NORDLAND | Annonseinnhold

Helgeland Malerservice med storjobb på det nye Brønnøysundregisteret

15.000 kvadratmeter fordelt over to bygg på syv etasjer er reist på kaia i Brønnøysund. Helgeland Malerservice har satt sitt preg på det nye registerbygget, med deres største oppdrag noensinne. 

Et topp moderne registerbygg med spektakulær utsikt mot storhavet og Vega er reist på kaia i Brønnøysund. Ikke siden han startet opp i bransjen i 1976 har malermester Aanvik vært med på et større løft.

– Dette er den største jobben i min tid, uten tvil, sier daglig leder og malermester Roger Aanvik i Helgeland Malerservice.

Daglig leder og malermester Roger Aanvik i Helgeland Malerservice har gjennomført bedriftens største oppdrag noensinne ved Brønnøysundregisteret sitt nye bygg. Foto: Marte S. Kristiansen

Firmaet har tidligere satt sitt preg både på Amfi Havnesenteret, Vik Skole, Brønnøysund Videregående skole og Avinor Lufthavn, men ingenting har vært i nærheten av dette anbudet på 10,4 millioner kroner, med et flis-tillegg på 1,4 millioner kroner. 

Oppdraget besto av et byggeprosjekt på 15.000 kvm. Da kommer det godt med å ha litt fartstid i bransjen. Med nesten 40 års erfaring leder Aanvik et team som vet hva de driver med. 

Dyktige fagfolk hos Helgeland Malerservice

Brønnøysundsregistrenes nye bygg skal huse mer enn 500 ansatte. I sensommer åpnes et lyst, luftig bygg med utsikt, og kantine med tilhørende takterrasse.

– Vi er stolt av å ha vært med på et sånt prosjekt. Vi snakker om et bygg som vil stå seg i en mannsalder og huse mange hundre ansatte, sier Aanvik.

Det nye bygget til Brønnøysundregistret har spektakulær utsikt mot storhavet og Vega. Foto: Marte S. Kristiansen

To bygninger på syv etasjer forbindes med et atrium i glass på midten. Helgeland Malerservice har overflatebehandla et svimlende stort areal etter alle kunstens regler og miljøkrav.

De ansatte hos Helgeland Malerservice i full gang med flislegging. Foto: Marte S. Kristiansen

Deriblant 8000 kvm teppeflis, 1400 kvm flis og 3000 kvm belegg. For ikke å glemme alle veggoverflatene: 7000 kvm betongvegg helsparklet og malt, 11 000 kvm gips sparklet og malt.

Vi er fagfolk, og kan det vi holder på med.

Roger Aanvik
Dyktige fagfolk hos Helgeland Malerservice sørget for god fremdrift og kvalitet i arbeidet. Her representert med maler Stig Valla. Foto: Marte S. Kristiansen

Det er blitt sinnsykt mange kvm med intensiv fremdrift, men takket være veldig dyktige medarbeidere og ansatte kom vi i mål, sier malermesteren.

12 fast ansatte, i tillegg til fire innleide fagfolk, har vært i sving i en periode på nærmere to år. Gjengen har bred erfaring og kunnskap. I staben har de malere, gulvleggere, flisleggere/murere, tømrer og malermester. To av de ansatte skal i tillegg starte på malermester-utdanning. 

Helgeland Malerservice la tilsammen 1400 kvm flis ved Brønnøysundregistret sitt nye bygg. Foto: Marte S. Kristiansen

Helgelands-bedriften sørger også for å til enhver tid ha ungdom med på laget, og er tilsluttet Maler- og Byggtapetsermerstrenes Landsforbund – MLF.

Helgeland Malerservice legger vekt på god opplæring av læringer som ledd i rekruttering til firmaet og bransjen forøvrig. Foto: Marte S. Kristiansen

– Vi har to lærlinger inne nå, det synes vi er artig. For det første er det trivelig å lære opp ungdom, for det andre er det knallviktig å følge opp rekrutteringa.

Roger Aanvik
Det nye bygget til Brønnøysundregistret. Foto: Marte S. Kristiansen

Et viktig bygg

– Dette blir et viktig bygg for mange mennesker, og plasseringen på brygga vil gjøre det svært synlig fra sjøen og i sentrum. I tillegg til omfattende krav til bærekraft, energi og miljø, stilles det strenge krav til sikkerhet for bygget, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke, som har fått i oppdrag av det lokale eiendomsselskapet Søren Nielsen AS å oppføre et miljøsertifisert kontorbygg som skal leies ut til Brønnøysundregistrene.

Distriktsleder Atle Monan i Veidekke i samtale med maler Stig Valla hos Helgeland Malerservice. Foto: Marte S. Kristiansen

En lang rekke underentreprenører og leverandører har vært i sving, og Aanvik forteller om godt samarbeid.

– Det var god byggeledelse fra Veidekke. Ingeniørene var strålende, trivelige og greie folk. Vi hadde en veldig god tone og et godt samarbeid. Underveis prøvde alle å tilrettelegge for hverandre på en god måte, sier Aanvik.

Helgeland Malerservice var en av få lokale leverandører i prosjektet.

– At vi som lokal leverandør har vært en del av dette, synes vi er veldig artig.

Helgeland Malerservice var en av få lokale leverandører i prosjektet. Foto: Marte S. Kristiansen

Mållinja

Til det massive prosjektet gikk Aanvik og kompaniet til innkjøp av blant annet Bazooka sparkelverktøy og ny sparkelpumpe. Samlet sett ble det investert nærmere 400.000 kroner i kraftig oppgradering av utstyr. I stallen har de fra før av en del utstyr til leie, deriblant lifter. 

Helgeland Malerservice investerte nærmere 400.000 kroner i kraftig oppgradering av utstyr. Foto: Marte S. Kristiansen

Nå nærmer det seg mållinja for deres største oppdrag gjennom tidene, tar de fatt på forefallende malerarbeid, gulvlegging, parkett, flislegging, industri epoxy, snekring, mur og pussarbeid, sliping av tregulv og betong, sprøytemaling og grenging som har måttet vente. I tillegg tar teamet “førstehjelp” ved vann-, brann- og naturskade.

Helgeland Malerservice kan si seg godt fornøyd med oppdraget rundt Brønnøysund registret sitt nye bygg. Nå ser de frem til nye oppdrag. Foto: Marte S. Kristiansen
Daglig leder Roger Aanvik tar nå fatt på et prosjekt med 12 leiligheter. Foto: Marte S. Kristiansen

– Nu ska vi roe ned litt og ta unna. Alle “fru Hansen” der ute har måttet vente, og nå er det tid for å følge dem opp. I tillegg tar vi fatt på et prosjekt med 12 leiligheter. Vi har nok å gjøre, slår Aanvik fast.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold | Helgeland Malerservice

roger@hlms.no
Tlf: 95069541

Vi utfører blant annet maling av leiligheter, gulvarbeid, nye hus, kontorer, lagerbygg, skoler, barnehager, kommunale og statlige eiendommer, forsikringsjobber etter brann og vannskader og borettslag.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.