Ung i Lofoten? Hos Lofoten Elektro finner du tøffe karrieremuligheter lokalt

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!

Du har folkene dine. Stedet ditt. Hva hvis også drømmejobben finnes her? Niilo Nissinen hos Lofoten Elektro vet hva han snakker om, han har selv gått fra å være lærling til å bli avdelingsleder i samme bedrift.

Det skjer ting i Nord-Norge. Der man tidligere måtte reise ut for å starte karrieren, finnes det stadig flere kortreiste muligheter. For ungdom er mangelvare i nord, og stadig flere bedrifter satses knallhardt på lokal ungdom ved å gi dem gullkantede dealer.

– Du trenger ikke nødvendigvis å forlate hjemstedet ditt for å få en tøff jobb. Det finnes gode muligheter også lokalt, sier daglig leder Sten Ole Holmen.

Niilo Nissinen ser frem til å ta i mot nye lærlinger og ansatte hos Lofoten Elektro.
Niilo Nissinen startet som lærling og endte opp som avdelingsleder hos Lofoten Elektro. Foto: Lofoten Film

4,5 kilo godteri og flere hundre pølser gikk med da årets lærlingebedrift og den største elektrolæringsbedriften i regionen, Lofoten Elektro, inviterte ungdommen i Lofoten innom det nye hovedlokalet på Leknes.

Det var rett og slett stor stas og veldig god stemning.

Sten Ole Holmen
Det var god stemning når Lofoten Elektro inviterte ungdommer inn for å vise frem et spennende og fremtidsrettet yrke.
Det var god stemning når Lofoten Elektro inviterte ungdommer inn for å vise frem et spennende og fremtidsrettet yrke. Foto: Lofoten Film

– Å få vise fram produkter, ansatte og fagmoråder var veldig artig. Det er ikke så lett å vite når man er ungdom hva man vil bli eller hvilke muligheter som finnes, men hos oss er det store muligheter for å nå langt og bidra lokalt, sier Holmen.

Ungdommen fikk blant annet se ulik teknologi som brukes av bransjen i dag. Foto: Lofoten Film

En bransje i utvikling

Fra automatikk til alarm til ekom og prosjektledelse – bransjen har utviklet seg voldsomt de siste årene, og det trengs gode hoder og hender for å holde trykket oppe.

Se video under. Klikk på bildet.

Video om Lofoten Elektro. Video: Lofoten Film

Lofoten Elektro er et ungt miljø, og er bedriften i regionen som tar inn flest lærlinger. Gjennomsnittsalderen ligger på rundt 30 år (!) med dedikerte og livlige ansatte som setter strøm på Lofoten.

Teamet oppgraderer og installerer i regionen, blant annet i det spektakulære STIM-prosjektet på Leknes. Lofoten Elektro har totalteknisk entreprise for det internasjonalt oppsiktsvekkende signalprosjektet med hårete mål. Og i ledelsen, der står en lærling.

Elisabeth Larsen, anleggsleder Stian Sannes Pedersen, og Jon-Magnus Christensen foran det nye “STIM”-prosjektet på Lofoten. Foto: Olufsen Media

Andreårslærlingen Elisabeth har styring på STIM og gir ordre til dem som har vært i bransjen i en mannsalder.

Jeg ble kasta rett utpå, men tror at jeg klarte å takle utfordringene godt.

Elisabeth Larsen

– Jeg har virkelig fått noe å bryne meg på. Med automasjon, ecom, data, brannanlegg er har du en finger på nesten hele læreplanen samtidig, og vel så det. Men det er gøy, og hele kollegiet har vært veldig hjelpsomt, forteller Elisabeth.

Elisabeth Larsen fra Leknes hadde et solid ansvar ved det STIM- prosjektet i Lofoten. Foto: Olufsen Media

Et eventyr

Lofoten Elektro tar inn mellom 10 og 15 lærlinger hvert eneste år. For lærlingen Elisabeth har valget om Lofoten Elektro vært et eventyr.

Jeg ville jobbe med noe fysisk, og hvor det var et potensiale for å utvikle seg videre.

Elisabeth Larsen

– Det er ganske godt å kunne jobbe med hendene, og det virket kult å få gjort noe viktig som kanskje ikkje alle ser så godt. Som ikke alle legger merke til.

Elisabeth Larsen

Elektromontasje er en litt “usynlig” oppgave som løser mange problemer folk ikke nødvendigvis tenker over i hverdagen, bemerker Elisabeth.

Vil du utvikle deg videre får du springbrett utdelt. Mange tar ingeniørstudiet samlingsbasert mens de er i jobb hos Lofoten Elektro.

Daglig leder Sten Ole Holmen hos Lofoten Elektro.

Vi har behov for engasjerte, motiverte og dyktige ungdom som har lyst å utvikle seg hos oss.

Sten Ole Holmen

De kan ikke love rolige dager.

– Det er mye action, og vi ønsker oss ambisiøse, motiverte folk som har lyst til å bidra og utgjøre en forskjell. I retur får du store muligheter og en spennende, sosial arbeidshverdag, avslutter Sten Ole Holmen hos Lofoten Elektro.

Se ledige stillinger hos Lofoten Elektro

Har du lyst å jobbe, eller bli lærling hos Lofoten Elektro?

Historien om Lofoten Elektro

  • Fra starten og frem til 1989 holdt Kabelvåg Elektro AS til i gamle Katinka Silsandgården i Kabelvåg. Etter et kort opphold i Svolvær flyttet Kabelvåg Elektro AS inn i nye lokaler i Osan i januar 1990.
  • I 1989 ble Kabelvåg Elektro AS utvidet til også å omfatte skipsinstallasjoner. Dette skjedde ved at installasjonsbedriften Ing. Fred Danielsen la ned sin virksomhet, og montørene fikk da tilbud om fast ansettelse i Kabelvåg Elektro AS.
  • I 2005 kjøpte Kabelvåg Elektro AS opp Leknes Installasjon AS. Etter noen år i de gamle lokalene i Storgata, kjøpte de “gamle Hobbysenteret” i Valsetveien 1. Etter en større ombygging flyttet de i 2010 inn i moderne lokaler.
  • I 2015 ble Lofoten Elektro AS felles navn for Leknes Installasjon AS og Kabelvåg Elektro AS – et naturlig navn for en bedrift med avdelinger i Øst- og Vest-Lofoten.
  • Lofoten Elektro tilbyr elektroinstallasjon, alarm- og sikkerhets-anlegg, automasjon, telecom og maritim elektro/ elektronikk, og er blant regionens beste på skipselektronikk
  • Firmaet har 80 ansatte
  • Entreprenørvirksomheten er allsidig og omfatter både prosjekter fra renovering, ombygging, service, nyinstallasjoner til nøkkelferdige prosjekter og installasjoner.

Les også:

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Lofoten Elektro AS


Lofoten Elektro AS er en elektroentreprenør som leverer produkter og tjenester til offentlig og private næringsliv, industri, maritim og privatmarkedet.

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.