Nye Vikran barnehage er bygget i massivtre med naturen tett på

Passivstandard, massivtre, 2030 m2 boltreplass, og med naturen rett utenfor dørterskelen. Nye Vikran barnehage er blitt et solid bygg og et etterlengtet tilskudd til barnehagebarn, ansatte og foreldre på Malangshalvøya utenfor Tromsø.

Friluftsliv er en del av hverdagen bare du går ut av døra ved nye Vikran barnehage, 3,5 mil fra Tromsø sentrum. I et naturskjønt område og uteområde i et yrende oppvekstmiljø er det reist et nytt barnehagebygg som skal stå seg i tid. Gamle Vikran barnehage er jevnet med jorda, og et nytt bygg i massivtre med passivstandard er reist. 

Friluftsliv er en viktig del av hverdagen ved nye Vikran barnehage.
Vakre omgivelser. Friluftsliv er en viktig del av hverdagen ved nye Vikran barnehage.

Jevnet med jorden

Vikran skoles gamle lærerbolig har nemlig tjent som privat barnehage siden 1990. Den ble omgjort til kommunal barnehage i år 2000, og høsten 2019 ble den jevnet med jorden for å gjøre plass til neste kapittel i oppvekstmiljø. Nå er en flunkende ny barnehage klar til å huse lek og læring for fremtidens generasjoner.

Byggherre Tromsø kommune har utvidet tomta med over 400 kvadratmeter for å gi enda mer boltreplass for barna og sikre trygg lek på området som kommunen i sin tid kjøpte fra gården Wikran som ligger like ved. 

Vikran barnehage 

Bygningen er på cirka 607 kvadratmeter, og barnehageområdet er utvidet fra 1600 kvadratmeter til 2030 kvadratmeter.

Den nye Vikran barnehage er bygget i massivtre.

En spesiell utfordring i dette prosjektet var tilkomst til byggeplassen, da denne gikk gjennom Vikran skoles uteareale. Ei utfordring totalentreprenør Nord Norsk Bygg AS taklet godt.

– Vi har møtt på noen utfordringer, men generelt har det gått veldig, veldig bra.

DAGLIG LEDER RONALD SEIPÆJERVI I NORD NORSK BYGG AS.
Nye Vikran barnehage er tett på naturen.

Totalentreprenør fra Alta

Nord Norsk Bygg AS ble startet opp i Alta i 2006, og siden har selskapet vokst sakte, men sikkert til å omsette for mellom 50 og 60 millioner kroner i året. Underveis har har daglig leder Ronald Seipæjervi sørget for å rekruttere lokale krefter jevnt og trutt.

Den nye Vikran barnehage har fått flotte utendørsarealer, opparbeidet av blant annet 2tal Utemiljø.

– Nesten alle hos oss har startet som lærlinger og blitt med oss videre som fast ansatte. Vi vil unngå å leie inn arbeidskraft fra utlandet og jobber for å rekruttere lokale ansatte, forteller bedriftslederen. 

Se video fra nye Vikran barnehage under:

Video fra nye Vikran Barnehage.

I dag består teamet til Nord Norsk Bygg AS av 20 fagfolk, i hovedsak basert i Alta. De har mange jobber i i hele landsdelen, en del av dem i Hammerfest og Lakselv.

– Det er tøff konkurranse i bransjen og mange om beinet, slår han fast.

Bygget i massivtre

– Dette var første jobben vi har utført med massivtre, og gjorde oss en god erfaring der. Det var mye enklere å jobbe med enn vi trodde, med store flater. Nesten som et stort byggesett, forteller Ronald Seipæjervi i Nord Norsk Bygg AS.

Massivtre har stor styrke og kan brukes i bærende vegger, gulv og tak i høye bygg. Det har større holdbarhet under brann enn tradisjonelle trekonstruksjoner. Massivtre kan fremstilles i store elementer som gir kort byggetid. Kilde: Trefokus.

Massivtre har stor styrke og kan brukes i bærende vegger, gulv og tak i høye bygg.

Med nedslagsfelt i hele landsdelen er reising og brakkeliv en del av hverdagen for Nord Norsk Bygg, også på prosjektet Vikran barnehage i Tromsø. Som totalentreprenør hadde Nord Norsk Bygg med seg på laget en rekke lokale underleverandører, blant annet Alta Rør, Thermoglass, Jensen Elektriske, Makinentreprenør Tor Gabrielsen og Blikkenslager Bjørn Mella AS.

Nye Vikran barnehage sto ferdig og klar for barnehagebarn og ansatte vinter/vår 2021.

Leverandøroversikt.

Vi gratulerer med nye Vikran barnehage, og takker for oppdraget.


Nord Norsk Bygg AS har vært totalentrprenør ved nye Vikran barnehage.

Nord Norsk Bygg AS er en lokal entreprenør som tar store og små oppdrag i Troms og Finnmark. Vi tar i hovedsak totalentrepriser, men vi utfører også andre entreprenør tjenester som rehabilitering, betong arbeider, ombygging, m.m.

Daglig leder: Ronald Seipajervi
Nettside: nordnorskbygg.no

Asplan Viak har vært med som arkitekt og rådgiver helt siden skisse og forprosjekt, i tillegg til byggherre ombud og teknisk kontrollør på vvs, elektro og utomhus.

