VVS Huset Ballangen står klare for å bistå private med gamle avløp

Nylig leverte og monterte VVS Huset Ballangen sitt første minirenseanlegg for private avløp. Nå rigger de seg for en større etterspørsel som vil øke i takt med at kontrollørene fra kommunen beveger seg sørover.

For tiden foregår en større ryddeprosess i hele Narvik kommune, hvor alle hus og hytter med spredt avløp skal kontrolleres. 

Dette er et arbeid som også gjelder vårt hovednedslagsfelt i Ballangen og Tysfjord, forklarer eier og daglig leder, Daniel Framvik.

For tiden foregår en større ryddeprosess i hele Narvik kommune, forteller Daniel Framvik hos VVS Huset Ballangen.
For tiden foregår en større ryddeprosess i hele Narvik kommune, forteller Daniel Framvik hos VVS Huset Ballangen. Foto: Michael Ulriksen

Mange avvik

Han forteller at mange hundre boliger og fritidsboliger i dette området har private avløp og viser til at erfaringen fra kontrollrundene lenger nord i kommunen har avdekket avvik på en god del av de kontrollerte avløpssystemene.

VVS Huset Ballangen opplever at mange av boligene og fritidsboligene i kommunen får påpekt avvik ved kontrollrundene.

– Det kan dreie som uregistrerte avløp det må søkes om, utskifting av gamle ureglementerte avløpssystem, oppgradering av grøfter og kummer eller installasjon av små renseanlegg, forklarer Framvik.

Naturlig sted å starte

Rørleggerne fra Ballangen er nå inne i en prosess hvor de kartlegger ulike leverandører.

VVS Huset Ballangen skal være det naturlige stedet å starte når kundene trenger hjelp til skifte av avløpssystem.

Daniel forteller at de også er i samtaler med potensielle samarbeidspartnere rundt de byggetekniske søknadsprosessene som kreves i slike saker.

Vi skal være den naturlige plassen å starte en slik prosess.

VVS Huset Ballangen kjenner forskriftene, og har folk som kan søknadsprosessene og kan tilby alt som trengs i den praktiske gjennomføringen.

– Målet er at vi skal ha konstruktive og effektive løsninger for enhver utfordring knyttet til private avløp.

Daniel Framvik

Ved enkelte hytter hvor det er berg og ikke plass til å grave ned ett stort renseanlegg kan VVS Huset Ballangen blant annet tilby Jets Vacuum toalettløsninger med en lavtbyggende 3000 liter oppsamlingstank.

Jetsløsningene har et veldig lavt vannforbruk og oppsamlingstanken kan stå opptil 100 meter fra hytta. Ved ekstra store utfordringer kan i tillegg Jetsløsningen spyle i motbakke, forteller Framvik

Spylevogna i Ballangen

Et viktig verktøy i arbeidet med alle avløpsrelaterte problemstillinger er VVS Huset Ballangen sin egne spylevogn.

Den gjør blant annet at bedriften er i stand til å filme og dokumentere avløpsnett, spyle opp tette avløp og tine frosne vannledninger. 

Daniel Framvik og Eirik Mikalsen viser frem utstyret i bedriftens spylevogn. Foto: Michael Ulriksen

– Kompaktheten og fremkommeligheten gjør at vi kommer til på de fleste plasser, og bredden av oppgaver som kan løses er stor, beskriver Framvik.

I den kompakte firhjulstrekkeren er det installert to tromler med ca 80 meter slange på hver. En for varmt vann og en for kaldt vann. En egen varmer bringer frem 80 graders vann som spyles ut med et trykk på opptil 320 bar.

Hjelper deg uansett

I tillegg inneholder utstyrspakken også et avansert rørinnspeksjonskamera som kan filme og dokumentere tilstanden på avløpsledninger inntil 70 meter ut i avløpsnettet.

Bak på spylevogna henger det en egen slamsugertilhenger som har en sugekapasitet på opptil 1500 liter på 90 sekund. 

Et viktig verktøy i arbeidet med alle avløpsrelaterte problemstillinger er VVS Huset Ballangen sin egne spylevogn
Et viktig verktøy i arbeidet med alle avløpsrelaterte problemstillinger er VVS Huset Ballangen sin egne spylevogn. Foto: Michael Ulriksen

Så uansett om det er kong vinter som har fått vann- eller avløpsledningen til å fryse, om den gamle dreneringen er tett, avløp som ikke lenger tar unna eller sandfangkummen som må tømmes, kan VVS Huset Ballangen hjelpe deg med å få ting på plass, avslutter Framvik.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold VVS Huset Ballangen AS


VVS Huset Ballangen AS er en rørleggerbedrift som blant annet utfører innvendige vann- og avløpsinstallasjoner fra kommunale ledninger til alt inne i huset. Montering av tekniske vannsystemer, synlige og skjulte, samt utstyr koblet til vann og avløp. VVS Huset Ballangen AS er mesterbedrift og medlem av kjeden VVS Eksperten.


Les også:

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.