VESTERÅLEN | Annonseinnhold

Lift Me løfter næringslivet i Vesterålen

De hjelper Vesterålen å komme til på luftige steder. Som for eksempel når en ilandsatt hurtirgrute skal kles med glass og stål.

Daglig leder Mats Kjørstad i Lift Me liftutleie fra Hadsel har nok å henge fingrene i for tiden. Selskapet flytter nå inn i nye lokaler – samtidig som alt av oppdrag som kommer må følges opp på løpende bånd.

Daglig leder Mats Kjørstad i Lift Me liftutleie fra Hadsel har nok å henge fingrene i.

“Har du behov for å komme deg opp i luften, så ordner vi det trygt og sikkert” er utleieselskapet Lift Me sin filosofi. Budskapet er enkelt, men treffer mange. Stadig flere, faktisk. 

Starten av eventyret

Eventyret startet i 2010 med et “Dåkker, ka vess vi..” over en dunk rødvin med kompisgjengen. Kort tid etter ble det investert i to lifter.

Ringer du og ber om lift fra Lift Me AS, er muligheten stor for at du treffer på Tom Holdø. Tom er sammen med Mats, en av flere eiere i Lift Me.

Ti år senere har gnisten satt i gang et aldri så lite “dynasti” med lifter og maskiner i alle valører, samt byggesystemer, sikringsutstyr og tre kilometer stillas. For: Det skulle vise seg at timingen satt som ei kule. Lift Me ble et etterlengtet sidekick til den store byggeboomen som har foregått de siste årene i Hadsel og Vesterålen forøvrig. 

– Det løsnet for alvor da det nye Nordlandssykehuset avd. Stokmarknes ble bygget. Da skjedde det noe i markedet rundt omkring som bare har øka på de senere årene etter det. Siden har man lagt stein på stein, forteller Kjørstad.

Bare i Hadsel har flere nye skoler, nytt regionsykehus og enorme utbygginger i privat næringsliv skapt en heftig etterspørsel. For ikke å glemme foretagende med å bygge inn ei hel Hurtigrute i glass og stål.

Lift Me har levert lifter og stillas som har gjort det mulig å lage overbygg til MS Finnmarken, den ilandsatte hurtigrutebåten som fungerer som museum i Hurtigrutens hjemby Stokmarknes i Hadsel. 

Lift Me har levert lifter og stillas som har gjort det mulig å lage overbygg til MS Finnmarken.

Midt i smørøyet

Selskapet ble drevet på hobbybasis til 2018. Da ble Kjørstad hanket inn og ansatt som daglig leder i 100 prosent stilling. En stilling på 80 prosent er også opprettet, og nå ser Lift Me for seg å utvide arbeidsstokken enda mer.

– Jeg kom jo fra en trygg jobb i oppdrettsnæringa, så de måtte overtale meg at dette var noe det ble satset skikkelig på, forteller Mats Kjørstad.

Siden han tok jobben har Lift Me ekspandert voldsomt. Nå flytter de inn i nye lokaler på det som på folkemunne kalles “milliardøya” – Børøya – midt i smørøyet i Hadsel, et steinkast fra Stokmarknes.

LiftMe har flyttet inn i nye lokaler på Børøya– midt i smørøyet i Hadsel, et steinkast fra Stokmarknes.

Dette er ei øy som trygt kan sies å ha mer verdiskaping per kvadratcentimeter enn noe annet sted i regionen. Her ligger oppdrettsgiganten Nordlaks, Helseservice Engros, Hadsel Bygg og Vedlikehold, El-Team, Ottar Bergersen & sønner med flere.

Svært gode tilbakemeldinger

– Jeg trives – det er en veldig variert jobb der man treffer nye mennesker hele tiden. Kundekretsen utvider seg hele tiden, og det er viktig. Det er dette vi skal leve av, sier Kjørstad.

I bakgrunnen høres det nærmest ut som et englekor av maskin-dur og plystrende alarmer.

Med tilbakemeldinger som “Genialt”, “Knallbra service” og “Anbefales på det sterkeste” i sosiale medier er det ting som tyder på at de gjør mye rett.

– Vi har kort responstid når det er utfordringer – det er en enorm fordel med å bruke lokalt. Når vi først har sagt A, må vi si alle de andre bokstavene óg, og vi følger opp med etterfylling av diesel og alt som måtte trenges, sier Kjørstad.

Knalltøff konkurranse

Omlag 15-20 % av kundene deres hører hjemme i det private markedet, mens brorparten av etterspørselen kommer fra entreprenør-selskapene. Kjørstad forteller om en knalltøff konkurranse i bransjen, hvor Lift Me havner i manesjen sammen med store, nasjonale selskaper. 

– Vi driver i den samme sjangeren som mange sentralt styrte aktører og store konsern, som Ramirent og Byggesystemer. Men vi er mindre og vi er lokale, og jeg tror kundene tjener på å bruke en lokal leverandør som bare er en telefon unna hvis det skulle være noe. At det løser seg for kunden er det aller viktigste, sier Kjørstad. 

– I fremtiden ser vi for oss en solid vekst. Vi skal være en seriøs aktør i markedet, og ønsker å ekspandere litt i retning Lofoten. Vi står på dag og natt og helg for å være der for kundene våre, avslutter Kjørstad i Lift Me.

ANNONSØRINNHOLD

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.