Nye Kvæfjord helsehus med satsning på velferdsteknologi

Framtidsrettet, moderne og velferdsteknologi er ord som brukes om det nye Kvæfjord helsehus som åpnet senvinteren 2021.

Det nye Kvæfjord helsehus er bygget med gode fargevalg og moderne løsninger for ventilasjon, elektrisitet og lyssetting. Beliggenheten er fantastisk med nydelig utsikt for beboere, besøkende og ansatte.

Daglig leder Martin Mathisen hos Harstadbygg AS

Særlig i øverste etasje der det er dagligstue, kjøkken og spisesal med god utsikt over hele Kvæfjord, og gode solforhold, forteller daglig leder Martin Mathisen hos Harstadbygg AS, som har vært hovedentreprenør i prosjektet. 

Nye Kvæfjord Helsehus er bygget med gode fargevalg og moderne løsninger med en nydelig utsikt for beboere, besøkende og ansatte.
Nye Kvæfjord Helsehus er bygget med gode fargevalg og moderne løsninger med en nydelig utsikt for beboere, besøkende og ansatte. Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

Nye teknologiske løsninger

Helsehuset er et moderne bygg med veldig mye teknologi – type velferdsteknologi, sånn at bygget er enkelt å bruke, er funksjonelt og framtidsrettet. Det er tilrettelagt med alarmer og sensorer, som skal overvåke og ta pulsen på bygget, slik at de som jobber der kan ha en enkel hverdag.

Nye Kvæfjord helsehus er et moderne bygg med veldig mye teknologi. Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

– Det er tatt i bruk en framtidsrettet teknologi, som er helt ny i markedet. Dette er siste skrik. 

Martin Mathisen, Harstadbygg AS

Se video fra nye Kvæfjord helsehus under.

Video nye Kvæfjord helsehus.

Prosjektleder Håvard Nilsen hos Harstadbygg AS forklarer hvordan den nye velferdsteknologien fungerer.

Prosjektleder Håvard Nilsen

-Det spesielle med Helsehuset er velferdsteknologien som holder styr på brukerne og pasientene, og som er programmert til å gi dem adgangskontroll til ulike soner ved at de har et digitalt armbånd på seg.

Nye Kvæfjord helshus har tatt i bruk teknologi som gir adgangskontroll ved at pasienter og brukere går med et armbånd på seg. Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

Samordnet helsetilbud

Hovedmålet med nybygget var å samordne helsetilbudene i Kvæfjord kommune.

Etter en organisasjonsendring på omsorgssiden, samler det nye helsebygget nå flere funksjoner som tidligere har vært spredt. Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

Teknisk sjef i Kvæfjord kommune Ole Øystein Lindebø forteller nærmere om målsettingen med det nye helsebygget.

– Etter en organisasjonsendring på omsorgssiden, samler det nye helsebygget nå flere funksjoner som tidligere har vært spredt. Det nye helsebygget inneholder nå rehabilitering, korttidsplasser for syke under behandling, hjemmehjelp, fysioterapi, ergoterapi, psykolog, helsestasjon, akutt-tjenesten og legetjenesten. 

Ole Øystein Lindebø
Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

Lindebø påpeker at bygget har en høy teknisk standard med den nevnte velferdsteknologien, samt telefoni, kommunikasjon, ventilasjon og varmegjenvinning.

Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

I tillegg er Helsehuset plassert inntil eksisterende Kvæfjordheimen, Husby sykehjem og Kveldro senter, som har plasser for syke, eldre pleietrengende og psykisk utviklingshemmede. Helsehuset er koblet til byggene med en sluse. 

Helsehuset er koblet sammen med Kvæfjordheimen, Husby sykehjem og Kveldro senter. Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

-Det var en forutsetning å kunne samkjøre nattevakt-tjenesten og driftsavdelingen og sykehjemmet, slik at nattevakta er felles, som er ganske unikt, forklarer Lindebø. 

Nye Kvæfjord Helsehus er tegnet av Gnist arkitekter. Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

Tegnet av Gnist arkitekter

Han er også veldig fornøyd med hvordan arkitekten har klart å få det moderne og nye bygget til å passe inn sammen med de mye eldre nabobygningene. 

Gnist Arkitekter vokser i takt med de mange prosjektene i Bodø, og landsdelen for øvrig. På bildet: Lise S. Kristiansen, John-Birger Søli Holtmo, Dag Einar Olsen, Maria Nicolaysen Mentzoni, Lorents Urgård, Berit Naustvoll og Marielle Sivertsen Hansen. Foto: Raymond Engmark

-Det er hentet elementer fra de omliggende byggene, og etter min mening er det genialt. Og planløsningen er imponerende. Det er et fantastisk bygg, skryter Lindebø.

Stolt av nye Kvæfjord Helsehus

Martin Mathisen hos Harstadbygg AS setter stor pris på å ha vært med på byggingen av Helsehuset.

