Scandic Sortland med panoramautsikt mot fjord og fjell

Plassering på kaikanten midt i sentrum, panoramautsikt over fjorden og stupbratte fjell – med majestetiske Møysalen i spissen. Scandic Sortland i Vesterålen er endelig åpnet.

Med heftig beliggenhet, og panoramautsikt over fjord og ville fjell i Vesterålen åpnet Scandic Sortland dørene 15. mars 2021. Dermed er det største hotellet i Vesterålen og et av de største hotellene i regionen tilgjengelig for å ta i mot gjester. Hotellet vil med sine 128 rom øke sengetallet på Sortland til 500. 

Nyhotellet til Scandic Sortland ligger helt nede på kaikanten i Sortland sentrum.

Hotelldirektør Sven Walczak er svært fornøyd med resultatet.

– Dette er en fantastisk milepæl. Nå har vi tre hoteller på Sortland og nok sengeplasser til å satse for fullt på turisme. Dette er veldig bra for byen.

Hotelldirektør Sven Walczak

Se video fra det nye Scandic Sortland under:

Video fra nyhotellet Scandic Sortland.

Intensiv innspurt

De siste ukene før åpning har vært intensive, med hard jobbing fra morgen til kveld. Men endelig kunne snora klippes. Etter åpningsfesten kunne de første gjestene ønskes velkommen, og de første gjestene har allerede tatt i bruk hotellets terrasse på kaikanten.

– Mange av de første gjestene har gitt tilbakemelding om at dette er noe som har vært savnet i Sortland, og det gleder meg stort, forteller hotellsjefen.

På terrassen vår kan man sitte og ta en kaffe på en lørdag, et glass vin etter konserten på Kulturfabrikken, og vi håper det både blir til glede for turister og en møteplass for folketn.

Hotelldirektør Sven Walczak
Med panoramautsikt og flott uteservering ønsker Scandic Sortland både turister og fastboende hjertelig velkommen til flotte mat- og natuopplevelser.

Bistro Panorama

I første etasje, hvor resepsjonen, lobbyen og restauranten er plassert, er det glassfasade fra gulv til tak. Det er også panoramautsikt fra en rekke av rommene. Walczak tror restauranten, med det passende navnet Bistro Panorama, og den tilhørende uteserveringen vil bli et samlingspunkt både for lokalbefolkning og tilreisende. 

Normont har levert og montert glassfasader og solskjerming til nye Scandic Sortland

– Her kan vi skilte med Vesterålens flotteste uteservering, god, ujålete mat basert på lokale råvarer og en hyggelig, uformell atmosfære. Bistro Panorama er et sted man kan stoppe innom for en matbit etter å ha vært på fjellet eller på skitur, eller om man bare har lyst å nyte god mat i vakre omgivelser.

Hotelldirektør Sven Walczak

Kort vei fra og til Scandic Sortland

Kulturfabrikken på Sortland er nærmeste nabo, og der finner du blant annet kino, bibliotek og kulturhuset. Hotellet ligger om lag 20 minutter fra Stokmarknes lufthavn og én time og 45 minutter unna Evenes lufthavn.

Nyhotellet til Scandic Sortland ligger flott til med korte avstander til aktiviteter og tilbud i Vesterålen.
– Annonse –

Uansett om du befinner deg på hotellrommet eller i restauranten på Scandic Sortland, vil du ha orkesterplass til naturen rundt. Hotelldirektør Sven Walczak ønsker å bidra til å bygge opp Sortland som destinasjon.

Hotellrommene ved nye Scandic Sortland er virkelig delikate og med flott utsikt.

– Sortland er et sted for opplevelser, og en perle av de sjeldne. En vakker og unik by hvor det er umiddelbar tilgang på en lang rekke fantastiske naturopplevelser. Det er kort vei til fjellet, du kan shoppe i byen, og har havet rett i front. Stedet har stort potensial, og vi på Scandic Sortland skal bidra til at mange flere vil oppdage dette stedet i tiden fremover.

Hotelldirektør Sven Walczak
Scandic Sortland er tilrettelagt for møter og konferanser.
Scandic Sortland er godt tilrettelagt for møter og konferanser.

