SF Bygg i Stamsund feirer 20 år som lokal entreprenør i Lofoten

SF Bygg i Stamsund elsker å bygge hus og se at det syder av liv i husene de har bygget, men tilbake i 2002 var det ikke selvsagt at SF Bygg 20 år senere skulle feire jubileum som en solid, lokal entreprenør i Lofoten.

“Hva i alle dager har jeg gjort nå?”.

Snekker Stig Frantzen fra Stamsund i Lofoten ville prøve seg som egen herre, men den første tiden som entreprenør i eget foretak, alene med et tomt tegnebrett, merket han at skuldrene havnet godt oppunder ørene.

Der ble de værende i rundt et år, til bedriften hadde en jevn, god dur og en ny brikke som skulle vise seg å bli viktig falt på plass.

– Første året var veldig anspent, sier Stig Frantzen, og mimrer tilbake til 2002.

Daglig leder Stig Frantsen hos SF Bygg i Stamsund.
Daglig leder Stig Frantzen hos SF Bygg i Stamsund. Foto: Jan Ottar Olufsen.

SF Bygg 20 år

Nå er 20-årsjubileet rett rundt hjørnet, og skuldrene er ikke særlig høye lengre. For han hadde rett: Det var liv laga, og vel så det. Han er glad for at han turte, for i dag har SF Bygg 14 dyktige ansatte og et sammensveiset kollegium som han er glad for å være en del av.

I dag har SF Bygg 14 dyktige ansatte. På bildet: Tor Øyvind Hansen. Foto: Jan Ottar Olufsen

– Det er de ansatte som drar lasset, og de fortjener mye skryt. Vi setter umåtelig stor pris på det fine miljøet og de dyktige folkene i bedriften, de er gull verd, sier Frantzen.

I dag har SF Bygg flere hundretalls bygg i Lofoten på listen over vel utførte prosjekter. Noen er reist fra grunnen av, andre er smykket med et nytt tilbygg. Andre bygg igjen er blitt restaurert og pusset opp.

SF Bygg utfører nemlig både små og store prosjekter for kundene sine, enten det er å bytte ut en planke eller ta seg av hele boligprosjektet fra tegning, søknader og til siste spiker er satt i veggen. 

SF Bygg kan ta seg av hele boligprosjektet fra tegning, søknader og til siste spiker er satt i veggen. På bildet: Rudi Veines. Foto: Jan Ottar Olufsen

I tillegg har SF Bygg byggeklare tomter og utvikler selv spennende bolig- og fritidsprosjekter.

– Folk blir overrasket når de kommer til oss med ferdige hustegninger og skjønner at vi kunne gjort også den delen av jobben. Da har vi kundekontakten gjennom hele prosessen fra A til Å, forteller Frantzen.

Livet i Stamsund

Det er noe med å få være med på å bidra til å utvikle lokalsamfunnet der du bor.

– Halvparten av det vi har bygget de siste ti årene er for tilflyttere, med kanskje femti enheter siden 2009.  Det er store tall på skolen og gode kull nå, det er utrolig stas, sier Stig.

Det syder av liv og mange prosjekter i Stamsund. På bildet: Tor Øyvind Hansen og Fredrik Markussen. Foto: Jan Ottar Olufsen

I Stamsund syder det av god aktivitet i næringslivet og mye engasjement lokalt, og SF Bygg passer på å sponse og støtte lokal idrett og aktivitet der de kan.

Ønsker kundene velkommen

For SF Bygg er det viktig at kundene blir tatt godt i mot når de ønsker hjelp til å bygge bolig, pusse opp eller renovere.

– Nå har vi kjøpt oss forretningslokale i Stamsund med lager, kontorer, møterom og garderober. Folk må gjerne komme hit og besøke og slå av en prat over en kaffekopp. 

Stig Frantzen

Bolig er som regel den største investeringen du gjør i livet. Det er mange faktorer som skal på plass og alt må være godt gjennomtenkt. Og for de fleste er det da viktig at du kan ha noen du kan stole på, og bidra i prosessen fra A til Å.

