Sitrusmarinert kveite med safransaus

Det er få måltid som kan måle seg med kveita. Fisken er lett å like for mange, og blir ekstra god og saftig når den marineres med sitrusfrukter. Kveite finnes langs hele norskekysten, men spesielt fra Trøndelag og nordover.

Sitrusmarinert kveite med safransaus

MatNordfra Sitrusmarinert kveite med safransaus Det er få måltid som kan måle seg med kveita. Fisken er lett å like for mange, og blir ekstra god og saftig når den marineres med sitrusfrukter. Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4 Tidsbruk:
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

Type måltid: Middag
Hovedingrediens: Kveite

  • 500 g kveiteskiver
  • 1.5 ts salt
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk sitron
  • 1 stk lime
  • 2 ss smør
  • aluminiumsfolie

Slik gjør du

  • Sett stekeovnen på 180 °C.
  • Dryss salt over kveiten og ha den i en ildfast form.
  • Riv skallet og press saften av appelsin, sitron og lime, og ha det over fisken.
  • Smelt smør og fordel det over kveiten.
  • Dekk formen med aluminiumsfolie, og la kveiten stå og marinere seg i ca. 30 minutter.
  • Bak fisken i stekeovnen i ca. 15 minutter.

Safransaus

  • Kok opp vann og bland det med safrantråder. La stå til dem blir myke.
  • Rør sammen eggeplomme, maisennamel, fiskekraft og kremfløte.
  • Kok opp under omrøring.
  • Rør inn safrantråder og la sausen trekke på svak varme i 2-3 minutter.
  • Smak til med salt og pepper.

Server kveiten med safransaus, kokte poteter og erter. Dryss gjerne persille over hvis du har.

Notater

God middag!

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.