Brødrene Skjervstad med fremtidens oppvarming

Brødrene Skjervstad har levert fremtidens oppvarming til storprosjektet Grane helsetun.

Med faglig dyktighet, pålitelighet og konkurransedyktige priser er Brødrene Skjervstad en av bedriftene som har vært med å realisere tidenes helseløft i Helgelands-kommunen Grane.

Det er godt å bli ferdig og se resultatet. Det er noe med å komme i mål etter et skikkelig krafttak, sier prosjektleder Esben Øksendal hos VVS-bedriften Brødrene Skjervstad AS.

Brødrene Skjervstad har levert fremtidens oppvarming til storprosjektet Grane helsetun.
Brødrene Skjervstad har levert fremtidens oppvarming til storprosjektet Grane helsetun.

Sammen med et stort team av dyktige bedrifter, har VVS-bedriften spilt viktig rolle med på å dra i havn storprosjektet Grane helsetun.

Et prosjekt med en prislapp på 200 millioner kroner, til glede for brukere, pårørende og ansatte.

Helsetun Stormoen.

Åpner gradvis

Helsetunet åpner gradvis opp november 2020 med sine 24 sykehjemsplasser, 8 omsorgsboliger, et dagaktivitetssenter, kjøkken og vaskeri. I tillegg blir legekontor, fysioterapeut, hjemmetjenesten og helsestasjon samlokalisert på det 3800 kvadratmeter store helsetunet.

Vi synes resultatet er blitt riktig bra.

Prosjektleder Esben Øksendal
Rørlegger basen Niclas Skjervstad foran Grane Helsetun.

Prosjektleder Esben Øksendal har jobbet i Brødrene Skjervstad i 25 år, og trives veldig godt i det solide og sammensveisede teamet. Etter en intens byggeperiode med pendling kan de føre det massive anlegget på lista over fullførte prosjekter.

Samarbeidet har vært fantastisk

Ti ansatte fra Br. Skjervstad har vært i sving for å realisere storprosjektet sammen med en lang rekke aktører under prosjektleder Skanska Husfabrikken.

– Samarbeidet har vært helt fantastisk. Vi har jobbet skulder ved skulder med flere av bedriftene før, og det er flott arbeid som er gjort av alle håndverkerne, sier Øksendal.

Niclas Skjervstad og Prosjektleder Esben Øksendal er svært fornøyd med jobben som er gjort på Grane Helsetun.

Startskuddet for en intens byggeperiode på 15 måneder gikk i september 2019. Som prosjektleder har Øksendal vært ansvarlig for at de har overholdt tidsfristene, men Mosjøen-bedriften jobber åpenbart godt under press.

– Særlig på vinterhalvåret er det en utfordring å bli presset på tid. Men vi har klart det, sier Øksendal.

Vi er stolt av de dyktige arbeidsfolkene våre – det skal de ha!

Prosjektleder Esben Øksendal
Rørlegger basen Niclas Skjervstad foran systemet som er montert på Grane Helsetun.

Varme fra jordas indre

Tidligere har de vært med på å realisere både svømmehall, skole, storkjøkken og sykehjem. Men ingenting har vært i nærheten av dimensjonene til dette prosjektet. 

Brødrene Skjervstad har nemlig levert det beste innen fremtidens oppvarming til storprosjektet i Grane.

Varmen til Stormoen Helsetun hentes fra jordas indre.

Varmen til helsesenteret hentes fra jordas indre. Ved hjelp av finesse og stor kompetanse hentes det nå varme fra langt nede i fjellet under helsetunet. En stabil og pålitelig energikilde som nærmest vil vare evig.

Varmepumpe med energibrønn

Energibrønnen kan sammenlignes med en utømmelig oljekilde der man pumper opp miljøvennlig energi under hele husets levetid. En type løsning VVS-bedriften har sto tro på.

– Det har ikke vært så utbredt her tidligere, men det er trolig at vi kommer til å se mer av dette. Det kan være kostbart å investere i, men vil på sikt gi store besparelser.

Prosjektleder Esben Øksendal

Les mer om energibrønn

Det er et krafftak de har gjort, VVS-bedriften fra Mosjøen. Det har krevd full innsats fra hele teamet.

Tidenes helseløft i Grane ble mulig med politisk satsing, guts og stå-på vilje. I dag er Brødrene Skjervstad stolte av å ha vært med på å realisere Helsetun Stormoen. 


Annonsørinnhold

Les mer om Brødrene Skjervstad AS her.


Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.