Ballangen Sjøfarm på plass i ny storstue

Begynnelsen av desember 2020 kunne lett føles som en tjuvstart på julekvelden for daglig leder Erik Sommerli og hans ansatte i Ballangen Sjøfarm. Da kunne de nemlig installere seg i deres flunkende nye og topp moderne storstue på Fornes i Ballangen.

Det nye administrasjonsbygget har en grunnflate på godt over 800 kvadratmeter og inneholder blant annet verksteder, lagerrom, garderober, kontorer, oppholdsrom og ulike møterom.

Prosjektleder Ottar Bakke og daglig leder Erik Sommerli hos Ballangen Sjøfarm er fornøyd med sitt nye administrasjonsbygg på Fornes i Ballangen.

– Det er mye vi har savnet, men jeg må innrømme at det kjennes ekstra godt å nå kunne avholde møter i skikkelig flotte og godt utstyrte møterom med løsninger levert av FUNN. Det var en stor mangelvare i lokalene på Hekkelstrand, medgir Sommerli.

Ved hjelp av interiørarkitekt Leirosiark har det blitt svært så flotte og delikate lokaler i det nye administrasjonsbygget til Ballangen Sjøfarm. Leirosiark er en lokal aktør lokalisert ved Bjørkåsen Næringspark i Ballangen.

I nybygget er det også klargjort for et fremtidig tilvekstsenter for fjernforing av fisken på alle selskapets lokaliteter. Det er enda ikke vedtatt at dette skal bygges.

Ballangen Sjøfarm sitt nye administrasjonsbygg på Fornes i Ballangen.

Venter på kaikant

Det meste av arealer er nå tatt i bruk, men byggets verksteder står foreløpig ubrukt i påvente av ny molo og kai som er planlagt ferdigstilt sommeren 2021.

De nye lokalene hos Ballangen Sjøfarm er klare til bruk.

– Dette er et infrastrukturtiltak Narvik kommune står bak. Det vil bli oppført en større flytekai som vi leier hos kommunen, forklarer Sommerli.

Se video fra Ballangen Sjøfarm under.

Lokale toppleverandører

Sammen med en rekke lokale leverandører har prosjektets totalentreprenør JB Bygg AS, virkelig vist at det bor muskler og kompetanse i regionens aktører.

Se bildeserie fra byggingen under!

– Bygget er oppført uten overskridelser og viser at små lokale entreprenører ikke står tilbake for større entreprenører, snarere tvert imot.

Erik Sommerli

Kraftfull milepæl

Selskapet nådde nylig en viktig milepæl i sin videre utviklingsprosess da de fikk tillatelse fra NVE til å ta ut vann fra kraftverket i Bjørkåsen til landbasert smoltproduksjon på Ballangsleira, bare noen gode steinkast fra det nye administrasjonsbygget på Fornes.

Ballangen Sjøfarm sitt nye administrasjonsbygg ligger fint til på Fornes i Ballangen.

Men selv om vannet til produksjonen nå er sikret, er det et godt stykke frem til en eventuell produksjon.

– Vi går straks i gang med grunnboring for å få kontroll på grunnforholdene. Om ting går etter planen legges det opp til en årlig smoltproduksjon på i overkant av 5 millioner fisk som vil være nok til å dekke selskapets eget behov. Et smoltanlegg i drift vil også sørge for mellom 15 og 20 nye arbeidsplasser i kommunen.

Erik Sommerli

Vil vise frem næringen

Han forteller at de er godt i gang med søknadsprosessene og forarbeidet til et fremtidig visningssenter for laks og lakseoppdrett i Narvik. Nøyaktig hvor dette vil bli etablert er enda ikke avklart, men Sommerli bekrefter at de er i dialog med flere potensielle samarbeidspartnere.

Velkommen inn hos Ballangen Sjøfarm.

