VESTERÅLEN | Annonseinnhold

Tar hand om teknikken 

Det er høyt under taket på Sortland brannstasjon. Veldig høyt. Men denne gjengen har ikke høydeskrekk.  

Ei metalltrapp går straka vegen opp, og ender i ei dør tett under taket på nye Sortland Brannstasjon. Jan Marvin Næss, Vidar Mikalsen og Glenn Johansen, lederne for GK Sortlands tre avdelinger, samt prosjektleder Tore Ottesen, åpner døra til service-rommet i nybygget. Innholdet er snarlikt kulisser fra futuristisk barne-TV fra tidlig 80-tall, og, sant nok: Det er framtiden som har inntatt nybygget.

Den nye Sortland Brannstasjon.

Her foregår state of the art byggautomasjon som først og fremst sørger for at det ikke fyres for kråka. Denne gjengen kan kulde, godt inneklima og digitalisering av bygg: 

– Det som gjør jobben vår gøyal er når kunden merker en forskjell på inneklima, energi og funksjonalitet. Det er skikkelig artig, og er enda mer meningsfylt enn bare å tjene til livets opphold, sier Glenn Johansen, leder for GK Sortlands avdeling for rehab og ventilasjon. 

Jan Marvin Næss, Vidar Mikalsen, Tore Ottesen og Glenn Johansen, lederne for GK Sortlands tre avdelinger, åpner døra til service-rommet i bybygget.

I skrivende stund er det bare dager og timer til regionsenteret Sortlands nye brannstasjon er offisielt ferdigstilt. Her inne går de lokale bedriftene Karsten Kristiansen, El-Team AS og GK Sortland rundt, side om side, og anser hverandre for kolleger. 

– Miljøet i Vesterålen er veldig godt, vi har et samspill med aktørene her i regionen, og er helt avhengige av hverandre. Vi er glade i ordet samhandling her, sier Jan Marvin Næss. 

Byggeboom 

Byggeboomen i regionen holder bransjen på tå hev. Skoler, sykehus, kjøpesenter og næringsbygg blir til fra det ytterste nes til den innerste fjord. Og det trengs fagfolk for å ta hand om all teknikken i nybyggene. 

GK sitt kontor på Sortland.

Policyen er å være til stede der kundene er,

Med kontorer i Mo i Rana, Sandnessjøen, Bodø, Harstad, Tromsø, Alta, Hammerfest, Kirkenes, Sørreisa og Sortland, samt pilotkontor i Narvik, Leknes og Lødingen, føler GK bransjen på tennene. De er aktører som er til stede samfunnene de er med på å bygge. 

– Policyen er å være til stede der kundene er, sier Jan Marvin Næss på GK Service. 

Jan Marvin Næss, Vidar Mikalsen og Glenn Johansen, lederne for GK Sortlands tre avdelinger

For GK gjør det bra som bidragsytere til nyskapinga i regionen. Avdelingene på Sortland nærmer seg til sammen 100 millioner kroner i omsetning.

–  Vi er lokalt tilstede, og det er viktig. Vi ankommer ikke med brakkerigger og trekker oss ut igjen når vi er ferdige, sier Glenn Johansen. 

40 minusgrader 

I andre enden av sentrum finner vi en av regionens mest markante merkevarer. Vesteraalens – tidligere Vesterålens Hermetikkfabrikk – er produsent av blant annet regionens berømte fiskeboller.

Her inne skal det holdes en jevn temperatur på 40 minusgrader.

Den massive fabrikken er omgjort til anleggsområde akkurat nå, og GK Sortland er en viktig brikke i oppgraderinga. I noen ledd i produksjonen er de avhengige av temperaturer lavere enn i Antarktis. Fryselageret skal holde en jevn temperatur på 40 minusgrader.

Vidar Mikalsen, avdelingssjef på GK Kulde

Dette er et perfekt oppdrag for Vidar Mikalsen, avdelingssjef på GK Kulde, som leverer noen av markedets beste og mest effektive løsninger. 

– Den nyeste kuldeteknologien er mye mer miljøvennlig, og man benytter seg av CO2 og andre naturlige kjølemedier. De syntetiske stoffene fases ut, forklarer Vidar Mikalsen. 

De er stolte av å levere noen av markedets beste og mest effektive løsninger, og å bidra til veksten i næringslivet i regionen. 

GK Konsernfilm

• GK er Skandinavias ledende tekniske entreprenør og servicepartner, med ekspertise innen ventilasjon, elektro, rør, sikkerhet, byggautomasjon, kulde og energi. 

• Konsernet har mer enn 3300 medarbeidere i Norge, Sverige og Danmark, og tar hånd om alt av teknikk i bygg, fra prosjektutvikling og installasjon til drift og vedlikehold. 

• GK Gruppen omsetter for 7 milliarder kroner. 

• Policyen med avdelinger og miljø som er tett på kundene, er en av suksessfaktorene til GK-konsernet 

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.