Legger tilrette for en smart fremtid

Tilbake i 1980 stiftet en gruppe grepa håndverkere Hadsel Elektro AS. De viste seg raskt å være pålitelige leverandører, som gjorde jobben grundig og kjapt. År med leveranse av kvalitet og gode tjenester til folket uti havgapet i Vesterålen ble lagt merke til av Haneseth gruppen.

I 2009 kjøpte de opp brorparten av aksjene i selskapet. Høsten 2015, overtok de aksjene i nok en elektrikerbedrift i Hadsel, El-service AS. Disse to ble slått sammen til en større og sterkere Hadsel-basert elektrikerfamilie: Haneseth Elservice.

Med hovedsete på “Lille Børøya” på Stokmarknes, farter 25 kyndige fagfolk rundt i hele regionen. Og har du besøkt Vesterålen, vet du at geografien i regionen er noe helt for seg selv. I kommunevåpenet til Hadsel finner du fire sirkler – de symboliserer de fire øyene som kommunen er spredt over.

Hav, holmer, øyer og bruer binder kommunen sammen, så teamet krysser daglig hav for å komme dit de skal. De er mobile som bare det, og hiver seg i bilen for å dra ut til kundene. For kunder har de flust av.

– Vi jobber stort sett Hadsel og Sortland, men vi har også faste kunder i Øksnes som vi har fulgt opp over mange år. De siste årene har vi også fått mer og mer å gjøre i Bø kommune, sier Aage Ellingsen, som er leder for elektriker-teamet i Hadsel.

Som avtalt

“Som avtalt” er mantraet til denne gjengen. Så enkelt, men likevel et perfekt slagord som dekker alt: Fra første gang du henvender deg, til jobben er utført, og i årene som kommer, skal du være fornøyd, enten det er utført elektroinstallasjoner i bolig, nærings-, landbruk- og industrinygg, eller det er installert brannalarmer, automatiserte anlegg, eller bygging av styretavler for industri, vannverk eller pumpestasjoner.

Vi kommer til avtalt tid, opptrer høflig og hjelpsomt, utfører fagmessig arbeid og etterlater arbeidsstedet ryddig og ordentlig. Det lover vi.

Aage Ellingsen

– Hva slags oppdrag er det dere har mest av?

– Det går mye i smart-teknologi. I hverdagen vår settes det strøm på stadig nye ting. Til og med husene og bilene våre er blitt elektriske duppeditter. Det er litt av et krafttak som skal til for å få til omstillinga – bokstavelig talt, sier Aage. Han forteller at mange får seg en overraskelse når de kjøper el-bil.

Elektriker-gjengen på Stokmarknes installerer stadig flere bil-ladere til hjemmene i regionen, og opplever ofte at folk ikke er klar over hvilke krefter som er i sving når bilen skal lades.

– Det skal et system til for å takle strømmen til hurtigladere. Om du har et litt eldre hus, kan det medføre at du må oppgradere både sikringsskap og inntak for å utnytte slike ladere. De fleste klarer å koble seg på 10 eller 16 ampere for å lade, men det tar lang tid.

Bilforhandlerne er ikke helt tydelig på dette punktet, så vi vil gjerne gjøre folk oppmerksom på at det ofte følger med ei investering i strømanlegget i hjemmet når de kjøper el-bil, sier Haneseth Elservice-leder Aage. 

Haneseth Gruppen

Merkenavnet Haneseth Gruppen er ungt, etablert i 2006, men historien strekker seg tilbake til etableringen av K Haneseth i Bodø i 1959. Kompaniet på Stokmarknes en del av Nord-Norges største handverkerfamilie, som strekker seg fra Kirkenes i nord til Mo i sør.

De utfører arbeid innen elektroinstallasjon, automasjon, VVS/rør, høyspent, ventilasjon, små-kraftverk, kommunikasjon og sikkerhet. Oppdragene utføres i hele området fra Svalbard til Trondheim.

Det er en styrke at vi er en del av et konsern. Vi har stor kompetanse og kan få til det aller meste av teknologi, med stor kompetanse i hele Nord-Norge.

– Hvordan er arbeidsdagene?

– Det varierer en del. Man kan jobbe så lenge man har “ist” til å stå på. Det er alltids noe å ta tak i, sier Aage. 

Han kom inn i bedriften i 2010, og har vært daglig leder siden 2011.

Å administrere 25 ansatte kan fort bli et puslespill. Aage er både administrator, saksbehandler innen kalkulasjon og beregning og tekniker på en og samme tid. 

Vi skulle kanskje hadd flere timer i døgnet. Det er viktig å ta et skritt tilbake av og til, og se på hva man holder på med. Å ikke overdrive er det viktigste for å bevare gnisten.

Haneseth Elservice AS jobber med salg og service av installasjoner på flere fagområder.

I hovedsak kan nevnes:

  • Elektroinstallasjoner i bolig, næringsbygg, landbruk og industri.
  • Brannalarmer og nødlysanlegg.
  • Automatiserte anlegg, inkl. styretavler for industri, vannverk, pumpestasjoner m.m.
  • Tavlebygging

Haneseth Hadsel AS har sitt utspring fra Hadsel Elektro AS, som ble stiftet i 1980. I juni 2009 overtok Haneseth Gruppen aksjemajoriteten i selskapet og endret navn til Haneseth Hadsel AS. Høsten 2015 ble det inngått avtale om å overta aksjene i El service AS, samt innfusjonering av El service AS i Haneseth Hadsel AS. 

Etter dette ble navnet for selskapet endret til Haneseth Elservice AS.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.