NORDLAND | Annonseinnhold

Amesto Narvik forenkler fremtiden med teknologiutvikling

Å føre regnskap er å kontrollere fortiden. Nøkkelen for å være et effektivt økonomihus som Amesto Narvik handler om å bruke fortidens tall og erfaringer til å forenkle fremtiden.

Det sier seniorrådgiver, Jean Otto Karlsen. Han leder i dag Amesto Narvik sitt rådgivningsarbeid, og peker på viktigheten av å tilby mer enn bare bilagsføring for å være en relevant økonomipartner i fremtiden.

Avdelingsleder Tom Andre Haraldstad og seniorrådgiver Jean Otto Karlsen hos Amesto Narvik diskuterer bruk av moderne teknologi i arbeidshverdagen.

– Å være konstruktive rådgivere handler i stor grad om evnen til å si noe om kundens behov fra i dag og fremover.

Seniorrådgiver, Jean Otto Karlsen

Teknologien viser vei

Selv om vi får stor innsikt i kundenes indre liv gjennom å føre tallene, har vi erfart at kombinasjonen av teknologi, tall og mennesker er det som skal til for å skape unike tjenestekonsept, som igjen styrker kundenes konkurransekraft, beskriver Karlsen.

Amesto har lenge vært blant landets ledende på teknologiutvikling inn mot regnskapsbransjen, og de var først ute med å integrere kunstig intelligens som en del av verktøykassa.

Amesto Narvik har lenge vært blant landets ledende på teknologiutvikling.
Amesto har lenge vært blant landets ledende på teknologiutvikling noe som hjelper kundene å endre kurs i tide. På bildet Andreas Pedersen, sammen med Tom Andre Haraldstad.

– Når teknologien og bruk av kunstig intelligens kobles på, flyttes regnskapsbransjen fra rådgivning basert på “hva som skjedde” til å bruke prediksjon til å endre kurs i tide.

Seniorrådgiver, Jean Otto Karlsen

Amestos evne til å tenke nytt og fremtidsrettet, førte dem i fjor opp på en eksklusiv liste over landets mest innovative virksomheter.

De viktige spørsmålene

I det daglige arbeidet, enten det handler om utvikling av nye systemer eller å komme med de beste rådene, er det en ting som er viktigere enn alt annet for Amestos mange ansatte – evnen til å stille de gode spørsmålene.

Diskusjon, samarbeid og problemsløsning er en viktig del av hverdagen til de ansatte hos Amesto Narvik. På bildet Linda Haraldstad (t.h) sammen med Isabelle Myreng.

– Er det en ting vi har lært oss, så er det at hva som venter oss i fremtiden sjelden finnes i tilgjengelige svar, men i evnen til å stille de rette spørsmålene. Derfor er det viktig at vi som rådgivere er vel så opptatt av finne frem til spørsmål som til svar, poengterer avdelingsleder Tom Andre Haraldstad.

Kjenne forholdene rundt

Han trekker også frem viktigheten av å kjenne lokalsamfunnet rundt kundene godt.

– For en hver rådgiver er det viktig å kjenne til de rådende forholdene rundt kundene. Hvor stort er markedet? Finnes det mange konkurrenter? Hvordan er den lokale kulturen?

For Isabelle Myreng og Sissel Sydow sammen med resten av teamet hos Amesto Narvik er det viktig å kjenne godt til de lokale forholdene for å hjelpe kundene på en best mulig måte.

Vet vi en del om dette, kan vi åpenbart gi enda bedre råd, forklarer Haraldstad.

Hovedkontor i Kjeldebotn

Alfa Økonomi AS, som ble franchisetaker i Amesto AccountHouse i 2011 har sin opprinnelse fra Kjeldebotn et stykke sør for Narvik.

Selskapet ble etablert tilbake i 2005, og 16 år senere er Alfa Økonomi AS blitt en solid aktør i byens regnskapsbransje i tett samarbeid med Amesto AccountHouse, som er landets største norskeide økonomihus.

Alfa Økonomi AS har i dag 11 ansatte fordelt på kontorene i Narvik og Kjeldebotn, men ønsker flere dyktige ansatte med på laget.

Amesto Narvik vil styrke laget

Nå ønsker Haraldstad, sammen med Karlsen å styrke rådgivningsteamet ved Narvik-kontoret, og de vet hva de skal se etter.

– Vi er på jakt etter nysgjerrige fagfolk som kobler på både hode og hjertet i rådgivningsarbeidet.  De må alltid jakte på de gode spørsmålene, og de må omfavne teknologiske nyvinninger.

Et godt fagmiljø. På bildet: Andreas Pedersen, Isabelle Myreng, Jean Otto Karlsen, Sissel Sydow, Håvard Horn, Trine Fjellstad Eriksen, Tom Andre Haraldstad og Linda Haraldstad.

For det er når teknologi og dyktige fagfolk møter tallene at rådene blir best. Det er da vi  er i stand til å effektivisere og forenkle fremtiden, avslutter Haraldstad.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold | Amesto Narvik & Kjeldebotn

Alfa Økonomi AS ble i 2011 franchisetaker i Amesto AccountHouse, landets største norskeide økonomihus. Vi er medlem av Regnskap Norge og underlagt kontroll fra Finanstilsynet.


Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.