Geniale boliger i Lofoten

De er smekket sammen i Vesterålen og shippet til Lofoten for å serve en skrikende etterspørsel etter bolig og overnatting. 

Hålogaland Element ble startet opp i år 2000, og er heleid av Leonard Nilsen & Sønner. Disse hadde behov for brakkerigger til sine mange prosjekter, og dermed så element-bedriften dagens lys. Men markedet skulle vise seg å vær både dynamisk og kreativt, og det kunne stadig finnes nye bruksområder for de lett handterbare og gode produksjonene til Andøy-bedriften.

Prosjektet i Lofoten er spesielt. Vi har hatt et veldig tett samarbeid med kunden,
som rett og slett ønsker å tilby gode, nøkkelklare boliger til både lang- og korttidsleie.

Det er like enkelt som det er genialt. Noen bygg kan være så små og hendige at de kan klappes sammen og sendes av gårde. Hus, hytter, leiligheter, brakker og kontor, ja, til og med regionens sagnomsuste musikkbrakker er produsert her, i likhet med en myriade av andre kompakte, små og lydisolerte univers.

Du har kanskje sett dem rundt omkring, disse geniale, små øvingslokalene som er plassert rundt omkring i landet? Du finner dem overalt. De snekres sammen på fabrikken på Strandland i Andøy.

Modulbaserte boliger

Nå har Lofoten boligutleie kommet opp med en genial idé for å imøtekomme behovet til besøkende, turister, studenter og andre som ønsker seg et hendig, koselig krypinn med god plassering: Modulbaserte boliger. 26 enheter er blitt lastet på en båt på Andøya og shippet til Svolvær.

Høy kvalitet og tilpasset kundene er et fokus for Hålogaland Element.

– Prosjektet i Lofoten er spesielt. Vi har hatt et veldig tett samarbeid med kunden, som rett og slett ønsker å tilby gode, nøkkelklare boliger til både lang- og korttidsleie. Vi smekker dem i hopen på Andøya og sender dem ut, forteller Geir Vidar Haugen til Næring i Nord.

Karl Erik Aagaard-Nilsen og Jan Bogstrand i Lofoten Boligutleie har hatt et tett samarbeid med Hålogaland Element, og har inspisert de flotte modulene som er bygget i Vesterålen. De skal mette noe av etterspørselen etter overnatting i Svolvær, som beint fram har eksplodert de siste årene.

En del av kjøkkenet i utleiemodulene.

– Vi er veldig opptatte av å tilpasse oss kunden, miljøet og det som skjer. Vi skal tilby de produkter som kunden egentlig ønsker. Markedet endrer seg veldig, og pri nummer én er en god kunderelasjon. Målet vårt er å følge opp de kundene vi har, og å tilby dem enda bedre kvalitet, sier Haugen.

I 2019 jobber de med en myriade av spennende prosjekter, blant annet et boligprosjekt på Svalbard. De har spesialisert seg på denne arbeidsmetoden, og jobber stadig med å spisse og finslipe kunnskapen.

Har du et konsept som fungerer, og du klarer å leve av det, så synes jeg du skal holde deg til det.

Geir Vidar Haugen hos Hålogaland Element.

– Har du et konsept som fungerer, og du klarer å leve av det, så synes jeg du skal holde deg til det. Jobb med å spisse og finslipe kunnskapen i stedet for å søke nye høyder hele tiden. Søk heller å øke din egen kvalitet, mener Andøy-bedriften.

Velkommen inn.

Hålogaland Element er en stolt del av Andøy-samfunnet, som i den siste perioden har vist hva de er laget av.

– Det er ei spennende tid for Andøy. Nedleggelsen av flystasjonen er et faktum, vedtatt fra øverste politiske hold, men det nytter ikke å sutre. Vi graver oss ikke ned, vi bretter opp ermene. Det er spennende med såkalte “nedgangstider”, for det viser bare hvilken gnist som bor i folk, forteller Haugen.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.