Det er få måltid som kan måle seg med kveita. Fisken er lett å like for mange, og blir ekstra god og saftig når den marineres med sitrusfrukter. Kveite finnes langs hele norskekysten, men spesielt fra Trøndelag og nordover.
Ingredienser
Type måltid: Middag
Hovedingrediens: Kveite
- 500 g kveiteskiver
- 1.5 ts salt
- 1 stk appelsin
- 1 stk sitron
- 1 stk lime
- 2 ss smør
- aluminiumsfolie
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 180 °C.
- Dryss salt over kveiten og ha den i en ildfast form.
- Riv skallet og press saften av appelsin, sitron og lime, og ha det over fisken.
- Smelt smør og fordel det over kveiten.
- Dekk formen med aluminiumsfolie, og la kveiten stå og marinere seg i ca. 30 minutter.
- Bak fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.
Safransaus
- Kok opp vann og bland det med safrantråder. La stå til dem blir myke.
- Rør sammen eggeplomme, maisennamel, fiskekraft og kremfløte.
- Kok opp under omrøring.
- Rør inn safrantråder og la sausen trekke på svak varme i 2-3 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
Server kveiten med safransaus, kokte poteter og erter. Dryss gjerne persille over hvis du har.
Notater
God middag!