Trofaste tallknusere

Accountor Vesterålan tar seg av tallknusinga. Så kan du konsentrere deg om det du kan best.

Velkommen til Vesterålen. En av landets største og viktigste fiskeri-regioner, der folket lever av og med naturen. Her produseres lammekjøtt i verdensklasse og jordlappene mellom de steile fjellene dyrkes med iver og omhu.

Her landes det skrei for milliardbeløp og skapes verdier som har vært med på å bygge opp Norge til den nasjonen den i er i dag. I mer enn 3300 bedrifter jobbes det hver dag for å skape verdier.

Da trengs det gode folk til å knuse tallene.

Bak alle suksesser ligger god forståelse av økonomi og arbeid med regnskap og rapportering.

Fiskere og bønder er sterkt representert på kundelista til regnskapsbyrået Accountor Vesterålen. De er stolte av å kunne skilte med å levere tjenester til mange av regionens små og mellomstore suksesshistorier i en mengde bransjer.

– Bak alle suksesser ligger god forståelse av økonomi og arbeid med regnskap og rapportering. Dette er vi gode på, sier Accountor Vesterålens nye daglig leder, Ivar Tjønsø.

Vi har veldig god erfaring med Accountor, og opplever at alt som har med regnskap å gjøre blir stadig lettere med de nye, digitale løsningene som tas i bruk.

Tore klausen
Accountor- kunde Tore Klausen i Skarholmen-rederiet i Bø

Fiskerilederen Tore Klausen fra Bø i Vesterålen er en av dem som har satt bort regnskapet til Accountor – slik at han kan konsentrere seg om drifta av fiskerifartøyet MS Skarholmen. – Vi har veldig god erfaring med Accountor, og opplever at alt som har med regnskap å gjøre blir stadig lettere med de nye, digitale løsningene som tas i bruk.

Vi må fremdeles holde orden i syskrinet, men får frigitt en del tid, sier Tore Klausen til Næring i Nord. Det er tilbakemeldinger som dette, og at kundene “har fått kvelden tilbake”, som gjør at folkene på Accountor er glad i faget sitt. 

– Slike meldinger er gull. Det skal noe til å lykkes i et krevende yrke som fiskeri, så da føler vi at vi har gjort vår del av joben, sier Ivar.

Arbeidsverktøy

Accountor holder seg på tå hev i bransjen, og leverer løsninger som gjør arbeidshverdagen mer sømløs for kundene. Det siste arbeidsverktøyet som er lagt til i listen, er Power Office Go – et skybasert verktøy som åpner nye muligheter for samhandling mellom bedriftseiere og regnskapsmedarbeider. 

– Slike systemer gir oss nye muligheter til å levere oppdatert informasjon i sann tid. Dette gjør regnskapet til et styringsverktøy – det skaper verdi, sier Tjønsø.

God steming på kontoret hos Accountor i Vesterålen.

For regnskap er et fag som er i stadig endring. Nye verktøy, forskrifter, regler og retningslinjer popper opp, og det er om å gjøre å holde tunga rett i munnen. Accountor Vesterålen har 24 ansatte som holder seg oppdaterte på både de dypere strømningene og krusningene på overflata.

– Et felt der man må holde tunga rett i munnen, er lønn. Det er et krevende område, og et område hvor du som bedriftseier ikke ønsker å gjøre feil. Et dedikert lønnsteam i Accountor jobber nå med mer enn 100 lønnskunder, nettopp for å gjøre ting rett. 

Regionen har også en bugnende detaljhandel og servicenæring, med mange små og mellomstore bedrifter som går så det suser. Også entreprenør- og håndverksbransen er i vekst i Vesterålen.– Stadig flere ser at når man har 5-6-7 medarbeidere, er det fornuftig å overlate bokføringa til en regnskapsfører.

Vi tror også at enda flere av de mellomstore bedriftene vil komme til å sette bort disse tjenestene framfor å hente inn en økonomimedarbeider. Det er ingen god løsning at én person sitter med økonomi, administrasjon, organisering, oppfølging av ansatte og regnskap. Vår erfaring er at særlig lønnsfeltet er et stressmoment. Her er det viktig å ha rett kompetanse og kapasitet, sier Tjønsø

Accountor har avdelinger i hele Vesterålen, og jobber tett på kundene. 

Det er solid og bred kompetanse på kontoret hos Accountor i Vesterålen.

– Jeg tror ikke det finnes andre faggrupper eller fagpersoner som er så tett på kunden som det regnskapsføreren er. Vi er kundene veldig tett på livet og drifta. Det setter vi umåtelig stor pris på. Vår pri nummer én er å forvalte og ivareta denne tilliten, sier den daglige lederen i Accountor.

De er et stødig lag på tvers av Vesterålen som drar det hele sammen. 

– Vi er stolt av at vi som lokal aktør kan skilte med en stor kompetanse og sterk tilstedeværelse med lokalkontor over hele Vesterålen. Vi bryr oss om våre kunder og gjør alt vi kan for å levere gode tjenester, slik at kundene våre kan fokusere på å skape enda større verdier.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.