NORDLAND | Annonseinnhold

Bodø-bedriften Semcon Nord utvider med nye tjenester

Et brennende ønske om å hele tiden utvikle seg, har ført til at overflatespesialisten Semcon Nord fra Bodø nå også bygger veggene de før bare malte. Nylig ble deres nye tjenester satt på en Ramsalt prøve.

Det startet med en forespørsel om flise- og mailingsarbeider, og endte med ansvar for alt det byggetekniske innenfor sentrumsgården Ramsalt Næring sine fire vegger.

Bodø-bedriften Semcon Nord utvider med nye tjenester, forteller daglig leder Tor Holmvåg. Foto: Raymond Engmark
Bodø-bedriften Semcon Nord utvider med nye tjenester, forteller daglig leder Tor Holmvåg. Foto: Raymond Engmark

Prosjektet med opprustningen av Ramsalt Næring ble på mange måter en symbolsk start på vårt nye satsingsområde, sier daglig leder Tor Holmvåg.

Enklere for alle

Gjennom mange år har Bodø-bedriften vært blant regionens største på overflatebehandling. Nå satser de bredere.

– Erfaringen vår viser at det blir enklere og bedre for både oppdragsgiver og oss selv om vi både bygger og maler veggen, istedenfor å bare male den.

Semcon Nord har nylig ansatt en bygningsingeniør og er nå på jakt etter nye dyktige tømrere til å utføre de nye tjenestene.

Svein-Åge Martinussen er senioringeniør og leder for prosjektavdelingen hos Semcon Nord. Foto: Raymond Engmark

Tanken om å tilby lettere byggetekniske tjenester har vi hatt en stund, og nå føler vi tiden er inne for å sette den ut i livet, forklarer senioringeniør og leder for prosjektavdelingen, Svein-Åge Martinussen.

Variert og lærerikt

I prosjektet med klargjøringen av de mange butikk- og restaurantlokaler på kaikanten i Bodø, har de virkelig fått testet sine faglige muskler på sitt nye satsingsfelt.

I prosjektet med Ramsalt Næring har Semcon Nord levert et utvidet tjenestespekter som har gitt mersmak for nye prosjekter. Foto: Raymond Engmark

Prosjektet har omhandlet alt fra akustikk og plassbygd vinrom til spesialtilpassede butikkinnredninger og et skreddersydd restaurantkjøkken.

Det har blitt brukt ulike typer materialvalg og flere steder i bygget er det brukt en blanding av flis og parkett for å få skape unike visuelle rammer rundt opplevelsen hos de ulike bedriftene.

I tillegg til å levere tjenster innenfor flislegging, maling og gulvbelegg leverer Semcon Nord nå også jobben med å bygge veggene. Foto: Raymond Engmark

– Det er tilfredsstillende for oss å kunne realisere et slikt prosjekt hvor lista er lagt så høyt som her, ikke minst har det vært svært lærerikt, beskriver Holmvåg.

Storprosjektet Quality Hotel Ramsalt

Parallelt med dette prosjektet har Semcon Nord også levert alt av arbeid knyttet til maling, flis, fasade og teppearbeider på nabobygget, Quality Hotel Ramsalt. Til tross for at byggherren er den samme, har disse arbeidene vært utført på oppdrag for totalentreprenøren Hent.

Quality Hotel Ramsalt er Bodøs nyeste og største hotell. Foto: Raymond Engmark

På Quality Hotel Ramsalt har vi utført tradisjonelt overflatearbeid, som fortsatt vil være vårt største og viktigste fagfelt.

På Quality Hotel Ramsalt har Semcon Nord levert overflatebehandling av blant annet rommene. Foto: Raymond Engmark

Flislegging, flytsparkling, maling og belegg skal fortsatt være SemCon sine hovedtjenester, hvor vi i tillegg vil kunne tilby enklere byggetjenester der det er naturlig og hensiktsmessig, forteller Holmvåg.

Foto: Raymond Engmark

Egen ansiktsløfting

Inni mellom alle de spennende oppdragene har Holmvåg og hans ansatte også funnet tid til å gi sine egne lokaler en real ansiktsløftning.

– Det er viktig å skape trivelige arbeidsomgivelser også for egne ansatte. Vi opplever at denne fornyelsen har gitt hele gjengen en ekstra boost, sier Holmvåg.

Semcon Nord sine lokaler i Bodø har fått en real ansiktsløftning, noe som har lagt grunnlaget for den videre satsningen. Foto: Raymond Engmark

Nå står Semcon Nord klar og ekstra rustet til å tilby et utvidet tjenestespekter fra moderne og nyoppussede lokaler.

Med Ramsalt prosjektene fikk vi en viktig bekreftelse på at vi har kompetansen til å tilby innvendige byggetekniske tjenester og produkter, også på store komplekse prosjekt. Nå er vi klare for mer, avslutter leder Tor Holmvåg.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Semcon Nord AS


Semcon Nord AS ble etablert i 1997 og Bodøs største håndverkerbedrift med hele Nord-Norge som nedslagsfelt. Vi er i dag 22 ansatte der 18 er håndverkere. Vi er en trygg samarbeidsaktør på større prosjekter der vi leverer og utfører de fleste overflater.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.