LOFOTEN | Annonseinnhold

Thomas gikk fra hobby til eget selskap med Trones Maskin

En strøken gårdsplass, knusing av fjell, hus som dreneres og bygg som bygges. Går du inn på Facebook-siden til Trones Maskin i Stamsund dukker det opp mange spennende oppdrag som de har utført.

Den entusiastiske gjengen i Trones Maskin deler ivrig i sosiale medier fra arbeidshverdagen. Det gjør kanskje noe med arbeidsgleden å få gjøre hobby til jobb. Med Thomas Trones i spissen, som har vokst opp med en bestefar og far som i sin tid tok brøyteoppdrag med traktor, er teamet hos Trones Maskin kjent for å ta tak i alle utfordringer som måtte møte dem i arbeidshverdagen.

Teamet hos Trones Maskin kjent for å ta tak i alle utfordringer som måtte møte dem i arbeidshverdagen.
Teamet hos Trones Maskin kjent for å ta tak i alle utfordringer som måtte møte dem i arbeidshverdagen. Foto: Fotograf Linn Olsen

Fra hobby til Trones Maskin AS

Thomas startet opp enkeltpersonforetak i 2011 i hjembygda Stamsund på Vestvågøy i Lofoten. I 2017 gikk bedriften over til å bli et aksjeselskap som nå har 11 ansatte og en massiv maskinpark som de er kjent for å ta godt vare på. 

Thomas gikk fra hobby til eget selskap gjennom Trones Maskin
Thomas gikk fra hobby til eget selskap gjennom Trones Maskin. Foto: Fotograf Linn Olsen

Her er helgevask fast praksis, så de stiller med skinnende rene biler hver mandag morgen når de skal ta fatt på uka.

– Vi har høyt fokus på vedlikehold og renhold av maskiner og biler, det øker levetiden på utstyret og gjør det desto mer triveligere å starte ny arbeidsuke, sier Thomas til Næring i Nord.

Godt vedlikehold av maskiner og utstyr er en viktig del av hverdagen hos Trones Maskin AS. Foto: Fotograf Linn Olsen

En lokal drivkraft

Thomas og teamet hans i Stamsund holder veiene åpne for snø, drenerer, transporterer og tilbringer mange timer inne i gravemaskinene ute på oppdrag. Men det gjengen i Trones Maskin nok er aller mest stolte av er muligheten til å være en viktig del av lokalsamfunnet, og kunne bidra til en positiv utvikling i bygda.

Foto: Fotograf Linn Olsen
Foto: Fotograf Linn Olsen
Foto: Fotograf Linn Olsen
Foto: Fotograf Linn Olsen

Vi prøver å bidra i lokalsamfunnet så ofte vi har mulighet, og også bidra med prosjekter som kan skape lokale verdier. I det siste har vi blant annet etablert utleie av båt og vannskutere, samt utleie av overnatting i sjøhus. 

Thomas Trones

Viktigheten av allsidighet

Allsidighet er en viktig ingrediens for Trones Maskin, og ofte en nøkkelfaktor ute i distriktene.

Ingen oppdrag er for små er mottoet vårt. Vi liker å kunne hjelpe til og trå til der det trengs, og da spiller det ingen rolle om det er en oppkjørsel skal strøs eller fjell som skal pigges. Det tror jeg er en veldig nordnorsk innstilling, og den er vi stolt av. 

Thomas Trones
Når telefonen ringer hos Thomas Trones, så er det alt fra privatkunder som trenger å få brøytet oppkjørselen, til større entreprenører som skal ha sprengt ut en tomt. Foto: Fotograf Linn Olsen

Nylig fikk de i oppdrag å demontere et landemerke i Stamsund – den store kranen som har stått på kaia og tatt imot fisk i mange år skulle pensjoneres. 

– Det var nesten litt vemodig å være en del av, men selvsagt også spennende.

Thomas Trones
Gjengen hos Trones Maskin har mange prosjekter på blokka, og har blant annet bidratt til utbyggingen av fiber i nord. Foto: Fotograf Linn Olsen

Trones Maskin har også bidratt til utbygging av bredband i store deler av Lofoten, Vesterålen, Ofoten og flere andre deler av Nord-Norge. Hvor mange kilometer fiber de har bidratt til å legge under bakken, er uvisst – men det er ikke få.

Investerer i fremtiden

Variasjonen er også noe av det som gjør jobben spennende. I det siste har de jobbet mye med entreprenørsiden av selskapet, hvor Trones Maskin gradvis har begynt å investere i bolig og bygging. Et langsiktig arbeid som Thomas vil teste ut. 

Trones Maskin har i den senere tid gradvis har begynt å investere mer i bolig og bygging. Foto: Fotograf Linn Olsen

– Det er mye som skjer i Stamsund, mange nybygg og hus. Dette er langsiktige prosjekter, og selvsagt er det jo en risiko, det er ikke bare bare. Man har man ikke prøvd, så vet man ikke.

Thomas Trones

I det siste har de ansatt to snekkere i firmaet, noe som gir ekstra arbeid og trangt om plassen i ordre bøkene. Det betyr ofte hektiske arbeidsdager, men det er sånn de liker det. 

– Dette arbeidet er en livsstil, og det trives vi veldig godt med. Det er bare å henge i stroppen, avslutter Thomas Trones.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold | Trones Maskin AS

Telefon 907 31 105
trones.maskin@gmail.com

Trones Maskin AS utfører grave- og transport-tjenester innen privat- og næringsmarkedet. Selskapet er kjent for å være svært fleksible, høy standard og god kvalitet. Med hovedsete i Stamsund på Vestvågøy utfører de oppdrag i hele regionen.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.