Lofoten Elektro løfter frem nye lærlinger ved prestisjeprosjektet i Lofoten

Førsteårslærling Elisabeth Larsen fra Leknes har fått et solid ansvar ved det nye prosjektet i Lofoten, og delegerer oppgaver til folk som har vært lenge i gamet. – Gøy, sier kollega Jon Magnus hos Lofoten Elektro.

I Lofoten Elektro prioriteres lærlingene knallhardt. Beviser de at de kan levere, får de også tildelt ansvar. Det har ført til at førsteårslærling Elisabeth Larsen ofte er den som delegerer oppgavene – ikke motsatt. 

– Elisabeth har bevist at hun er god og har en evne til å ha overblikk, og har fått ansvar deretter.

Stian Sannes Pedersen, anleggsleder
Anleggsleder Stian Sannes Pedersen hos Lofoten Elektro er svært fornøyd med jobben de ansatte gjør ved det nye STIM-bygget i Lofoten, inkludert førsteårslærling Elisabeth Larsen.
Anleggsleder Stian Sannes Pedersen hos Lofoten Elektro er svært fornøyd med jobben de ansatte gjør ved det nye STIM-bygget i Lofoten, inkludert førsteårslærling Elisabeth Larsen. Foto: Olufsen Media

Mange er blitt overrasket når de hører at hun er lærling, forteller Stian Sannes Pedersen hos Lofoten Elektro, anleggsleder for prestisjeprosjektet STIM på Leknes.

– Det hele foregår selvsagt innenfor strengt regulerte prosedyrer, legger han til.

STIM

I over ett år har førsteårslærlingen vært med på å få prosjektet som blant annet skal huse fagmiljøet STIM til å ta form. Lofoten Elektro har totalteknisk entreprise for et historisk signalprosjekt på Leknes i Lofoten.

STIM Lofoten – Film av LOFOTENFILM.NO

På STIM skal det forskes på marin helse og bakteriofager, et virkemiddel mot antibiotikaresistente bakterier.

På prestisjeprosjektet i Lofoten får Elisabeth muligheten til å jobbe med mange fagemner samtidig. Både automasjon, ekom, data og brannalarmanlegg får Elisabeth brynet seg på ved STIM-prosjektet. 

På prestisjeprosjektet i Lofoten får Elisabeth muligheten til å jobbe med mange fagemner samtidig. Foto: Olufsen Media

– Jeg ble kasta rett utpå, men tror at jeg klarte å takle utfordringene godt. Jeg har virkelig fått noe å bryne meg på, men hele kollegiet har vært veldig hjelpsomt.

Elisabeth Larsen

STIM er et krevende prosjekt som går gjennom mange stadier. Gjengen hos Lofoten Elektro jobber planmessig og gjør seg ferdig på ett og ett område. Totalt er det 20 personer som jobber med den tekniske leveransen, og antallet øker for hver uke.

Dyktige fagfolk starter som lærlinger

Anleggsleder Stian Sannes Pedersen er svært godt fornøyd med gjengen som jobber hos Lofoten Elektro, og med det nye bygget.

Elisabeth Larsen er, som nevnt, førsteårslærling. I tillegg har han blant andre med elektromontør Jon Magnus Christensen på laget. Christensen startet som voksenlærling og tok fagbrev i mai 2021. I 2019 ble han kåret til Årets Lærling av Opplæringskontoret i Lofoten.

Jon Magnus Christensen startet som voksenlærling og tok fagbrev i mai 2021. Foto: Olufsen Media

Også flere utplasserte elever fra videregående skole er med på reisen. Lofoten Elektro ble i 2018 kåret til Årets Lærebedrift og legger godt tilrette for at elever skal kunne komme på utplassering.

I sammenheng med å være lærebedrift ser Lofoten Elektro mange talenter, som igjen vil kunne få tilbud om lærlingeplass. Det var nettopp det som skjedde med Elisabeth.

– Mange har blitt overrasket over at Elisabeth er lærling. Hun har delegert oppgaver til folk som har vært lenge i gamet, det har vært gøy å se. Det har med innstillinga og kunnskapen hennes å gjøre, sier Jon Magnus.

Både arbeidsgiver Lofoten Elektro og hovedentreprenør for STIM Lofoten, Øksnes Entreprenør, er svært fornøyd med jobben Elisabeth har utført. Foto: Olufsen Media

Det var innstillingen og villigheten til å lære som gjorde Lofoten Elektro sikre på at hun var en rett kandidat for jobben.

– Hun bidrar veldig mye, og har fått skryt fra hovedentreprenør Øksnes Entreprenør for sin evne til å ha overblikk og ta tak i ting, forteller Sannes Pedersen. 