Tilrettelagt for møter og konferanser

Med sine seks møterom – hvor det største er 123 kvadratmeter og har kapasitet til å huse 110 personer i kinooppsett – legger Scandic Sortland til rette for stor aktivitet innen møter og konferanser. I “disse tider” der digitale møter er blitt en del av jobbhverdagen, legges det også til rette for “hybridmøter”, hvor deltakerne kan møtes både fysisk og digitalt. 

Med heftig beliggenhet, og panoramautsikt over fjord og ville fjell i Vesterålen åpnet Scandic Sortland dørene 15. mars 2021.
Med heftig beliggenhet, og panoramautsikt over fjord og ville fjell i Vesterålen åpnet Scandic Sortland dørene 15. mars 2021.

Scandic Hotels har inngått en franchiseavtale med Vesterålen Hotelldrift AS, som skal drifte hotellet.

– Scandic Sortland er vårt fjerde hotell i Lofoten og Vesterålen, og har blitt et fantastisk produkt som vi er veldig stolte av. Dette bidrar til å styrke vår posisjon i nord ytterligere, sier administrerende direktør i Scandic Hotels Norge, Asle Prestegard.

Leverandøroversikt.

Vi gratulerer med nyhotellet Scandic Sortland, og takker for oppdraget.


Normont har levert og montert glassfasader og solskjerming til nye Scandic Sortland.

Daglig leder: Stian Aasberg
Nettside: normont.no

HLS og VLS har levert lås og beslag, samt montering og idriftsettelse av gjesterom system ved Scandic Sortland.

På bildet: Medeier Marius Steiro, montør Maris Ozols og Jørn Olsen, daglig leder, Vesterålen lås og sikkerhet.

Daglig leder HLS: Frode Bratsberg
Daglig leder VLS: Jørn Olsen
Nettside: hls.no

Granab har levert tilfarersystem til alle rom og korridorer ved Scandic Sortland som vil sikre god lydisolering på en miljøvennlig måte.

GRANAB produserer tilfarersystem for boliger, kontorer, skoler og offentlige lokaler. Tilfarersystemet er av stål med dempeputer for effektiv trinn- og luftlydisolering.

Daglig leder: Fredrik Blom
Nettside: granab.se

Nordland Betongelement AS har levert hulldekket til nye Scandic Sortland.

Daglig leder: Svein Helge Nøstdal
Nettside: nordland-betongelement.no

Alumeco Norge AS er stolt leverandør av Stacbond fasadene til nye Scandic Sortland.

Med et omfattende lager og eget servicesenter er Alumeco godt rustet til å oppfylle de fleste krav gjeldende aluminium og rask levering. Våre spesialister og tekniske rådgivere hjelper gjerne til ved oppdrag.

Distriktssjef: Preben Stunner Hetland
Nettside: alumeco.no

Blikkenslager Erling Johnsen har levert parapet og montert beslag innvendig.

BLIKKENSLAGER ERLING JOHNSEN lager og monterer alt av beslag, til alle formål. Med moderne maskiner kan vi produsere store partier på kort tid. Vi har et stort utvalg av plater for produksjon på lager.

Daglig leder: Frantz Johnsen
Nettside: bejas.no

Svein M. Jentoft AS har utført tekking og isolering ved nye Scandic Sortland.

Vi tekker tak i hele Nord Norge og Svalbard.
– 40 år i faget –

Daglig leder: Ken Stian Solberg
Nettside: jentoftas.no

Betonorte Norge AS har stått for det plasstøpte betongarbeidet på nye Scandic Sortland.

Betonorte Norge AS er en underleverandør innen betong- og tømrerarbeid. Vi er Norges største underentreprenør av betong med totalt 170 ansatte. Mange oppdrag er i Nord-Norge.

Prosjektleder: Joao Vieira
Nettside: betonorte.no

Bulldozer maskinlag Entreprenør har utført grunn og utomhusarbeider ved Scandic Sortland.

Bulldozer maskinlag leverer en rekke entreprenør-tjenester inkludert klargjøring av tomt for bygging. Vi fyller 70 år i 2021

Daglig leder: Torill Monsen-Abelseth
Nettside: bulldozer.no


Les også:

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.