NORD-NORGE | Annonseinnhold

Smarte løsninger for byggebransjen

Fornøyde utstillere, mange besøkende, høy omsetning, og ny velfungerende hallstruktur gjorde Årets Bygg Reis Deg til en solid suksess.

43.593 besøkende tok turen til årets Bygg Reis Deg.

messegeneral Gunnar Glavin Nybø

– Like viktig er de positive tilbakemeldingene fra fornøyde utstillere som virkelig føler de har fått god respons på eksponeringen her hos oss, legger Nybø til.

At årets messeomsetning ble den høyeste noen sinne, er også en bekreftelse på at utstillerne har vistes godt.

Det var god stemning og mange smarte løsninger som ble presentert på årets Bygg Reis Deg.

– Dette kan tyde på at folk har vært her lenger enn før, som selvsagt er positivt og som viser at de har funnet utstillingene interessante, utdyper Nybø.

Vellykket hallstruktur

I år hadde arrangørene viet en helt ny hall til tidligfasetematikk, noe som ble svært godt mottatt av både utstillere og besøkende. Hele messen var strukturert etter gangen i en byggesak hvor man startet med tidligfasefokus i hall A, og avsluttet med verktøy og hjelpemidler i hall E.

– Oppbyggingen fungerte svært godt, konkluderer Nybø.

Mange utstillere fra nord

Mange utstillere fra nord hadde tatt turen til årets Bygg Reis Deg.
Blant flere var firmaet SmartDok som har utviklet smart programvare som skal spare entreprenører for tid og penger.

Mange utstillere fra nord hadde tatt turen til årets Bygg Reis Deg. Blant dem var firmaet SmartDok som har utviklet smart programvare rettet mot entreprenørbransjen. Målet er at kundene skal kunne ha full oversikt over alle sine prosjekter, og bidra til å skape verdens mest lønnsomme bygg- og anleggsprosjekter.

Messegeneralen var imponert over innsatsen utstillerne har lagt ned både i forkant og ikke minst under messen i år.

O.B.Wiik er en av Nordens største og ledende leverandører av plasthaller, arbeidstelt, telt, presenning, møbler og events, og ble etablert i 1912. I forbindelse med Bygg Reis Deg stilte de ut et eksempel på plasthall og arbeidstelt.

En av Nordens største og ledende leverandører av haller, O.B.Wiik, stilte ut et eksempel på plasthall og arbeidstelt. O.B.Wiiks plsthall er den kjente WiikHallen med sine aluminiums- eller stålkonstruksjoner og duk. Den er fleksibel og kan benyttes og fylles med hva man ønsker. Plasthallen benyttes bl.a. som lagerhall, idrettshall, industrihall, produksjonshall, havnelager og bulklager for å nevne noen. Alt leveres med dører, porter, lys, varme, ventilasjon etter kundens ønsker. 

Plasthallen fra O.B.Wiik benyttes bl.a. som lagerhall, idrettshall, industrihall, produksjonshall, havnelager og bulklager for å nevne noen.

– Det er veldig mange flotte og påkostede utstillinger i år. Mange har lagt ned mye jobb og energi på standene sine. Vi har også fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra de besøkende som er fascinert over kvaliteten på utstillingene, poengterer Nybø.

Arnøy Engros hadde tatt turen fra Narvik ned til årets Bygg Reis Deg. Arnøy Engros er en ledende, innovativ importør av hytter, boder, hagemøbler, fritidsvarer, hage, gartnerivarer, julevarer og fyrverkeri.

Se video under:

Video fra årets Bygg Reis Deg messe 2019, hvor flere nordnorske bedrifter stilte med messestand.

Det norske byggemøtet

Ikke bare er messen blitt næringens viktigste utstillingsarena, men Bygg Reis Deg har også lyktes med å bli en anerkjent konferansearena for hele bransjen.

Helt siden første messe i 1954 har arrangørene hatt en visjon om å være byggenæringens viktigste møteplass. Konferansedelen av messen er på mange måter med på å understøtte dette.

Smart ny teknologi for byggbransjen ble presentert av Smart Construction Cluster på årets Bygg Reis Deg.

– Også denne delen av arrangementet er noe vi har høstet gode tilbakemeldinger på, både under messedagene og i ettertid. Årets topplederkonferanse viser at vi har lyktes med å etablere et høyst relevant topplederforum, mener Nybø.

