LOFOTEN | Annonseinnhold

Å bo ved havet ble akkurat litt heftigere

I Svolvær kan du nå bokstavelig talt bo i havgapet.

Det var ingenting der annet enn vann, tang, krabber og småmort. Så ble det bygget stein på stein. Til slutt hadde man fast grunn under beina, midt i innseilinga til Svolvær havn. Dette la grunnlaget for et av de heftigste boligprosjekt noensinne i Lofoten.

I en av de røffeste vintrene i manns minne har DSN Entreprenør på oppdrag fra CETHO eiendom reist to boligblokker og to rekkehus bare få “centimetre” over havskorpa i Svolvær havn. Resultatet er en rå nærhet til havet, der Hurtigruta og sjøsprøyten kommer rett imot deg.

Foto: Steven Henriksen

I november står Sjøsiden boligpark klar, og prosjektleder Espen Holmen er stolt av teamet sitt som har trosset vær og vind, og nå har reist 57 bunnsolide, nye leiligheter i lysets by.

–  Det var litt heftig å reise råbygget i vinter med stormene som kom, men det fikset vi, sier Holmen til Næring i Nord.

Prosjektet har ei kostnadsramme på 210 millioner kroner, og bortimot 90 prosent av leilighetene er allerede solgt. 

De fleste blir jo overveldet over utsikten. Nærmere havet kommer du ikke.

prosjektleder Espen Holmen

Elementene

Å bygge i Nord-Norge kan noen ganger (svært ofte) være en kamp mot elementene.

Hva så? Om det er å flytte digre bygninger, som Størmerbrygga for en tid siden, verneverdige bygg eller vedlikehold av gamle trebåter, tar DSN Entreprenør det på strak arm. Og mye av det du ser når du kikker deg litt omkring i Svolvær er reist av denne lokale entreprenøren.

Størmerbrygga i fritt svev. Foto: Aurora Borealis Multimedia

DSN Entreprenør er en av regionens største totalentreprenører, og er med på å skape verdier og realisere prosjekter over hele Lofoten. De dekker alle typer oppdrag, fra bygging og restaurering av eneboliger, oppussing, flislegging, opparbeidelse og stenlegging av innkjørsler, til nevnte prosjekt med bygging av boligblokker midt i havgapet. I tillegg har de bygget skoler, hoteller, rorbuanlegg og næringsbygg.

Daglig leder Torfinn Dahlberg hos DSN

– Hvordan hadde Svolvær sett ut, tror du, om man hadde fjernet alt som dere har bygget?

– Det ville nok vært godt merkbart at noe manglet ja, sier daglig leder Torfinn Dahlberg til Næring i Nord.

Samfunnsaktør

De er stolte av å være en samfunnsaktør som får være med på å bygge en region i kraftig vekst.

– Vi er stolte av å ha levert ny brannstasjon til Vestvågøy kommune. Den ble veldig bra, og det var stas å levere fra seg nøkkelen til en fornøyd oppdragsgiver til rett tid. 

Brannstasjonen ble til i et tett samarbeid mellom brukere, eiere og entreprenør, med Ove Berg som dyktig prosjektleder for kommunen. De har gjort seg gode erfaringer med DSN Entreprenør.

Foto: Steven Henriksen

– Man oppdager raskt at dette er en samvittighetsfull entreprenør. De ønsker å levere gode bygg innenfor rammene vi har. De er dyktige håndverkere, og på kontorsida har de tatt i bruk moderne verktøy for prosjekteringsledelse og byggeledelse.

Ove Berg, prosjektleder for ny brannstasjon i Vestvågøy kommune

Det er tydelig at dette er et firma som har evne til å fornye seg og fremstår som en solid samarbeidspartner. Vi er godt fornøyd med det som er levert, sier Ove Berg, som også forteller at de ansatte har gitt gode tilbakemeldinger i løpet av det halve året stasjonen har vært i drift. 

Miljøvennlige valg

DSN Entreprenør er også ekspert på å blåse inn isolasjon med Hunton-fiber, et effektivt, kortreist og miljøvennlig alternativ til etterisolering av bygg.  

Foto: Steven Henriksen

Treflis har veldig gode egenskaper for isolering, og vi liker å tilby dette til våre kunder. Det er et godt produkt å ha i veggene.

Daglig leder Torfinn Dahlberg

DSN er selskapet du kan komme til med dine utfordringer, enten det gjelder privat eiendom eller bedrifter. Med forbehold om at de ofte har mye å gjøre og venteliste.

Foto: Steven Henriksen

– Vi ønsker at du som kunde tar kontakt med oss uansett om ditt oppdrag er stort, lite, vanskelig eller enkelt. Og uansett om vi har mye å gjøre eller ikke. Ring eller kom innom. Vi slår gjerne av en hyggelig prat med deg, og samtidig ser på mulighetene rundt ditt prosjekt, sier Dahlberg.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.