Karstein Kristiansen Entreprenør ferdigstilte nye Extra Andenes på rekordtid

Med god prosjektstyring og solide bidrag fra alle underleverandører, kunne KKE – Karstein Kristiansen Entreprenør AS overlevere nybygget til Extra Andenes før avtalt tid.

– Da fikk de med seg julehandelen, og det tror jeg Coop var meget fornøyde med, smiler daglig leder og medeier Kjetil Rønning Hansen hos KKE.

Daglig leder og medeier Kjetil Rønning Hansen hos Karstein Kristiansen Entreprenør AS. Foto: KKE
Daglig leder og medeier Kjetil Rønning Hansen hos Karstein Kristiansen Entreprenør AS. Foto: KKE

1500 kvadratmeter ny butikk

Selv med 15 underleverandører og flere forsinkelser på materialer og utstyr, mistet totalentreprenøren fra Risøyhamn aldri oversikten. De leverte til og med den 1500 kvadratmeter store butikken to måneder før avtalt.

– Sju til åtte måneders byggetid er ganske uvanlig, men med fokus på god planlegging og et ønske om å levere til rett tid, så går det ann.

Kjetil Rønning Hansen

Foto: Simen Bergvik

Prosjektleder Preben Lyngra hos oss hadde god styring og det gjorde at det gikk bra, sier Rønning Hansen fornøyd.

Erfaringen deres med å sette opp butikken til Coop Extra på Sortland hjalp også godt på.

– Det gjorde at vi var kjent med prosessen og hva det krevde av oss.

Gode underleverandører og godt samarbeid

Karstein Kristiansen Entreprenør AS er en av landsdelens eldste entreprenørbedrifter med til enhver tid mellom 40 og 45 ansatte, i tillegg til innleid personell i travle perioder.

En fornøyd gjeng hos Karstein Kristiansen Entreprenør etter ferdigstillelsen av Coop Extra Andenes. Foto: KKE

I tillegg til å gjøre alt av betongarbeid og tømrerarbeid selv, har Karstein Kristiansen Entreprenør et eget serviceteam innen logistikk og betong, egne prosjektledere og gode støttefunksjoner innen administrasjon.

Som en stor lokal entreprenør er KKE engasjert som totalentreprenør og prosjektleder i de fleste byggeprosjekter de er involvert i.

– Annonse leverandør –

Utover jobben som gjøres ute på anleggsområdet har Karstein Kristiansen Entreprenør 13 ansatte ved hovedkontoret på Åse.

– Det krever en del kontoransatte for å ha god prosjektstyring og det totale bildet i prosessen mot å sette opp bygninger.

Rønning Hansen

I Coop Extra-prosjektet var det opp mot 15 underleverandører å holde styr på. Det handler om å ha kontroll på at alt av materialer og inventar kommer med, at underleverandørene leverer det de skal og til riktig tid, forteller Rønning Hansen. 

– Annonse leverandør –

– Da er det om å gjøre å ha med seg gode og kjente underentreprenører, som vi vet leverer og har kunnskapen som behøves. Vi har stort sett vært heldige, og har mange flinke og gode underleverandører, sier Rønning Hansen.

På nye Coop Extra på Andenes har Karstein Kristiansen Entreprenør stort sett hatt med seg lokale samarbeidspartnere. Nilsson-Haras på rør, Andøy installasjon på elektronikk og Brødrene Jobsen på grunnarbeid er eksempler på dette.

Positiv innstilling til utvikling

Rønning Hansen skryter også av samarbeidet med Coop.

Coop er veldig tydelige på hva de skal ha og de har gode kravspesifikasjoner, så det er veldig greit for oss å forholde seg til.

Dette er den andre dagligvarebutikken Coop åpner på Andenes med Karstein Kristiansen Entreprenør AS som totalentreprenør. Neste store prosjekt for bedriften er ved rakettskytefeltet Andøya Space.

