LOFOTEN | Annonseinnhold

Betong & Entreprenør sikter mot å bli betongmesterne

Ambisjonsnivået er høyt og medarbeiderne er dyktige og gira hos Betong & Entreprenør. Slik blir det god butikk av.  

Betong & Entreprenør opererer i hele Nord-Norge. De har 60 ansatte, og omsetter for rundt 130 millioner i året. Målet deres er å bli landsdelens dyktigste betongentreprenør. 

Selv om Betong & Entreprenør har hovedsetet sitt i Lofoten, sitter administrerende direktør i Harstad og legger kabalen. Oppdragene er mange og varierte. Og utfordrende. Nordnorsk natur og værforhold gjør jobben krevende og mangfoldig.  

Mange baller i lufta

Administrerende direktør Trygve Nilsen styrer skuta fra Harstad, men med oppdrag over hele Nord-Norge, og hovedsetet i Lofoten.

Trygve Nilsen, administrerende direktør, har mange baller i lufta. Det trives han trives godt med. At han bor i Harstad gjør de forskjellige prosjektene mer tilgjengelige for ham.  

– Vi leverer betongelementer og entreprenørtjenester, både landbasert og sjøbasert.  

Trygve Nilsen
Betong & Entreprenør opererer i hele Nord-Norge. De har 60 ansatte, og omsetter for rundt 130 millioner i året.
Betong & Entreprenør opererer i hele Nord-Norge. De har 60 ansatte, og omsetter for rundt 130 millioner i året. Foto: AuroraBorealisMultimedia

– Det er lettere å ferdes imellom når man bor nært flyplass og hurtigbåt, for eksempel. 

Selv har Trygve jobbet i Betong & Entreprenør i snart tolv år. Varierte arbeidsforhold, spennende prosjekter og muligheten til å utvikle seg i jobben er nok årsakene til at han har vært i samme bedrift så lenge.   

– Det beste med jobben er at vi er overalt. Prosjektene varer sjeldent lenger enn fire til fem måneder, og så er det videre til neste oppdrag.   

Betong & Entreprenør

Betong & Entreprenør ble stablet på bena i 1983. I dag består bedriften av datterselskapene B&E-Entreprenør AS og B&E-Betongelement AS.  

Selskapet holder til i Kabelvåg i Lofoten. Her har de hatt mange oppdrag, knyttet til offentlige bygg, boligkomplekser, hotell og kaier.  

Fra det nye leilighets-prosjektet på Svinøya i Svolvær. Foto: BE

Thon Hotel i Svolvær står som et ruvende eksempel på et prosjekt hvor Betong & Entreprenør har bidratt. De er også med på å sette opp det nye rådhuset i Bodø, som skal stå helt ferdig i 2019. 

– Et utfordrende og spennende prosjekt. Både på grunn av størrelsen og utførelsen på bygget, forteller Trygve Nilsen.

De tar i på de fleste prosjekter. I Alta leverte de BubbleDeck til Nordlyskatedralen. BubbleDeck er dekkelementer der deler av betongmassen byttes ut med plastkuler for å spare vekt.  

Kun betong

Entreprenørfirmaet jobber med betong, kun betong, og de leverer det kunden ønsker. Det produseres Con-Form-elementer og BubbleDeck til råbygg samt dragere, søyler, trapper, repos og svalganger og balkonger.  

I det siste har de investert mye i fabrikken. Produksjonslokalene har fått en betydelig oppgradering for å kunne produsere og levere mer. 

Nordnorsk natur og værforhold gjør jobben både krevende og mangfoldig.  
Foto: Aurora Borealis Multimedia

Betong og Entreprenør er under stadig utvikling. Dermed øker også behovet for arbeidskraft.  

– Vi ønsker oss arbeidere på alle nivå, all kompetanse blir ivaretatt og satt pris på, lover Trygve Nilsen. 

Bedriften tar også inn lærlinger. De har et tett samarbeid med NESO i Svolvær, som er en skole rettet mot elever som ønsker mer praksis under utdannelsen sin. NESO utdanner også folk som er i arbeid og som vil eller må ha ytterligere kompetanse innen faget sitt. Slik skapes trivsel, og det forplanter seg blant medarbeiderne. Dessuten er de nødt til å gjøre det, dersom de skal de bli best i det de holder på med. 

Det kreves skikkelig verktøy og dyktige fagfolk for at jobben skal utføres med sikkerhet og presisjon.
Foto: Aurora Borealis Multimedia

Trygve forteller at en medvirkende årsak til at han ikke blir lei av jobben er at han har fått muligheten til å utvikle seg i bransjen. 

Hos BE ønsker vi at de ansatte skal få muligheten for å utvikle seg videre. Noen ganger betyr det spesialisering, andre ganger mer ansvar. 

Trygve Nilsen

Han forteller at flere av de ansatte for tiden er under videreutdanning.  

– Vi har mange gode medarbeidere som har et enormt potensiale for å bli gode innenfor enkelte felt, og det må vi utnytte.  

Betong og Entreprenør ønsker potensielle arbeidssøkere velkommen. 

– Ring eller send mail. Eller gjerne stikk innom for en prat. Vi har masse dyktige og engasjerte folk i sving, men vi trenger flere, lokker Trygve Nilsen. Tross alt er det de ansatte som holder hjulene i gang i denne spennende og fremgangsrike bransjen. 

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.