NYBYGG I NORD | Annonseinnhold

Byggmakker Gunvald Johansen satser på enkel og effektiv handel på Hunstad

Med det nye byggevarehuset i Bodø ønsker Byggmakker Gunvald Johansen fokus på enkel og komfortabel handel av byggevarer. Med plassering på Hunstad, drive-in-løsning og betaling med Vipps er målet en mest mulig effektiv løsning på kjøp av byggevarer.

Sammen med fokus på en enkel og effektiv handel, har familiebedriften fra Bodø satset på bærekraftige løsninger ved det nye byggevarehuset, både bygningsmessig og for kundene.

Se video fra nye Byggmakker Hunstad og drive-in under:

Det er mange valg som skal tas når man vedlikeholder eller oppgraderer hjemmet sitt. Det er ikke alltid like lett å holde oversikt over hva som finnes på markedet eller hvilke produkter man bør velge, men med det nye byggevarehuset på Hunstad har Byggmakker Gunvald Johansen prøvd å gjøre det litt lettere for kundene.

Vi ønsker et byggevarehus som gjør det enkelt og effektivt for kundene å handle.

Andreas johansen
Andreas Johansen, daglig leder for Byggmakker Gunvald Johansen, mener det er på tide med et byggevarehus som gjør det ennu enklere for kundene å handle byggevarer.

Det nye byggevarehuset utenfor Bodø har et komplett sortiment innenfor trelast, byggevarer, jernvare, gulv, maling og kjøkken. Varehuset henvender seg både proff og privatkunder, og har lagt ned ekstra arbeid i å tilby enkle og effektive løsninger med god oversikt og informasjon til kundene.

Med det nye byggevarehuset i Bodø ønsker Byggmakker Gunvald Johansen fokus på enkel og komfortabel handel av byggevarer.

Gunvald Johansen historie

Selskapet har lange røtter i Bodø. Det ble startet opp i 1963 av Gunvald Johansen som tømrervirksomhet, ble byggevarehandel i 1983 og har vært med i Byggmakker-familien siden 1996.

Gunvald Johansen AS ble startet opp i 1963 som tømrervirksomhet, ble byggevarehandel i 1983.

I dag er både far og sønner aktive i selskapet. Gunnar som er Gründer jobber som arbeidende styreleder, mens sønnene leder hver sin gren. Jørn Vidar er leder Gunvald Johansen Bygg, mens Andreas er leder for Gunvald Johansen Handel AS. Begge startet i selskapene i ung alder.

På bildet: Jørn Vidar Johansen, Gunnar Johansen og Andreas Johansen.

Gunvald Johansen Handel består nå av fem Byggmakker butikker i Salten og Lofoten. Bodø, Fauske, Svolvær, Leknes og nå også på Hunstad.

Konsernet består i dag av ca. 350 ansatte og omsetter årlig for ca. 1,1 mrd.

Gunvald Johansen Byggmakker satser på fremtidens byggevarehus i Bodø
Gunvald Johansen Byggmakker ønsker å tilby kundene et grønnere alternativ ved sitt nye byggevarehus i Bodø.

Ansatte med høy kompetanse

Flere av de ansatte ved det nye byggevarehuset på Hunstad har lang fartstid fra Byggmakker i Bodø, noe som gjør at avdelingen på Hunstad allerede fra starten har sikret god kompetanse innenfor alle vareområder.

Varehusleder Geir Anders Larsen har blant annet 15 års fartstid i Gunvald Johansen og solid kompetanse og erfaring i å sikre at kundene får best mulig service og rådgivning.

Byggmakker Gunvald Johansen prøver å gi gode råd rundt bærekraft til kundene sine når de skal oppgradere hus og hjem.

Det nye byggevarehuset er lokalisert strategisk som nær nabo til 20.000 bodøværinger. Et 3000 kvadratmeter fremtidsrettet bygg kun 10 minutter unna byen, hvor målet er å gjøre livet litt enklere for kundene. 

Den grønne hammeren

Byggmakker-kjeden har også lansert en merkeordning for bærekraftige produkter som de har gitt navnet «den grønne hammern». Symbolet skal gjøre det enklere for kunder å gjøre bevisste valg med tanke bærekraft og miljøpåvirkning fra de ulike produktene.

“Den grønne hammeren” skal fungere som en merkeordning for bærekraftig varehandel.

Det har vært viktig for Byggmakker å sette fokus på de mange positive endringene som bransjen har vært igjennom de siste årene.

Mange av dagens kunder, og spesielt tror vi framtidens kunder vil være enda mer bevisst på å gjøre bærekraftige valg i hverdagen. Vi har derfor bygd med tanke på framtiden og jobbet med løsninger for å synliggjøre produkter i varehuset.

Andreas Johansen
Andreas Johansen og Byggmakker ønsker å ta byggevarehandelen i en grønnere retning.

Vi har valgt ut produkter med et ekstra fokus på bærekraft. Det er samtidig viktig å understreke at vi ikke er noen «klimaeksperter», men vi har satt oss godt inn i dokumentasjonene til produktene, brukt leverandørenes kunnskap og merket produkter som skiller seg ekstra positivt ut. Konseptet er i fortsatt startfasen og vil videreutvikles med tiden, forteller Johansen til Næring i Nord.

Et godt eksempel er kork-gulv, det er noe av det mest bærekraftige materialet du kan velge som gulv.

Andreas Johansen

Avfallshåndtering for kunder

Som første byggevarehus ut har Byggmakker Hunstad i samarbeid med Østbø etablert en miljøstasjon for sine kunder. Kort fortalt betyr det at avfall fra produkter som handles hos Byggmakker Hunstad kan sorteres i ulike fraksjoner ved varehuset.