 – Vår posisjon som messearrangør bygger på kunnskap, og nettopp det å skape samhold og felles verdier basert på kompetanse. I 2017 lanserte vi konseptet Det Norske Byggemøtet, som et fellesbegrep for konferanser og seminarer, og dette har vi videreført på årets messe, fortalte Nybø til bygg.no da han oppsummerte årets messe. 

Mye er likt

Den første utstillingen for 65 år siden hadde 60.000 besøkende og 221 utstillere. Den gang var man godt i gang med gjenoppbygging av landet etter krigen og folket opplevde både bolignød og varemangel. I så måte var det en takknemlig oppgave å arrangere en messe som på det tidspunktet var den største i hele Skandinavia.

Prolink viste frem vedlikeholdsfri rømningsmerking.

“Bygg – reis deg” var motto for utstillingen, og man håpet at dette ikke ville dø med denne utstillingen, men bli et realitetsbetont slagord for byggevirksomheten i vårt land fremover. I ettertid kan vi så fast at Bygg Reis Deg er blitt et kjent begrep i norsk byggenæring.

Mye er likt den dag i dag. Det er nesten flere likheter enn ulikheter, selv om byggeskikk og byggemåter er forandret, og markedet er ganske annerledes. Behovet og ønsket om kunnskapsformidling er fortsatt til stede. 

SmartConstruction Cluster viste frem sin fullskapa 3D visualiseringslab for digitale tvillinger. Digitale simuleringer med en tvilling kan bidra til å redusere sjansen for feiltrinn i en byggeprosess. 

Allerede i 1954 var det en rådgivertjeneste, der publikum kunne konferere om sine problemer med forskjellige fagfolk, arkitekter, bankfolk, bygningskonsulenter etc. Dette, sammen med fokus på verdiskapende tjenester rundt byggenæringen, er blitt en viktig suksessfaktor for messen.

Større og færre

En av de store forskjellene i dag i forhold til tidligere er at man har fått færre og større aktører, samtidig som mangfoldet inkl. utenlandske selskaper er betydelig større, og i tillegg har kjedene inntatt arenaen.

Man ser også at mange aktører finner sammen og utvikler innovative fremtidsrettede løsninger som de presenterer på messen.

– Vi representerer en bransje som lenge har hatt et stort bærekraftfokus rettet mot seg. Når kompetanse og samarbeidsvilje kan flyte mellom aktører og fag og resulterer i miljøvennlige og kostnadseffektive løsninger har vi funnet en solid oppskrift for fremtiden. Dette så vi flere gledelige eksempler på under årets messe, avslutter Nybø.

Om Bygg Reis Deg

  • Første gang arrangert i 1954
  • Årets messe var den 28. i rekken
  • Over 20.000 kvadratmeter med utstillinger
  • Over 200 seminarer
  • 530 utstillere
  • Fra 19 ulike nasjoner
  • 43.592 besøkende
  • På fire dager.

Noen av utstillerne som deltok på Bygg Reis Deg

Smart Construction viste frem ny smart teknologi for byggebransjen. Les mer på smartconstruction.no

SmartDok viste frem smart programvare som sparer entreprenører for tid og penger. Les mer på smartdok.no

Armaturjonsson viste frem Arjonsmart for å hindre vannlekkasjer på en rask og effektiv måte. Les mer på armaturjonsson.no

Arnøy Engros hadde blant annet tatt med seg ulike typer moderne rekkverk på messa. Les mer på arnoyengros.info

EL-BJÔRN hadde blant annet med smart ledbelysning som ble vist frem på årets messe. Les mer på elbjorn.com

O.B.Wiik er en av Nordens største og ledende leverandører av plasthaller, arbeidstelt, telt, presenning, møbler og events, og ble etablert i 1912. I forbindelse med Bygg Reis Deg stilte de ut et eksempel på plasthall og arbeidstelt. Les mer på obwiik.no

Prolink presenterte vedlikeholdsfri rømningsmerking. Les mer på prolink.no

Mietinen Maskin AS presenterte KONTIO sine flotte skandinaviske tømmerhus og tømmerhytter. Les mer på kontio.no / mietinen.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.