Håndverkscompagniet i Narvik ønsker et høyere fokus på spesial- og fagkompetanse

I en bransje hvor grensene mellom de ulike håndverksfagene stadig viskes mer ut, ønsker Håndverkscompagniet i Narvik å stå på barrikadene for å opprettholde fagene og spesialistene.

Vi har sterk tro på å rendyrke de ulike fagene og bruke håndverkere med spesialkompetanse for å sikre et best mulig, og ikke minst langvarig resultat for kundene, sier eier og daglig leder Magnus Andersson hos Håndverkscompagniet i Narvik.

Eier og daglig leder Magnus Andersson hos Håndverkscompagniet i Narvik har et høyt fokus på spesial- og fagkompetanse hos de ansatte.
Eier og daglig leder Magnus Andersson hos Håndverkscompagniet i Narvik har et høyt fokus på spesial- og fagkompetanse hos de ansatte. Foto: Michael Ulriksen.

20-års jubileum

Det er i år 20 år siden den blide svensken startet sin virksomhet i byen innerst inne i Ofotfjorden. Drømmen var å jobbe frem en totalleverandør av håndverkertjenester med hovedvekt på tilbygg, ombygging, rehabilitering og servicejobber av alle slag.

Siden den gang har bedriftens størrelse variert i takt med markedet, og på det meste telte lønningslista nærmere 20 navn.

Håndverkscompagniet i Narvik består av dyktige håndverkere med ulike fagbrev og spisskompetanser. Foto: Michael Ulriksen.

I dag er det noe færre navn, men viktigst av alt er at den inneholder dyktige håndverkere med ulike fagbrev og spisskompetanser.

Egne boligprosjekter

Ganske tidlig valgte Andersson å etablere et eget eiendomsselskap som kjøpte boliger som de pusset opp og videresolgte.

– Med egne prosjekter kan vi utnytte ledig kapasitet på en god måte.

Magnus Andersson
Magnus Andersson og Veronika Føre Andersson i Håndverkscompagniet sitt nyoppussede prosjekt i Markusens vei i Narvik. Foto: Michael Ulriksen.

Vi møter han og Veronika Føre Andersson i et slikt totalrenovert prosjekt i Markusens vei i Narvik. Boligen er nylig renovert og overlevert til ny eier, og Magnus og Veronica viser oss rundt.

– Vi får ofte et nært og personlig forhold til disse prosjektene, så i enkelte tilfeller kan det være vanskelig å selge dem videre. Vi skulle ønske vi kunne bo i alle selv, smiler Veronica.

I dette prosjektet ble alt revet ut og bygget opp igjen.

Veronika og Magnus diskuterer løsningene i det nye kjøkkenet i i Markusens vei i Narvik. Foto: Michael Ulriksen.

– Alle flater er nye, vi har meislet opp en god del av gulvflaten, det er nye vinduer og alt av rør og el er skiftet ut, forteller Magnus om den omfattende renoveringsprosessen.

Best sammen

Veronika forteller hvordan Håndverkscompagniet i dette prosjektet har leid inn Lindahl som har bistått i farge- og materialvalg.

Fargevalget i i Markusens vei i Narvik ble tatt i tett samarbeid med Lindahl Narvik. Foto: Michael Ulriksen.

– Et godt eksempel på hvordan vi henter inn spisskompetanse der vi mener vi selv kommer til kort.

Veronika Føre Andersson

Vi har lignende samarbeid med flere ulike aktører hvor vi har knyttet til oss håndverksmessige fagområder som jobber sammen med oss i prosjekter som dette, forklarer Veronika.

Veronika Føre og Håndverkscompagniet legger stor vekt på samarbeid med andre bedrifter for å sikre høy kompetanse innen ulike fagfelt. Foto: Michael Ulriksen.

Stor etterspørsel

Selv om Håndverkscompagniet har flere faglærte malere, murere og tømrere i eget hus, og det er god plass til flere.

– Vi har for tiden større tilgang på jobb enn vi har ressurser til å håndtere alt. Derfor er vi på  jakt etter flere trivelige fagfolk som kan komme inn å styrke breddeteamet vårt.

Magnus Andersson
Håndverkscompagniet har flere faglærte malere, murere og tømrere i eget hus, men er også på jakt etter flere ansatte. På bildet (foran): murer Thomas Wagner. Foto: Michael Ulriksen.

For tiden er det tømrere Håndverkscompagniet i Narvik er på jakt etter for å supplere i de mange spennende prosjektene som står på blokka.

Håndverkscompagniet har også gjennom mange år hatt fokus på lærlinger, og har i dag, som en av få bedrifter i nord, en egen murerlæring i bedriften.

Håndverkscompagniet i Narvik er lærebedrift og har et høyt fokus på lærlinger. På bildet lærling Robin Nystad. Foto: Michael Ulriksen.

– Å være lærebedrift er givende på så mange måter. For det første er vi med og legger til rette for fremtidige arbeidere og ambassadører for de ulike fagene. Dernest bidrar det til etterlengtet rekrutering i egne rekker, beskriver Magnus.

Uansett hvor mange navn Håndverkscompagniet har på ansattelista, både av lærlinger og fagfolk, er det en ting som vil gjennomsyre alt de driver med – et høyt fokus på fagkompetanse og respekten for de ulike håndverksfagene.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Håndverkscompagniet AS


Håndverkscompagniet AS (HCP) tilbyr profesjonelle håndverkertjenester
– inne og ute, høyt og lavt, stort og smått.

Telefon 907 28 650
Epost: magnus@hcp.as

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.