– Motivasjonen bak dette initiativet er at vi ønsker å være mer åpen å vise folket hvordan en laks blir til. Ta de med på en fantastisk reise fra klekking, via smolt og voksen fisk, til mat for en hel verden.

Erik Sommerli
De ansatte hos Ballangen Sjøfarm er svært fornøyd med å endelig være på plass i sin nye storstue.

Det er ingen tvil om at lakseprodusenten i Ballangen satser ekspansivt på flere flater. 

– Vi har ansatt tre nye bare de siste par månedene, og vi ser for oss enda flere. Nå som vi er kommet under vårt eget tak har vi også fått større rom for å vokse videre. Ikke minst er det godt å kjenne at vi stortrives i ”nystua”, avslutter Erik Sommmerli.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!
Annonsørinnhold | Ballangen Sjøfarm AS

Ballangen Sjøfarm drifter 8,28 konsesjoner i samdrift med Cermaq. I et normalår produserer vi mer en 10.000.000 kg sløyd laks, tilsvarende 40 millioner laksemåltider.
LES MER HER!Leverandøroversikt.

Vi gratulerer Ballangen Sjøfarm, og takker for oppdraget.


Prosjektnavn: Ballangen Sjøfarm Ferdig: Høsten 2020
Totalentreprenør: JB Bygg Nord ASStørrelse: 800m2
Tiltakshaver: Ballangen Sjøfarm AS

JB Bygg Nord AS har vært totalentreprenør ved byggingen av Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

JB Bygg Nord AS er en byggmester og totalentrepenør. Vi utfører oppdrag innen nybygg, tilbygg, restaurering, maling, flislegging, forskaling og betongarbeid, stillasmontering og plastsveising.
Daglig leder: Bent Eriksen
Kontor: Ballangen
Nettside: jbbygg.no

Leirosiark har vært interiørarkitekt og utarbeidet materialplaner og møbelbeskrivelser til Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

Leirosiark er et Nord-Norge basert interiørarkitektkontor med kontorsted i Narvik kommune. Mennesket og bærekraft er alltid i sentrum i utforming av nye prosjekter.
> Les artikkel om Leirosiark her.
Daglig leder: Gerd Solveig Leiros, Interiørarkitekt MNIL
Kontor: Ballangen Næringspark
Nettside: leirosiark.com

INDIRA AS og LPO arkitekter har sammen med Ballangen Sjøfarm utført prosjektutviklingen av det nye adm.bygget.

INDIRA ble startet opp høsten 2013 som et samarbeid mellom sivilingeniørene Terje Ingebrigtsen og Trond Mikaelsen, som begge har lang erfaring innenfor bygge- og anleggsbransjen
Daglig leder: Terje Ingebrigtsen
Kontor: Narvik
Nettside: indira.no

Bergen Montering AS har utført montering av betongelementene ved det nye adm.bygget til Ballangen Sjøfarm.

I Bergen Montering har vi spesialisert oss innen montering av råbygg i hovedsakelig betongelementer, stål og limtre. Vi kommer inn i den midtre byggefasen, etter at planering og fundamenter er på plass.
Daglig leder: Arild Tvedt
Kontor: Arnatvei
Nettside: bergenmontering.no

VVS Huset Ballangen har utført rørleggerarbeidet ved Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

VVS Huset Ballangen er en lokal rørleggerbedrift med 2 rørleggere som tilbyr rørleggertjenester til private og bedrifter i Ballangen.
Vi påtar oss det meste innen rørleggerfaget.
> Les artikkel om VVS Huset her!
Daglig leder: Daniel Framvik
Kontor: Ballangen Næringspark
Nettside: vvseksperten.no

Enter Service AS har levert og montert kvalitetsporter ved Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

Klikk for å se video.
Enter Service AS er Nordlands ledende leverandør av porter og lastesystemer. Hos oss er du i trygge hender uansett om du har kjøpt portene dine hos oss eller hos andre leverandører.
Daglig leder Jøran Nohr
Kontor: Bodø, Narvik og Stokmarknes
Nettside: enterservice.no

