NORD-NORGE | Annonseinnhold

Sørreisa kommune med stor boligsatsning for tilflyttere

Sørreisa og Sørreisa kommune er den stolte bygda med kort vei til hele arbeidsmarkedet Midt-Troms. Skibygda der verdensmester Erik Valnes for første gang spente på seg skiene. Ei bygd i vekst, som stadig flere får øynene opp før.

Det er mange ting å ta hensyn til når man skal se for seg fremtiden. Kommer barna til å trives, kommer hverdagen til å ha god glid, og ikke minst: Hvilke jobbmuligheter har jeg?

Stadig flere finner gode svar på disse spørsmålene i Sørreisa, en bygd med potensiale, grobunn og nærhet til hele arbeidsmarkedsregionen i Troms.  

Sørreisa-ordfører Jan Eirik Nordahl (Ap) er opptatt av at Sørreisa skal være et god sted å vokse opp. Foto: Backdrop.no (c)

Et godt sted å vokse opp

– Vi er opptatt av at Sørreisa skal være et godt sted å vokse opp, og jeg tror det er en god prioritering. For i likhet med mange andre kommuner i nord, er en av våre største utfordringer å få unge familier til å bosette seg i kommunen, sier Sørreisa-ordfører Jan Eirik Nordahl (Ap).

Tallene tyder på at de har lyktes med å skape en god bo-kommune. Sørreisa stikker seg ut, på tvers av statistikken for små kommuner i Nord-Norge. For i 2020 hadde kommunen befolkningsvekst, noe svært få norske småkommuner opplever i nyere tid.

Sørreisa skal være et godt sted å leve med mange muligheter og naturen tett på. Foto: Backdrop.no (c)

– Vi tror det skyldes av flere har fått øynene opp for at dette er et veldig trivelig bygdesamfunn å leve i, samtidig om man har nærhet til et veldig stort arbeidsmarked, sier ordføreren.

Sørreisa – et kraftsentrum i Midt-Troms

Sørreisa kalles både “porten til Senja” og “et kraftsentrum i Midt-Troms”. Luftforsvarets stasjon i Sørreisa er med sine 150 kompetanse-arbeidsplasser en hjørnestein i bygda. Her er også en bygg- og anleggsbransje som takket være den gode beliggenheten stiller sterkt i hele landsdelen. 

Med både Finnsnes og Bardufoss bare 20 minutter unna, velger mange å bo et sted der armslaget er større, man får mer bolig for pengene og samtidig er omgitt av et sydende miljø med lag, foreninger og kulturtilbud.

Foto: Backdrop.no (c)

De siste årene har kommunen også rustet opp alle barnehagene i bygda, og skilter med full barnehagedekning og ledige plasser. 

– Veldig mange pendler daglig til omlandet, og bor her fordi de synes det er både rimelig og godt å bo her. Mange unge familier har slått seg ned her, og det er veldig positivt, sier ordfører Nordahl.

De møter etterspørselen etter boliger med å bygge ut ti leiligheter i kommunal regi.

De siste årene har det vært økt etterspørsel etter boliger i Sørreisa kommune.
De siste årene har det vært økt etterspørsel etter boliger i Sørreisa kommune. Foto: Backdrop.no (c)

– Hus selges veldig raskt, og vi ser at det er behov for flere leiligheter.

Hemmingsjordlia

På grunn av etterspørselen bygges det nå ut ti leiligheter i kommunal regi, samtidig som det satses tungt på Hemmingsjordlia boligfelt, der også barnehagen ble rustet opp i 2020.

Hemmingsjordlia boligfelt i Sørreisa kommune står klar for boligutbygging.
Hemmingsjordlia boligfelt i Sørreisa kommune står klar for boligutbygging. Foto: Backdrop.no (c)

– Hvorfor akkurat Hemmingsjorda?

– Det er ei aktiv bygd med eget grendehus, teater- og revy-gruppe, fantastisk flott utstikt, og skiløypa går rett forbi boligfeltet. Fra Hemingsjorda er det veldig kort vei til Finnsnes, faktisk bare ti minutter. Derfor vil vi legge til rette for at folk skal kunne trives og bo der, sier ordføreren.

Se video under fra Hemmingsjorda og området rundt Sørreisa.

Video fra Hemmingsjorda og området rundt Sørreisa. Foto: Backdrop.no (c)

Hemmingsjordlia ligger midt i smørøyet – med kun 10 minutters kjøretur til både Finnsnes og Sørreisa sentrum. Stedet har gode solforhold og ligger vestvendt i et vakkert naturområde med god utsikt mot både hav og fjell. 

Les mer om Hemmingsjordlia her!

Langs Somleveien, der den snor seg gjennom det vakre naturlandskapet i Sørreisa, kan du besøke lokale aktører som tilbyr autentiske opplevelser innen mat og drikke, overnatting, kultur, friluftsliv, historie og aktiviteter.

Les mer om Somleveien her!

Skibygda Sørreisa

Sporene snor seg i et nettverk i nærområdet, for skiklubbems nye trakkemaskin går ikke i lediggang.

Sørreisa har et stort nettverk av skiløyper som snor seg gjennom fantastisk natur. Foto: Backdrop.no (c)

Her er ski en livsstil. Bygdas store skistjerne, Erik Valnes, har staket og skøytet seg til verdensmester i disse løypene. En rollemodell for barn og unge i bygda.

– Det skjer ting i Sørreisa, og jeg tror vi har lyktes med vår strategi om å være en god bo- og oppvekstkommune. Det er alltid rett å satse på ungene. 

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.