Et dynamisk prosjekt

STIM er Lofoten Elektros største prosjekt, og et løft for hele selskapet. Leveransen innebærer prosjektering og utførelse på el-kraft, byggautomasjon, ventilasjon, VVS, lås, beslag, alarm og sikkerhet. De fleste av tjenestene leveres med bruk av lokal kompetanse.

For å hente ut energi til oppvarming og kjøling er det etablert 12 borehull som går 300 meter ned i bakken.

Foto: LofotenFilms.no

STIM er et levende og dynamisk prosjekt, med et eget lite økosystem av entreprenører og fagfolk som er med på å dra prosjektet i havn. Kommunikasjonen må derfor gå på skinner, og har stor prioritet ute på anleggsområdet.

Hver uke møtes alle underentreprenørene for å planlegge, justere og sørge for tett dialog.

– Det er mye liv på byggeplassen, og mange fag som skal koordineres. Det er et puslespill som skal gå ihop, men alle er innstilt på at det skal gå mest mulig knirkefritt, sier Jon Magnus.

Det nye STIM-bygget er planlagt ferdigstilt i april 2022.

Det nye STIM-bygget på Leknes i Lofoten er mektig plassert omgitt av spektakulære og værharde omgivelser. På fasaden er det montert aluminium komposittpanel fra kvalitetsprodusenten Stacbond, levert av Alumeco. Overflaten er kledt med eloksert finish fra Coil Anodizers i Belgia.
Det nye STIM-bygget på Leknes i Lofoten er mektig plassert omgitt av spektakulære og værharde omgivelser. På fasaden er det montert aluminium komposittpanel fra kvalitetsprodusenten Stacbond, levert av Alumeco. Overflaten er kledt med eloksert finish fra Coil Anodizers i Belgia.

En fornøyd gjeng

Når det nye STIM-bygget står ferdigstilt vil det reflektere naturen, himmelen og havet rundt med en spesiell og reflekterende fasade.

Det har vært stas å ha fått være med på dette prosjektet, og ekstra stas ettersom jeg kommer fra Leknes. Nye STIM er et bygg som vil være en viktig del av Leknes og Lofoten langt inn i fremtiden.

Elisabeth Larsen

Det er ikke alle prosjekter som er like spektakulære som oppdraget med STIM, men sammen med gode kollegaer er det sjeldent en kjedelig dag på jobb for gjengen hos Lofoten Elektro.

Elisabeth Larsen, Jon-Magnus Christensen og anleggsleder Stian Sannes Pedersen er storfornøyd med både det nye STIM-bygget og jobben som gjøres sammen med gode kollegaer. Foto: Olufsen Media

– Det viktigste en god elektriker har er stå-på-vilje og positiv innstilling til det du skal gjøre. Godt humør, fokus og initiativ smitter over på kollegaene og bidrar til en hyggelig arbeidsdag og kvalitet i jobben, slår Jon Magnus fast.

– Vi er en ung og sammensveiset stab på Leknes med en fin miks mellom dyktige fagfolk med lang erfaring og unge lovende lærlinger på vei inn i arbeidslivet, avslutter Stian Sannes Pedersen hos Lofoten Elektro.

Historien om Lofoten Elektro

  • Fra starten og frem til 1989 holdt Kabelvåg Elektro AS til i gamle Katinka Silsandgården i Kabelvåg. Etter et kort opphold i Svolvær flyttet Kabelvåg Elektro AS inn i nye lokaler i Osan i januar 1990.
  • I 1989 ble Kabelvåg Elektro AS utvidet til også å omfatte skipsinstallasjoner. Dette skjedde ved at installasjonsbedriften Ing. Fred Danielsen la ned sin virksomhet, og montørene fikk da tilbud om fast ansettelse i Kabelvåg Elektro AS.
  • I 2005 kjøpte Kabelvåg Elektro AS opp Leknes Installasjon AS. Etter noen år i de gamle lokalene i Storgata, kjøpte de “gamle Hobbysenteret” i Valsetveien 1. Etter en større ombygging flyttet de i 2010 inn i moderne lokaler.
  • I 2015 ble Lofoten Elektro AS felles navn for Leknes Installasjon AS og Kabelvåg Elektro AS – et naturlig navn for en bedrift med avdelinger i Øst- og Vest-Lofoten.
  • Lofoten Elektro tilbyr elektroinstallasjon, alarm- og sikkerhets-anlegg, automasjon, telecom og maritim elektro/ elektronikk, og er blant regionens beste på skipselektronikk
  • Firmaet har 80 ansatte
  • Entreprenørvirksomheten er allsidig og omfatter både prosjekter fra renovering, ombygging, service, nyinstallasjoner til nøkkelferdige prosjekter og installasjoner.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Lofoten Elektro AS


Lofoten Elektro AS er en elektroentreprenør som leverer produkter og tjenester til offentlig og private næringsliv, industri, maritim og privatmarkedet.


Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.