Narvik Kontorsenter AS har levert møbler, inventar, stoler og bord ved Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

Klikk for å se video.
Narvik Kontorsenter AS er et fullservicekonsept med vekt på et bredt og markedstilpasset produktutvalg til bedriftsmarkedet. Vi leverer anerkjente varemerker til kontoret.
Daglig leder: Tone Torbergsen
Kontor: Narvik
Nettside: narvik-kontorsenter.no

Silikal Nord-Norge AS har levert industrigulv ved Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

Silikal Nord Norge AS er en komplett leverandør av akryl -epoxy og poleuretangulv i Nordland, Troms Finnmark og Svalbard.
Salgs-/ markedssjef: Knut Pedersen
Kontor: Bodø
Nettside: silikal.no (fb)

HGB Betong AS har levert Dønn Solid betong til Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

HGB Betong AS er en sentral aktør i bygge- og anleggsbransjen i Nord-Norge. HGB har tre lokale betongfabrikker i Harstad, Narvik og Mo i Rana.
Antall ansatte: 20
Kontor: Harstad, Narvik og Breistrand
Nettside: hgb.no

Nordasfalt sin lokale avdeling i Narvik har utført asfaltarbeidet ved Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

Nordasfalt leverer asfalt til gårdplasser, veier, fortau, gang- og sykkelveier, industritomter, flyplasser – ingen jobb for liten eller for stor.
Prosjektleder: Marius Nygård
Kontor: Narvik, Bodø, Fauske
Nettside: nordasfalt.no

ETS Elektro AS har levert og montert det elektriske anlegget ved Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

ETS Elektro AS holder til på Moan næringsområde i Evenes, midt mellom byene Harstad og Narvik, og vi har vårt virkefelt i kommunene Evenes Tjeldsund Skånland med utstrekning Harstad-Narvik-Lødingen.
Daglig leder: Alexander Stenhaug
Kontor: Moan, Evenes
Nettside: ets-elektro.no

Byggeriet S. Thorstensen har levert byggevarer til Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

Hos Byggeriet S. Thorstensen finner du kvalitetsprodukter til gode priser. Vi er opptatt av at du skal bli fornøyd med din handel og hjelper deg gjerne med gode råd, tips og veiledning. I Byggeriet har du en seriøs, solid og dyktig samarbeidspartner.
Daglig leder: Anton Thorstensen
Kontor: Ballangen
Nettside: byggeriet.no

Tore Ligaard as har levert dører og vinduer til Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

Tore Ligaard as – sterk fagkompetanse, gode priser og bredde i utvalget gjør oss til totalleverandør på dør, vindu og port. Kunder får en hovedkontakt hos oss som bistår hele prosessen – fra planlegging, befaring og bestilling til leveranser.
Avdelingsleder Bjørn Kristoffersen
Hovedkontor: Stjørdal
Nettside: ligaard.net

FUNN har levert brukervennlige møterom, samt bidratt med rådgivning og automatisering av driftsoppgaver ved Ballangen Sjøfarm.

Funn har stor fokus på havbruksnæringen. Vi bidrar med å forenkle, automatisere og skape trygge arbeidsplasser for en krevende og viktig bransje. En bransje som skaper store verdier for Norge.
Leder for havbruk: Bjørn Erik Rønhaug
Hovedkontor: Narvik
Nettside: funn.no

Arntsen Maskinstasjon AS har utført grunnarbeidet ved Ballangen Sjøfarm sitt nye adm.bygg.

Arntsen Maskinstasjon AS holder til i Ballangen, i Nordland. Med god erfaring og solid kompetanse er vi i stand til å tilby våre kunder unike og gode løsninger. Vi dekker de aller fleste områder innen Bygg og anlegg.
Daglig leder: Roger Kristian Arntsen
Kontor: Ballangen


Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.