-Et bygg som jeg tror Kvæfjord kommune er veldig stolt over, for de samler veldig mange av sine enheter der, og blir et senter for helsesektoren i Kvæfjord.

Foto: Espen Indbjør, Smilehullet AS

Jeg synes dette er blitt et flott bygg, og ikke minst et svært viktig bygg for Kvæfjord kommune. For oss som lokale entreprenører er vi godt fornøyd med å kunne nå opp i konkurransen med riksentreprenørene om slike signaturbygg. Det gjelder både Helsehuset og nye Borkenes Skole, som er vårt neste prosjekt og Kvæfjord kommunes neste storsatsning.

Martin Mathisen, Harstadbygg AS

Så oppdraget er vi storfornøyd med. Det er ikke ofte det bygges så flotte, og så sentrale bygg i Kvæfjord, avslutter Mathisen. 

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Leverandøroversikt.

Vi gratulerer med nye Kvæfjord Helsehus, og takker for oppdraget.


Harstadbygg Entreprenør er stolte av være totalentreprenør til nye Kvæfjord helsehus.

Harstadbygg Entreprenør er en totalentreprenør innen tømring og betongarbeid. Sammen med dyktige underleverandører leverer vi komplette løsninger for alle typer bygningsarbeid.

Daglig leder: Martin Mathisen
Nettside: harstadbygg.no

Gnist Arkitekter har vært utførende arkitekter ved nye Kvæfjord helsehus.

Vi jobber for å finne gode og helhetlige løsninger i alle våre prosjekter.

Daglig leder: Lorents Urgård
Nettside: gnistark.no

Nordland Betongelement har levert hulldekke til nye Kvæfjord helsehus.

Nordland Betongelement er produsent av hulldekker i Nord-Norge.

Daglig leder: Svein Nøstdal
Nettside: nordland-betongelement.no

HGB Betong AS har levert Dønn Solid betong til nye Kvæfjord helsehus.

HGB Betong AS er en sentral aktør i bygge- og anleggsbransjen i Nord-Norge. HGB har betongfabrikker i Harstad, Breistrand, Ibestad, Narvik og Mo i Rana.

Daglig leder: Kjell Larssen
Nettside: hgb.no

Sensio har levert et moderne og en fremtidsrettet velferdsteknologi til nye Kvæfjord helsehus.

Sensio sine løsninger for pasientvarsling letter hverdagen til helsepersonell og gjør at beboerne opplever trygghet, frihet og livsmestring.

Adm dir: Johan Anstenrud
Nettside: sensio.no

SIWE Elektro har levert sterk og svakstrømsinstallasjoner og alt av elektriske installasjoner til nye Kvæfjord helsehus.

SIWE Elektro AS er Harstads eldste elektrobedrift og har vært i kontinuerlig drift siden 1981.

Daglig leder: Anders Henriksen
Nettside: siwe.no

Hinnstein av bidratt innen 3 fagområder ved byggingen av nye Kvæfjord helsehus.

  1. Utført energiberegning av bygget for Harstadbygg AS, samt utarbeidet energiattest og analysert bygget mot energikrav i TEK17.
  2. Ansvaret for konstruksjonssikkerhet, herunder totalstabilitet, komplett fundamentering og plasstøpte betongvegger.
  3. Utført prosjektering av elektrotekniske anlegg for Siwe elektro AS.

Daglig leder: Hilde Svenning
Nettside: hinnstein.no

NorDan har stått for leveranse av smarte vinduer med Screen til nye Kvæfjord helsehus.

NorDan ble grunnlagt på Moi i Rogaland i 1926, og er i dag en betydelig produsent av dører og vinduer i Europa. Konsernet hadde i 2019 totalt 11 fabrikker, 30 salgskontor, ca 1800 medarbeidere og en omsetning på ca. 2,7 milliarder NOK.

Adm dir: Trond Magnar Undhammer
Nettside: nordan.no

HTH Kjøkkenforum Harstad har levert stilfulle kjøkken til nye Kvæfjord helsehus.

Hos HTH i Harstad vet vi at du gjør deg mange overveielser når du skal velge nytt kjøkken. Vi hjelper deg fra start til slutt og ned til den minste detalj.

Daglig leder: Svein Erik Saue
Nettside: hth.no

XL-bygg Harstad har levert byggevarene til nye Kvæfjord helsehus.

Hver dag jobber vi i XL-BYGG etter mottoet Den hyggelige eksperten. Vi ønsker å fokusere på det som virkelig betyr noe når man skal bygge – nemlig å kunne tilby kvalitetsverktøy, gode materialer og ikke minst profesjonell og hyggelig hjelp. Vi skal være flinkest i bransjen på kunnskap om vårt vareutvalg. Vi kaller det å være faghandel!

Daglig leder: Ronny Hansen
Nettside: xl-bygg.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.