Asplan Viak er et av Norges største rådgivende ingeniør- og arkitektfirmaer. I Nord-Norge har Asplan Viak kontor i Tromsø, Harstad, Stokmarknes, Svolvær og Leknes. 
Selskapet har i snart 60 år bistått med tverrfaglig rådgivning og analyser til offentlig og privat virksomhet.

Prosjektleder: Bonnie Casteleyn
Nettside: asplanviak.no

Haldde arkitekter har vært utførende arkitekter ved nye Vikran barnehage.

Haldde arkitekter – Et nordnorsk arkitektkontor. Vi utfører prosjekteringsarbeider med plan- og bygningsprosjekter i alle faser og alle kategorier. Vi holder til i Bossekop i Alta og tar både små og store oppdrag

Prosjektleder: Magnus Langli
Nettside: Facebook/halldearkitekter

Massivtre AS har levert massivtre elementer til bærekonstruksjon for nye Vikran barnehage

Vi har dedikerte dyktige medarbeidere med stor interesse for tre konstruksjoner. Bim-tekniker, prosjektledere, tekniske tegnere og konstruksjonsdesignere.

Prosjektleder: Christian Øien Danielsen
Nettside: massivtre.as

Lindbak har levert interiørfaglig rådgivning og møbler fra Edsbyn, Ekornes, Grande, FLOKK HÅG/RBM og Fora Form, samt Canon multi-/kopimaskin.

I over 100 år har Lindbak drevet forretningsvirksomhet. Kontormøbler som produktområde kom med i 1974 og kontorrekvisita i 1992.

Interiørkonsulent: Ingrid Nordheim
Nettside: lindbak.no

Lekolar har levert både løst og fast inventar til nye Vikran barnehage.

Lekolar tilbyr løsninger basert på innsikt i barn og unges læring 50 års jubileum i år. Vi har 350 ansatte i 4 land, bla pedagoger, designere og interiørarkitekter. Egne produkter og produksjon, med et meget omfattende sortiment. Vi er totalleverandør for barnehage og skole, både inne og ute.

Prosjektleder: Gro-Signy Haug
Nettside: lekolar.no

Jensen Elektriske har vært ansvarlig for utførelse av elektroinstallasjon inkludert belysning og datanettverk på nye Vikran barnehage.

Jensen Elektriske er din lokale totalleverandør innen elektro.

Prosjektleder: Remi Nilsen
Nettside: jensen-elektriske.no

Nordic Safety Engineering har levert nødlyssentral med “state of the art” teknologi godt egnet for byggherrer og bygg som nye Vikran Barnehage.

NSE leverer alt innen nødbelysning og supplerer anleggene med innendørs og utendørs LED-belysning av høy kvalitet, samt funksjonssikker kabel for norm riktige installasjoner..

Daglig leder: Kurt S. Støltun
Nettside: nordicsafety.com

CERTEGO Tromsø har levert og montert adgangskontroll og alarmsystemer til nye Vikran barnehage.

Hos CERTEGO finner du alt du trenger for å sikre eiendommene dine. Vi kan tilby mekaniske låser i kombinasjon med elektromekanikk og adgangskontroll, overvåkning og alarm for både innerdører og ytterdører. Trygt og enkelt.

Avd. leder: Jan Håvard Hansen
Nettside: certego.no

Maskinentreprenør Tor Gabrielsen har stått for grunn og utomhusarbeider samt vann og avløp for nye Vikran barnehage.

Maskinentreprenør Tor Gabrielsen AS, (MTG) er et entreprenørselskap som driver med maskinentreprenør, og transporttjenester, samt snøbrøyting.

Daglig leder: Roy O. Gabrielsen
Nettside: torgabrielsen.no

2tal Utemiljø Anleggsgartner AS har via MTG AS levert og montert lekeutstyr i lekemiljø, kantavgrensning i leke- og asfaltarealer, samt etablering av plenarealer.

Vi utfører alle typer utomhus arbeider, og har stor kompetanse innenfor disse områdene.

Daglig leder: Arnt Hansen
Nettside: 2tal.as

Designa har levert stilfulle kjøkken til den nye barnehagen på Vikran.

Vårt hjerte banker for god design, hvor form og funksjon er en daglig glede til fornuftige priser. Vi ønsker å tilby et design- og kvalitetsprodukt til en lav pris og gi deg en god og trygg opplevelse med DESIGNA.

Daglig leder: Gunnvald Nilsenn
Nettside: designakjoekken.no

Blikkenslager Bjørn Mella har levert og montert ventilasjonsanlegget ved nye Vikran barnehage.

Blikkenslager Bjørn Mella leverer ventilasjon, bygningsbeslag og taktekking. Vi holder til i Alta.

Daglig leder: Cecilie Mella
Nettside: bjornmella.no

Bravida har levert og montert automatikk og SD- anlegg på nye Vikran barnehage.

Vi hjelper deg med de tekniske installasjonene i din enebolig, leilighet og fritidsbolig, og tilbyr trygge og energieffektive løsninger som varer.

Avdelingssjef: Geir Havn
Nettside: bravida.no

Les også:

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.