VESTERÅLEN | Annonseinnhold

Service for veifarende – døgnet rundt

I 30 år har Esso Havna Service på Sortland sørget for å gi vesterålinger og gjester påfyll både i tank og mage. 

Det er tre tiår siden bedriften etablerte seg på dagens adresse et steinkast fra Sortlandsbrua. Men historien strekker seg enda lenger tilbake. Da daglig leder Trond-Arne Pedersen først ble involvert i familiebedriften var han bare guttunge, og han minnes at han måtte stå på en kasse for å kunne ekspedere kundene.

Daglig leder Trond-Arne Pederse hos Esso Havna Service på Sortland

Det er dette som har vært livet mitt. Det har vært mange og lange dager, men jeg stortrives med en jobb der ikke én dag er lik. 

Historien

Esso Havna er Vesterålens eneste døgnåpne bensinstasjon, og de ansatte har tilbudt 24 timers service til bil og båtfolket helt siden de åpnet dørene for sine første kunder for 30 år siden. De eneste gangene kundene har hatt begrensninger i tilbudet har vært når det har vært gjort oppgraderinger av bedriften, men også i disse periodene har Pedersen og hans stab tilstrebet å holde dørene åpne i størst mulig grad.

Esso Havna er Vesterålens eneste døgnåpne bensinstasjon, og de ansatte har tilbudt 24 timers service til bil og båtfolket.

– Allerede i 1991 opplevde vi at butikken ble for liten, og vi fikk i tillegg bygget to vaskehaller, samt større verksted. I 1994 åpnet vi gatekjøkkendelen, og i 2001 bygde vi på en etasje på hovedbygningen, for å gjøre fasilitetene bedre for de ansatte, forteller Pedersen.

Modernisering

I 2007 ble hele butikken modernisert og tre år senere ble verkstedet ytterligere utbygd. Kjøkkenet i gatekjøkkendelen er nytt og de seneste årene har det kommet på plass nytt et flytebryggeanlegg der båtfolket kan få kjøpt drivstoff. Ladeanlegg for el-biler er også etablert.

– Det har skjedd mye de siste årene. I fjor ble det gjort store ombygginger i butikken og i gatekjøkkendelen, forteller Pedersen. 

De ansatte hos Esso Havna Service serverer mye god mat til de mange som er innom gatekjøkkendelen.

Komplett

Han gir trofaste ansatte en stor del av æren for at det har vært mulig å utvikle seg i takt med tiden, og han er stolt av at bedriften nå kan tilby en komplett servicestasjon, der både gjester og sambygdinger kan finne det de måtte trenge av veitjenester og god mat, 24 timer i døgnet.

Trofaste ansatte en stor del av æren for at det har vært mulig å utvikle seg i takt med tiden, sier daglig leder Trond-Arne.

– Det har selvfølgelig vært krevende tider også, men jeg føler at vi er godt etablert som en viktig servicebedrift i Vesterålen. Og jeg tror at mange vil kunne skrive under på at vi har Nord-Norges beste hamburgere, smiler Trond-Arne. Esso Havna har i dag 16,5 årsverk ansatt og omsetningen øker.

Se video fra Esso Havna under:

– Det neste på planen er å få på plass dekkavdeling med dekkhotell, og vi planlegger også en utvidelse av verkstedet, sier Pedersen. 

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.