SF Bygg i Stamsund ønsker kundene velkommen innom hos dem i sitt nye forretningslokale. Foto: Jan Ottar Olufsen

– Vi har stor respekt for den prosessen kundene våre står i. Vi tar imot med åpne armer og er opptatt av at folk føler seg trygge. Hos oss får folk lokale fagfolk som kan følge deg fra start til slutt for å gi deg akkurat det huset du ønsker deg. 

Stig Frantzen

Mange prosjekter under bygging

For tiden jobber SF Bygg med restaurering av to bad, bygger et stort tilbygg til en bolig, skifter ut råteskader i en kjeller, samt bygger en ny enebolig – et kataloghus fra Idèhus som bare er omtegnet med noen få detaljer. 

Som Idéhus forhandler kan vi tilby kundene våre mange flotte nøkkelferdige løsninger.

Stig Frantzen
SF Bygg er Idéhus-forhandler og kan tilby kundene en rekke alternativer til drømmeboligen. På bildet: Eirin Pettersen. Foto: Jan Ottar Olufsen

Men SF Bygg tegner også huset ditt akkurat som du ser for deg. Mulighetene er mange og i de fleste tilfeller er det kun fantasien, og lommeboka som setter begrensningene.

Nylig ble en av boligene de har bygget i Kabelvåg solgt dagen etter første visning. Et annet ble solgt en uke etterpå.

– Vi ser at folk setter pris på gode materialvalg og forseggjorte detaljer som varme i gulvet og spotter i taket. Solide bygg men som ikke er helt sterile og hvite, men gjerne med en fin fargepalett, er noe mange vil ha. Folk er ganske bevisste på standard i dag.

Stig Frantzen

En bauta i drifta

Tilbake til tidlig 2000-tall.

De første årene var det i hovedsak restaurering og tilbygg de spesialiserte seg på, og i et av prosjektene ba Stig Frantzen en tidligere kollega om hjelp til å sette opp noen vindskibord.

Kollegaen het Tommy Strømmen, og ett vindskibord ble til et 18 år langt arbeidsforhold og en dynamisk duo som samarbeider veldig godt. Det ble den viktige brikken som virkelig falt på plass.

– Vi var veldig heldig som fikk Tommy med. Han er pålitelig og veldig dyktig, og har vært en bauta i drifta. Det er aldri et nei å få hos Tommy, uansett hva det er. Nå har han vært her i 18 år, og jeg håper han blir værende, sier Stig.

Daglig leder Stig Frantzen er glad han fikk med seg Tommy Strømmen på laget for 18 år siden. I dag er de et solid team som utfyller hverandre i arbeidshverdagen. Foto: Jan Ottar Olufsen

Da han startet opp hadde han ingen visjon annet enn å styre sin egen arbeidsdag. 

I en bransje med mye innleid arbeidskraft, har de trukket i motsatt retning med kortreiste fagfolk og en arbeidsstokk med tilnærmet null gjennomtrekk.

–Vi bestemte oss tidlig at kan vi ikke ha et godt kollegium og drive lokalt, så skal vi ikke holde på. Vi har ingen tanke om å være stor og ta over verden.

SF Bygg har siden bygget seg opp organisk og sakte, men sikkert. I dag har bedriften en solid arbeidsstokk som består av både unge lærlinger og folk godt oppi årene, sier entreprenøren.

Vi har sørget for at overskuddet har blitt puttet tilbake i drifta, og vi har ansatt litt etter litt. Det viktigste for oss er å ha fornøyde kunder, samtidg som vi har god kontroll over HMS, økonomi og prosjekter, avslutter Stig Frantzen hos SF Bygg i Stamsund.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold SF Bygg AS


Visste du at SF Bygg..
Ble kåret til Gasellebedrift i 2015 og 2016
Har våtromsseritifikat
Har sentral godkjenning
Er godkjent lærlingebedrift

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.