FINNMARK | Annonseinnhold

Krabbesignatur fra Barents Metall og Sveis

Da Odd Markus Punsvik startet opp Barents Metall og Sveis for et lite år siden, hadde han en ambisjon om å bli en kreativ og annerledes breddeleverandør. Et halvår senere ble en skinnende kongekrabbe-statue i kobber og stål avduket midt i Kirkenes sentrum.

– Det var et utrolig artig prosjekt hvor vi fikk utfolde oss både kreativt og faglig, ikke minst er det blitt en to meter bred og halvannen meter høy signatur for bedriften midt i byen, oppsummerer sveiseren og den tidligere yrkesskolelæreren Punsvik.

Perfekt oppdrag

Det var reiselivet i regionen med Visit Kirkenes i spissen som lanserte ideen om krabbestatuen. De ønsket seg en attraksjon og et selfie-punkt i bykjerna.

Den nye krabbestatuen i Kirkenes sentrum produsert av Barents Metall og Sveis.

– Da tankene om krabbestatuen ble presentert for oss, tente vi umiddelbart på ideen. Oppdraget passet oss perfekt. Vi fikk svært frie tøyler og har tillatt oss en del kunstneriske friheter i arbeidet.

Odd Markus Punsvik

Han forteller om en prosess med masse googling og nøye oppmålinger før endelige tegninger ble ferdigstilt.

Hele verktøykista

– I dette prosjektet har vi brukt mye av det vi har i verktøykista vår. Ønsket om å være kreativ og annerledes er blitt satt på prøve, og ut fra tilbakemeldingene har vi bestått.

Odd Markus Punsvik
I dette prosjektet har vi brukt mye av det vi har i verktøykista vår, forteller Odd-Markus Punsvik. Her sammen med Esam Khalifa.

De kreative samarbeidsmøtene med kundene går igjen som en rød tråd i den varierte arbeidshverdagen til Punsvik og kollegaen. Det samme gjør tilgjengeligheten og det sterke ønske om å samarbeide i ”lille” Finnmark.

– Vi tror på en modell hvor vi kan dra nytte av hverandre og spille hverandre god her i Finnmark.

Sterke sammen

Markedet er ikke stort nok til at alle aktørene kan tilby hele spekteret av tjenester alene, men ved å samarbeide på tvers av kompetanser og fagfelt kan vi ta på oss det meste. Bedriften er nå i en prosess med å formalisere samarbeid med andre aktører i markedet. I sommer signerte vi blant annet en samarbeidsavtale med Maritim Sveiseservice i Tromsø, informerer Punsvik. 

Her er samarbeidsavtalen med Roar Karlsen i Maritim Sveiseservice signert. Odd Markus Punsvik i Barents Metall og Sveis ser frem til samarbeidet med Maritim Sveiseservice i Tromsø.

Bredden er styrken

Landbruk, fiskerier, industri og private. En kjapp titt på referanselista viser med all tydelighet at Barents Metall og Sveis skiller seg ut.

Dekksluker, tilhengere, hundebur, krybber til lettbåter hjullasterskufler, krabbeteiner, laboratorieutstyr, og rekkverk er bare noe av det Barents Metall og Sveis har hjulpet kundene med.

Et meget bredt spekter av oppgaver er løst for både private og næringskunder, og det finnes knapt to oppdrag som er like.

Odd Markus Punsvik

– Vi har hele tiden fokusert på å være en breddeleverandør. Har du en utfordring knyttet til metalkonstruksjoner, skal vi kunne hjelpe. Denne tilnærmingen har ført til at vi i dag kan vise til et så bredt spekter av jobber.

Odd Markus Punsvik

Ringene i vannet

En bransje som passer dem bra i så måte er oppdrettsnæringen.

– Her er behovene svært ulike og det meste er skreddersøm. Vi har allerede utført en del oppdrag for næringer og jobber hele tiden målrettet med å komme i posisjon til flere jobber.

Odd Markus Punsvik
Esam Khalifa under arbeid hos Barents Metall og Sveis.

Kreativiteten viser leia

– Kongekrabben har de senere årene vært en viktig ambassadør og markedsfører for Sør-Varanger og Barentssregionen.  Nå har vi skapt vår egen som står som et solid symbol på hvem vi er og hvordan vi jobber. Målet vårt er ikke å bli størst mulig, men og fortsette å bygge stein på stein på den videre reisen.

Odd Markus Punsvik

Fyret vi sikter mot der fremme i horisonten lyser klart og tydelig imot oss og viser vei mot målet om å bli anerkjent som Finnmarks mest kreative og løsningsorienterte bedrift, avslutter Punsvik.

Annonsørinnhold | Barents Metall og Sveis

Telefon 96913419
Epost: barentsmetallogsveis@gmail.com

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.