NYBYGG I NORD | Annonseinnhold

Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter åpnet i Sør-Varanger

PARKEN SVOLVÆR

Det nye Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter har blitt et etterlengtet tilskudd i Sør-Varanger med nye omsorgsboliger og aktivitetssenter samlokalisert på Skytterhusfjellet.

Sør-Varangers ordfører Rune Gjertin Rafaelsen tok det første spadetaket i 2019. Halvannet år senere er Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter fylt med liv. 

Se video fra Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter under.

Video fra Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter utendørs. Foto: Silje L. Kvammen Video: Torfinn løvås

Stort behov i Sør-Varanger

Behovet har vært stort. Etter en prosess på 13 år er omsorgsboliger og aktivitetssenter av høy standard en drøm som har gått i oppfyllelse for mange funksjonshemmede, pårørende og helsearbeidere i Sør-Varanger kommune.

Det nye Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter har blitt et etterlengtet tilskudd i Sør-Varanger. Foto: Silje L. Kvammen

De fleste av Skytterhusfjellets 15 leiligheter á 50 kvadratmeter er allerede tatt i bruk. Beboere fra 18 til 80 år med ulike funksjonshemmelser og utfordringer får forholdene lagt til rette for en helt ny hverdag. Enhetslederne har sittet ved tegnebrettet fra dag én for å sikre et best mulig resultat.

Vi opplevde å bli sett og hørt, og det ser vi resultatene av nå med nye Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter.

Elisabeth Jensen
Enhetsleder i Sør-Varanger kommune

Tett samarbeid

Mye tid, tanker og krefter er lagt ned i realiseringen. I tett samarbeid med byggekomitéen er det tegnet og designet oppholdsrom, bad, møterom, utearealer, musikkrom, sanserom og en egen aktivitets- og avlastningsdel.

Det nye Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter har flotte, lyse og fargerike rom. Foto: Silje L. Kvammen

Her er romslige leiligheter, oppholdsrom og aktivitetsrom. Foreldre med omsorg for funksjonshemmede barn kan ha barna inne for kortere perioder for avlastning, og på sikt er det planlagt ni avlastningsplasser. En oppgradering for brukere, beboere, vikarer og 25 fast ansatte.

Både brukere og pårørende er imponert over standarden. Vi har hatt et skrikende behov for nytt aktivitetsenter og omsorgboliger. Dette er det vi drømte om og litt til.

Jorunn Sandhell, kommunalsjef for helse i Sør-Varanger kommune
Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter har fargerike rom og møterom. Foto: Silje L. Kvammen

Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter

Etter å ha vurdert både Sandnes, Hesseng og flere andre potensielle etableringsområder i kommunen, falt valget på Skytterhusfjellet. Med tuftepark, skianlegg, turområder, sykehus og barnehage ligger det nye omsorgs- og aktivitetssenteret godt plassert, med mange tilbud i nærheten.

Foto: Silje L. Kvammen
Det er lagt opp til fargerike rom og interiør ved nye Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter. Foto: Silje L. Kvammen

Senteret er også nærmeste nabo til Skytterhusfjellet barnehage som det planlegges et potensielt samarbeid med. 

Se video fra interiøret under.

Video fra interiøret på Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter. Video: Svenn-Yngvar Pedersen Foto:Silje L. Kvammen

Fargesterke løsninger

Etter en byggeprosess på halvannet år er det godt gjennomtenkte og lenge ettertrengte prosjektet ferdigstilt. Totalentreprenøren Byggmesteran leverte i 2020 fra seg det fargerike, nye bygget til Sør-Varanger kommune. Prislappen på det nye senteret endte på rundt 148 millioner kroner. 

Foto:Silje L. Kvammen

Vi både håper og tror at beboerne og de ansatte får det fint i de nye, fargesterke lokalene, forteller entreprenøren Byggmesteran.

Se leverandøroversikt.

Les også:

Leverandøroversikt.

Vi gratulerer med nye Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter, og takker for oppdraget.


BYGGMESTERAN er stolte av være totalentreprenør til nye Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter

Med bred erfaring og solid fagkompetanse, har Byggmesteran tatt steget fra å være en liten entreprenør til å bli et firma med over 70 ansatte.