Vi tilbyr også våre kunder gode avtaler ved lån av container fra Østbø på byggeplassen.

Andreas Johansen
Til sammen 85 millioner kroner er investert i det nye bygget til Byggmakker Gunvald Johansen sin avdeling på Hunstad.

Byggevarebransjen genererer unektelig en del avfall. Hele 40 prosent av avfallet i Norge kommer herfra. Har du gjort plass på kjøkkenet ditt til ny innredning, står du sannsynligvis igjen med et gammelt kjøkken du ikke har bruk for. På butikken på Hunstad kan du levere dette, miljøvennlig og sortert. 

Dette er både miljøvennlig i forhold til at Østbø håndterer avfallet på en profesjonell måte og kunder slipper å kjøre til byen eller til Vikan med avfallet.

Andreas Johansen

Spesialtransport

Betongdekkene til det nye byggevarehuset, med en total lengde på 36 meter, ble spesialtransportert fra depot i Mo i Rana til byggeplassen på Hunstad.

Betongdekkene med en total lengde på 36 meter ble spesialtransportert av Tor Paulsen & Sønner AS.

Bygget for fremtiden

Til sammen 85 millioner kroner er investert i det nye bygget til Byggmakker Gunvald Johansen på Hunstad, som er en god del mer enn det det ville kostet med et “standard” bygg. Det nye miljøvennlige byggevarehuset har fått grønt dekke på taket med sedumtak fra Bergknapp, og det er også investert i en rekke elbil-ladere for å stå godt rustet for fremtiden. En tankemåte som kan overføres til måten de driver bedriften også.

– Vi går ikke for verdensherredømme, men bygger stein på stein. Vi har kontroll på det vi holder på med og ser lyst på fremtiden, avslutter Andreas Johansen hos Byggmakker Gunvald Johansen.

Se video fra åpningen under!

Annonsørinnhold | Byggmakker Gunvald Johansen

Telefon 75 54 19 50
bmhunstad@gj.no

Gunvald Johansen Handel består nå av fem Byggmakker butikker i Salten og Lofoten. Bodø, Fauske, Svolvær, Leknes og nå også på Hunstad. Konsernet består i dag av ca. 350 ansatte og omsetter årlig for ca. 1,1 mrd.

Leverandøroversikt.

Vi gratulerer Byggmakker Gunvald Johansen med nytt byggevarehus på Hunstad.


Moelven Modus har levert systeminnredninger til Byggmakker Hunstad.

Moelven Modus har ca. 290 ansatte på landsbasis og har sterk lokal forankring i Nord Norge gjennom avdelingskontor i Bodø og Tromsø.

Avd.leder: Tom-Henry Ludviksen
Nettside: moelven.com

Proffkeramikeren har utført alt av fliser arbeidet til Byggmakker Hunstad.

Proffkeramikeren AS prosjektstyrer og kvalitetssikrer oppdragene slik at kunden oppnår trygghet for høy faglig kompetanse. 

Daglig leder: Søren Widar Sogge 
Nettside: facebook.com/proffkreamik/

Gunvald Johansen Byggmakker satser på fremtidens byggevarehus i Bodø

Overhalla Betongbygg har levert prefab fasader i betong ved det nye varehuset til Byggmakker Gunvald Johansen .

Søylefrie bygg i solid betong gjør bygget rasjonelt, bruksvennlig og gir lite vedlikehold. Overhalla Betongbygg leverer prefab betongelementer og stålkonstruksjoner til aktører i bygg og anleggsbransjen.

Salgssjef: Kjell Bjarne Kjøglum
Nettside: overhallbetongbygg.no

Betongdekkene med en total lengde på 36 meter ble spesialtransportert av Tor Paulsen & Sønner AS.

Betongdekkene ble transportert til byggeplass på Hunstad fra depot i Mo i Rana. Totalt ble det kjørt 44 turer med betongelementer av typen STD.

Daglig leder: Tor Audun 
Telefon: 414 75 178

Gunvald Johansen Byggmakker satser på fremtidens byggevarehus i Bodø

Finneid Sveiseverksted har levert alt av sekundært stål til Byggmakker Hunstad.

Finneid Sveiseverksted ligger på Finneid i Fauske kommune og er et av nordnorges største og eldste firmaer på sveising – Vi er ledende på store konstruksjoner som broer – industribygg , haller samt bærende konstruksjoner.

Daglig leder: Tor Kato Rugås
Nettside: finneidsveis.no

Bergknapp har produsert og levert sedumtak til Byggmakker Hunstad.

Bergknapp AS er den ledende leverandøren av sedum og grønne tak på det norske markedet. Vi holder til i Sandnes på Jæren, hvor vi siden 2009 har produsert sedummatter og etterhvert andre typer vegetasjonsmatter. 

Markedssjef:  Bengt M. Tovslid
Nettside: bergknapp.no

AG Salten har utført og levert opparbeidelse av tomt til Byggmakker Hunstad.

Våre ansatte har bred erfaring fra anleggsvirksomhet – gjennomsnittlig har hver ansatt ca. 20 års relevant praksis fra bransjen.

Daglig leder: Elin Johansen
Nettside: agsalten.no

Nilsson AS har levert komplett innvendig røranlegg med varmepumpe, sprinklersystem, skumslukkeanlegg samt vann- og avløpsanlegg.

Nilsson AS er en av Nord-Norge eldste og største rørleggerbedrift med virksomhet innenfor VVS-faget.

Daglig leder: Andreas Lillejord
Nettside: nilsson.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.