– Det skjer veldig mye i Andøy, for eksempel The Wale, Andenes Havn og planene ved rakettskytefeltet. Behovet for ny aktivitet er stort etter at forsvaret la ned flystasjonen og jeg opplever ei veldig positiv innstilling til utvikling her. 

Daglig leder og medeier Kjetil Rønning Hansen i Karstein Kristiansen Entreprenør AS sier at de er stolte over å være en av samfunnsbyggerne i Andøy og i Vesterålen.

– Det er viktig for oss å bidra til positiv utvikling. Jeg tror også det er lettere for bedrifter som har lokal tilhørighet i kommunen å bidra til dette, enn det er for eksterne firmaer, avslutter Rønning Hansen.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!

Leverandøroversikt:

Vi gratulerer med nye Extra Andenes, og takker for oppdraget.

Karstein Kristiansen Entreprenør AS har vært totalentreprenør ved byggingen av Extra Andenes.

Med bred erfaring innen bygg og anlegg, har vi befestet vår posisjon som en kvalitetsbevisst og pålitelig aktør innenfor vårt primære markedsområde – Andøya, Sortland, Vesterålen, Lofoten og Troms.

Daglig leder: Kjetil Rønning Hansen
Nettside: kke.no

Handelsbygg Andenes er byggherre til nybygget for Extra Andenes.

Handelsbygg utvikler og gjennomfører eiendomsprosjekter i Norge og Sverige innenfor næring og handel. Våre kjerneområder er tomtesøk, planprosesser, leietakersøk, gjennomføring bygg og forvaltning.

Prosjektleder: Tore Arntsen
Nettside: handelsbygg.no

Andøy Installasjon har levert brannteknisk og belysning, samt alt fremlegg til spredenett og dørstyring. Alt av kaling til belysning og internett.

Andøy Installasjon AS er en elektroentreprenør med lokaler på Andenes på Andøya i Vesterålen. Vi tar på oss alle typer oppdrag innen Andøy kommune, både installasjon av elektriske systemer i boliger, næringsbygg, nye bygg eller restaurering av gamle bygg.

Prosjektleder: Stian Wangen
Nettside: andoyinstallasjon.no

Nilsson Haras har levert alt av sanitæranlegg til nye Extra Andenes. 

Nilsson Haras AS har over femti års erfaring og er lokalisert på Sortland og Andenes. Vi har kompetanse fra små og store oppdrag i hele Vesterålen og Lofoten.

Prosjektleder: Kato Lidal
Nettside: nilsson.no

Alt av grunnarbeider er utført av Br Jobsen ved byggingen av Extra Andenes. 

Brødrene Jobsen har en moderne maskinpark, og driver med graving, transport, grunnarbeid, vei og vedlikehold.

Daglig leder: Tor Kåre Nilsen
Facebook: Br.Jobsen

Fredrikstad Næringsbygg har levert stålbygg inklusiv veggpaneler, takplater og glassfasade.

Vi leverer komplette sandwichbygg inklusive grunn- og betongarbeider. Vi har kompetanse og godkjenninger på betong, stål, arkitekt, fasade og taktekking. På øvrige fag benytter vi faste og lokale entreprenører. Vi tilbyr pris på komplette bygg eller delentrepriser, f.eks tett bygg.

Daglig leder: Ole Kristian Nordli
Telefon: 90 19 59 40
Nettside: fredrikstadnæringsbygg.no

NordDisk AS har levert alt av ventilasjon til Coop Extra Andenes.

NordDisk leverer tjenester og utstyr til proffmarkedet innenfor kjøl, frys og klima. Vi er hovedleverandør av Freor kjøle- og frysedisker til butikk. Vi skreddersyr dine løsninger og tar totalprojekter fra A til Å  innenfor butikkjøling, klima eller mindre industrianlegg. 

Prosjektleder: Bjørn Erik Korsn
Nettside: norddisk.no

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.