Daglig leder: Lars Petter Sjøvold
Nettside: byggmesteran.no

HUS arkitekter AS har vært ansvarlig søker og utførende arkitekt.

HUS arkitekter AS er i dag et av de ledende arkitektkontorene i Trondheim. Vi har 31 medarbeidere, og utfører oppdrag over hele Norge, med hovedvekt på skoler, helse- og omsorgsbygg, boliger og kontorbygg.

Sivilarkitekt og partner, Eirik Kristensen
Nettside: husark.no

Avfallet fra prosjektet er gjenvunnet med kjærlighet og omtanke av Masternes Gjenvinning AS.

Masternes tilbyr komplette, kostnadseffektive og miljøriktige avfallsløsninger i hele Finnmark. Vi satser på klimavennlige løsninger og jobber kontinuerlig for å redusere vårt CO²-avtrykk.

Daglig leder: Rune Larsen
Nettside: masternes.no

Sweco har stått for prosjektledelse ved Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter.

Sweco Norge AS planlegger og former fremtidens byer og samfunn. Resultatet av arbeidet vårt er bærekraftige bygg, effektiv infrastruktur og tilgang til strøm og rent vann.

Prosjektleder: Arnt Magne Uv
Nettside: sweco.no

Interiørarkitekter ved Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter har vært Kvadrat Arkitekter.

Vi har bred erfaring og kompetanse innenfor arkitektur, interiørarkitektur, byplanlegging og design i hele spekteret fra programmering og konseptutvikling til prosjektering og faglig oppfølging i gjennomføringsfasen.

Interiørarkitekt og partner: Lin Ankile Susegg
Nettside: kvadratarkitekter.no

Sansehagen og uteområdet ved Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter er prosjektert av Lo:Le

Vi jobber for å skape steder med opplevelsesverdi og kvalitet – hver gang. Kunnskap, innlevelse og gjennomføringsevne hører sammen som sentrale innsatsfaktorer.

Fagansvarlig landskapsarkitekt: Mari Bergset
Nettside: lolelandskap.no

Thermoglass AS har levert og montert adgangskontroll, lås og beslag, alu dører, glass for montering over kjøkkenbenker, samt speilleveranse.

Vi prosjekterer og leverer blant annet adgangssystemer til store og små foretak, og har opparbeid oss en bred erfaring innen faget.

Prosjektleder: Håkon Magne Olsen
Nettside: thermoglass.no

Helander Anlegg har utført grunn- og utomhusarbeider sammen med Kjell Lian og Bjørnevatn Maskin.

Helander Anlegg AS er et entreprenør firma som holder til i Kirkenes, det eies og drives av Rune Helander. Vi har lang og bred erfaring fra anleggsbransjen.

Daglig leder: Rune Helander
Nettside: facebook.com/helanderanleggas

Monter Kirkenes har vært hovedleverandør av byggematerialer til Skytterhusfjellet omsorgsbolig og aktivitetssenter.

Montér er en del av Optimera AS, Norges største byggevarekjede. Vi hjelper deg med små og store prosjekter enten du skal pusse opp, bygge nytt eller reparere.

Prosjektleder: Mats Blix Iversen
Nettside: monter.no

Alt av elektriske installasjoner er levert og montert av Elman.

Våre 170 fagfolk har bred kompetanse og tilbyr altinnen elektrikertjenester.

Prosjektleder: Morten Skjei
Nettside: elman.no

Skinnende rent bygg er levert av Renholds ekspressen og Elite Service Partner.

Et godt renhold er en fornuftig og lønnsom investering. Godt renhold øker trivselen, minsker sykefraværet og gir bedre produktivitet som resultat. Vårt mål er å levere det beste renholdet i forhold til kundens behov!

Daglig leder: Tor Malin
Nettside: elite.as

Taktil merking av dører og trapper er utført av Prodata.

Vi påtar oss alt av designoppdrag, utsmykking av lokaler, foto – og bildeproduksjon, interaktive skjermløsninger, trykksaker, skjerming/ blending, design av skilt og ulike typer foliering/frosting, samt innvendig og utvendig solavskjerming.

Daglig leder: Sigsten Indbjør
Epost: salg@prodata.as
Nettside: prodata.as

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.