E6 og E10 over Bjørnfjell. Transportbransjen i nord kan være knallhard, og når været blir for hardt kan det bli bom stopp.

Stasjonen ligger strategisk plassert langs ny E6 over Øyjord

Bjørnfjell fra Narvik over grensa til Sverige ble stengt rekordmange ganger i 2020. Over 60 ganger ble trafikken stående. Dette har Statens Vegvesen hatt i bakhodet når de har planert og fylt ut et område på 15 dekar. På Stormyra kan større kjøretøy vente av uværet på oppstillingsplassen.

Kontrollstasjonen kommer også til å bli brukt til annen kontrollvirksomhet, for eksempel godkjenning av ombygde biler og førstegangsregistrering av tunge kjøretøy.

– I tillegg ser vi for oss å bruke stasjonen som utgangspunkt for oppkjøring for tyngre klasser. Per nå er det for tidlig å ta stilling til om den også vil kunne bli lokasjon for flere av Statens vegvesens tjenester i Narvikområdet, avslutter Simonsen.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!

Leverandøroversikt.

Vi gratulerer med nye Stormyra kontrollstasjon, og takker for oppdraget.


Narvik Bygg AS er stolte av være totalentreprenør til den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Gjennom mange år har bedriften vokst og i dag arbeider vi for private , næringslivet og offentlige kunder, sammen med utvikling av egne prosjekter, boliger og eiendommer for salg og utleie.

Daglig leder: Bjørn Fredrik Edvardsen
Nettside: narvikbygg.no

Bjørnådal Arkitektstudio har tegnet kontrollstasjonen til Statens Vegvesen på Stormyra.

Arkitekt Bjørnådal har bred erfaring og kontor i Midt-Norge. Vi tar oppdrag i hele Norge, men er ofte i byer som Oslo, Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund, Mo i Rana og Sandnessjøen på Helgeland.

Daglig leder: Hans Petter Bjørnådal
Nettside: barkitekt.no

Din Rørlegger AS har utført tilkobling til vann, vannbåren gulvvarme med luft/vann varmepumpe, trykkluft, rensing avløp, samt rensing drikkevann ved den nye kontrollstasjonen.

Vi påtar oss det meste innen rørleggerfaget, og bedriften har også Mesterbrev. Tittelen gir deg som kunde trygghet for at du har valgt en rørlegger med solid utdanning og praksis i faget.

Daglig leder: Fredrik Johansen
Nettside: dinrorlegger.as

August Norge AS har levert renseanlegg til nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Vi har renseanlegg og avløpspumper tilpasset ditt behov – enten du har privat avløpsløsning eller skal koble deg til offentlig ledningsnett.

Daglig leder: Martin Heen Degnes
Nettside: augustnorge.no

NVK Maskin har utført grunnarbeidet ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Vi er opptatt av kvalitet og legger stor vekt på kundens behov og ønsker. Våre kunder oppfatter oss som en profesjonell og seriøs aktør som leverer til avtalt tid og pris.

Daglig leder: Hans-Marius Schancke Larsen
Nettside: nvkmaskin.no

Steinar Kristoffersen har lagt 13000 kvm beleggningsstein ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Steinar Kristoffersen AS ble etablert i 2012 og vi er i dag Nord-Norges største aktør på profesjonell legging av belegningsstein. Vi er spesialister på etablering av underlag, oppbygning og maskinlegging av store belegnings og steinsområder i Nord-Norge.

Daglig leder: Steinar Kristoffersen
Nettside: steindekke.no

Nye Vesterålen Lås og Sikkerhet blir å utføre service og vedlikehold på alle anlegg vi har levert i regionen opp igjennom årene, informerer Frode Bratsberg hos Hålogaland Lås og Sikkerhet. 


HLS har levert lås, beslag og automatikk ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Daglig leder: Frode Bratsberg
Nettside: hls.no

Gulvsystem AS har lagt industrigulv ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Vi er et firma med ekstrem høy kompetanse på industribelegg og flislegging. Vi utfører alt av industribelegg, komfortgulv, designgulv, avretting og flislegging med noen av markedets beste produkter. Når kvalitet er viktig.

Daglig leder: Frank Are Pedersen
Nettside: Facebook /Gulvsystem AS

Nanu Malerfirma har sparklet, malt og lagt gulvbelegg ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Daglig leder: Marian-Mihai Georges
Nettside: Facebook/Nanu

GK har levert og montert komplett luftbehandlingsanlegg ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner og leverer smarte løsninger innen ventilasjon, kulde, byggautomasjon, elektro og rør.

Prosjektleder: Jørn Olsen
Nettside: gk.no

Chr.Føre har levert alt av utvendig og innvendig beslag for Narvik Bygg og montert ventilasjon for GK inneklima ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Vi utfører alt innen beslag, ventilasjon, tak og fasade. Erfaringene Chr. Føre A/S har samlet gjennom over 100 år er et viktig verktøy i arbeidet med den videre utviklingen av selskapet.

Daglig leder: Christian Eklo
Nettside: chr-fore.no

SFS har levert festemateriell ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

SFS er en internasjonal spesialist på festemateriell til tak og fasader, permanent taksikring, utlektingssystemer på fasade i aluminium og sammenføyninger av massivtrekonstruksjoner. 
Vi har sterkt fokus på kvalitet, høy teknisk komptanse og bærekraftige løsninger.

Daglig leder: Øivind Sæther
Nettside: sfs.com

Stormyra kontrollstasjon like nord for Narvik blir et kontaktpunkt mellom kontinentet i øst og kysten i nord

Monter Narvik har levert kjøkken og byggematerialer til den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Montér er en del av Optimera AS, Norges største byggevarekjede. Vi har 138 Montér byggevarehus fra nord til sør, fulle av byggevarer for gjør-det-selv-markedet, byggmesterne og håndverkerne.

Daglig leder: Ole-Tom Martinussen
Nettside: monter.no

Narvik Steinsenter har levert alt av fliser til den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Som medlem i kjedene Varmefag og FagFlis kan vi tilby det beste av det beste når det kommer til produkt og kvalitet.

Daglig leder: Rune Flåten
Nettside: narviksteinsenter.no

Proffkeramikeren har lagt alt av fliser ved den nye kontrollstasjonen på Stormyra.

Proffkeramikeren AS prosjektstyrer og kvalitetssikrer oppdragene slik at kunden oppnår trygghet for høy faglig kompetanse. Flisene er levert i samarbeid med Fagflis – Narvik Steinsenter.

Daglig leder: Søren Widar Sogge
Nettside: Facebook/Proffkeramikeren

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.