Parken i Svolvær tilbyr sjøsprøyt og sjarmerende byliv i ett

PARKEN SVOLVÆR

Trivsel for oss nordlendinger er lett: Gi oss utsikt mot havet, og vi stortrives. Prosjektet Parken i Svolvær er plassert helt nede på kaikanten med slående utsikt.

I østre havn i Svolvær skjer det ting. Blant flere nye bygg den senere tid er Parken i Svolvær blitt realisert med leiligheter tett ned mot kaikanten. 20 innbydende, moderne leiligheter med like god tilgang til sjøsprøyt som Svolværs sjarmerende byliv. 

Se video fra Parken Svolvær under.

“Leie før eie”

Prosjektet i Parkgata er siste skudd på stammen av heftige boligprosjekter som gir lofotværingene muligheten til å komme enda litt nærmere havet i dagliglivet.

Utbygger Ketil G. Fjerdingen har tatt høyde for et litt annerledes og ikke minst spennende prosjekt gjennom å vurdere konseptet Leie før eie.

Prosjektet Parken i Svolvær satser på trivsel og bokvalitet helt nede på kaikanten.
Prosjektet Parken i Svolvær satser på trivsel og bokvalitet helt nede på kaikanten. Foto: (c) Stian Aasegg /Nordfra.no

Konseptet ble opprinnelig utviklet av Boligbyggelaget TOBB i Trondheim. Dersom dette blir endelig besluttet vil beboerne i Parken i Svolvær etter sommeren 2021 få mulighet å leie leilighetene en periode først for deretter å få opsjon til å kjøpe leiligheten.

En fin mulighet til teste ut følelsen av å bo tett på byliv og sjøen, samtidig som man kan bruke litt tid til å bygge opp nødvendig egenkapital.

– Vi skal nå gjennom en “prøveperiode” med vanlig langtidsutleie før vi til høsten bestemmer oss for hvorvidt det blir salg, Leie før Eie, vanlig langtidsutleie eller en kombinasjon.

Ketil G. Fjerdingen
Parken borettslag satser på trivsel og bokvalitet nede på kaikanten i Svolvær
Beboerne i Parken i Svolvær etter sommeren 2021 få mulighet å leie leilighetene en periode først for deretter å få opsjon til å kjøpe leiligheten. Foto: (c) Steven Henriksen /Nordfra.no

Ny modell

Leie før eie er en relativt ny modell som skal hjelpe flere inn på eiendomsmarkedet og som kanskje ikke har nødvendig egenkapital tilgjengelig. Dermed har enda flere mennesker mulighet til å på sikt kunne sikre seg egen bolig uten å ha all egenkapital som kreves på plass fra dag én. 

– Det skjer mye i Svolvær, og det er et stort behov i markedet med mange unge mennesker som har jobb, men har problemer med å finne seg et sted å bo. Derfor jobbes det med løsninger som kan bidra til at unge folk kommer raskere og tidligere inn på eiendomsmarkedet.

Ketil G. Fjerdingen
Stilerene leiligheter med skyvedører. Foto: (c) Steven Henriksen /Nordfra.no

I tillegg forteller Fjerdingen at det jobbes for å utvikle ytterligere løsninger for kjøpere med mindre med egenkapital. 

– Vi er bare en liten brikke i den store sammenhengen, men i et boligmarked der mye legges beslag på av airbnb, samtidig som mange unge mennesker kommer hit for å jobbe i turistnæringen, er det viktig å bygge flere små leiligheter for å dekke det økende behovet, sier Fjerdingen til Næring i Nord.

DSN prosjektledelse

Bjørn Gunter Stokvik hos DSN Entreprenør har fungert som “storebror” på byggeplassen med koordinator-rolle på vegne av byggherren. Siden april har han styrt en intensiv byggeprosess på kaikanten i Svolvær.

Hålogaland Element har levert ferdige moduler som er bygd på fabrikken på Risøyhamn. Foto: (c) Steven Henriksen /Nordfra.no

– Vi har hatt mye glede og noen tunge tak. En slik prosess er artig uansett, og vi liker å ha byggeplasser med god stemning, rett og slett. Vi legger vekt på å samarbeide bra med de andre underleverandørene, og vi håper de synes det samme, sier Bjørn Gunter Stokvik hos DSN Entreprenør.

Flott utsikt fra Parken Svolvær. Foto: (c) Steven Henriksen /Nordfra.no

Vekst fra A til Å

Som en av Lofotens største totalentreprenører er DSN Entreprenør med på å skape verdier og vekst fra A til Å ytterst i øyriket. De dekker alle typer oppdrag, fra å bygge boligblokker midt i havgapet, til flislegging, belegning, restaurering, eneboliger med mere. I tillegg har de bygget skoler, hoteller, rorbuanlegg og næringsbygg.

Det er særlig lysets by, Svolvær, de har satt sitt preg på, der de har satt sin signatur på flere av de moderne og havnære boligprosjektene.

Du får naturen tett ved Parken Svolvær. Foto: (c) Steven Henriksen /Nordfra.no

Men det har ikke bare vært lett. Byggebransjen i nord er knallhard og marginene små. I de siste årene har mange aktører med nordnorsk nedslagsfelt i stadig større grad sett mot Lofoten. 

– Vi merker at det kommer en del fra andre plasser og vil ha en bit av kaka, mange bedrifter fra Harstad, Tromsø og Nord-Norge forøvrig ser til Lofoten. Vi prøver å holde vårt nedslagsområde i Lofoten, men har hatt enkelte avstikkere mot Senja, sier Stokvik.

En kamp mot elementene

Å bygge i Nord-Norge kan ofte også være en kamp mot elementene. Under oppføringen av Parken-prosjektet har det også vært noen ytre faktorer å ta hensyn til. I unntakstilstanden med Covid-19 har det å ivareta arbeidsfolket vært førsteprioritet. DSN Entreprenør sin arbeidsstokk består av en stabil stab med i overkant av 50 fagfolk.

Havnen i Svolvær. Foto: (c) Stian Aasegg /Nordfra.no

– Vi ønsker å ivareta en fast, lojal stab i vår bedrift, med folk som trives og jobber hos oss over lang tid. Da det tørna til med unntakstilstand ble man forespeila at flytrafikken ble lagt ned, et uromoment for flere og derfor ønsket noen å reise hjem for å ta vare på familien. Vi ble ikke kritisk berørt av det, men vi har måttet leie inn noe hjelp fra bemanningsselskap, forteller Bjørn Gunter.

Det har også vært noen ekstra utfordringer rundt transport av materialer.

– Vi har også fått merke unntakstilstanden i forhold til transport. Da koker det ned til hvor tidlig du har vært ute og hvor gode planene er, sier han.

Svalgang med vakker utsikt. Foto: (c) Steven Henriksen /Nordfra.no

Nøkkelklar etter skjema

DSN Entreprenør kom i mål med Parken med bare en yderst liten forskyvelse i tidsplanen, og 20 nøkkelklare leiligheter er realisert. De takker de mange samarbeidspartnerne, deriblant Hålogaland Element, som har vært en sentral del av prosjektet.

Parken Svolvær sto klar etter skjema i 2020. Foto: (c) Steven Henriksen /Nordfra.no

– Totalt sett er vi meget fornøyde. Vi har brynet oss på mye forskjellig og hadde ganske greie forutsetninger for å kunne fullføre en slik jobb. Resultatet ble bra, og det er artig å se resultatet og vite at man har laget noe som skal stå seg i bybildet i en mannsalder. 

Leverandøroversikt.

Vi gratulerer med nye Parken Svolvær, og takker for oppdraget.


DSN Entreprenør har vært hovedentreprenør ved byggingen av Parken i Svolvær.

DSN Entreprenør AS leverer entreprenørtjenester over hele Lofoten. Vi har lang erfaring som totalentreprenør på små og store prosjekter.

Daglig leder: Torfinn Dahlberg
Nettside: dsn-as.no

Betong & Entreprenør AS har levert heis og trappehus ved Parken i Svolvær.

Betong & Entreprenør AS holder til i Kabelvåg i Lofoten, og leverer tjenester primært fra Saltfjellet og nordover. B&E produserer i hovedsak Con-Form, Bubbledeck og andre betongelementer. -Vi bygger i Betong- .

Daglig leder: Trygve Nilsen
Nettside: betong-entreprenor.no

Hålogaland Element har levert ferdige moduler som er bygd på fabrikken på Risøyhamn.

Hålogaland Element produserer bygningsmoduler, bygnings- elementer og anleggsbrakker. De ulike produktene kan tilpasses kundens ønsker og behov.

Daglig leder: Geir Vidar Haugen
Nettside: halogaland-element.no

Nilsson Haras AS har utført rørleggerarbeidet og levert sanitærutstyret i ferdige moduler levert av Hålogaland Element AS til Parken i Svolvær

Nilsson Haras AS har over 50 års erfaring og er lokalisert på Sortland og Andenes. Vi har kompetanse fra små og store oppdrag i hele Vesterålen og Lofoten.

Daglig leder: Kato Lidahl
Nettside: nilsson.no

Parken borettslag satser på trivsel og bokvalitet nede på kaikanten i Svolvær

Andøy Installasjon har levert og montert elektriske installasjoner, inkl lys og varme ved Parken i Svolvær.

Andøy Installasjon er del av en Norges største elektrikerkjede fordi vi har stolt fagkunnskap, gode betingelser og profesjonell service.

Daglig leder: Egil Sjåvoll Kjelbergvik
Nettside: elproffen.no

Berg Farge AS har utført maling av trappegang, boder og soverom, samt legging av belegg på soverom.

Berg Farge AS er faghandel innen maling, tapet, gulv og belegg, fargerådgivning, solskjerming, hageredskap, samt snefres og service.

Daglig leder: Morten Sørstrøm Nilsen
Nettside: bergfarge.no

Montér Harstad har levert byggevarer til Parken i Svolvær.

Montér er en del av Optimera AS, Norges største byggevarekjede. Vi hjelper deg med små og store prosjekter enten du skal pusse opp, bygge nytt eller reparere.

Daglig leder: Inge Torblå
Nettside: monter.no

Ness Rør har stått for tilknytting av sanitær og sprinkler i sjakten på samtlige moduler og teknisk rom.

Ness Rør er din lokale rørlegger i Henningsvær og Lofoten. Vi utfører alt av jobber innen sanitæranlegg, sprinkleranlegg, varmeanlegg, kjøleanlegg, nybygg og renovering. 

Daglig leder: Kim Rune Ness
Nettside: ness-ror.no

Norgesvinduet Svenningdal har levert vinduene til Parken i Svolvær.

Norgesvinduet er «i takt med tiden». Dette innebærer kontinuerlig arbeid med forbedringer og produktutvikling. Bedriften tilpasser kundens behov og leverer vinduer og balkongdører med en rekke åpningsfunksjoner og utforminger. 

Salgs Manager – Kurt Andersen
Nettside: norgesvinduet.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.