NORD-NORGE | Annonseinnhold

Pro Con Bygg fra Balsfjord har stålkontroll på bygg og anlegg

Pro Con Bygg AS fra Balsfjord har fokus på kvalitet og allsidighet. Bedriften leverer sammen med Pro Con AS både stålkonstruksjoner, bygger nye boliger, samt reiser massive betongbygg som står seg i generasjoner.

Det som i 2009 bare var en idé i hodet til Truls Sandby, er i dag to allsidige selskaper i Balsfjord med skaperkraft, kompetanse og fremdrift. Bransjen er tøff, men med 30 års erfaring vet de hva de driver med. Vel inne i årets mest hektiske sesong har de mange baller i lufta. 

Roger Bjørklund og Tommy Sandby hos Pro Con Bygg AS har hektiske, men spennende dager i en solid bedrift i vekst.
Prosjektleder og medeier Roger Bjørklund, sammen med daglig leder Tommy Sandby hos Pro Con Bygg AS har hektiske, men spennende dager i en solid bedrift i vekst. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

– Det er mye spennende som skjer, men tøff konkurranse. Det er lite som går på skinner i denne bransjen i nord, det er bare å krumme nakken og være på hele tiden, samtidig som man må ha is i magen, sier daglig leder i Pro Con Bygg AS, Tommy Sandby.

Fornøyde kunder

Brødrene Sandby leder hvert sitt selskap i en satsning som i 2019 ble skilt inn i to selskaper, Pro Con Bygg AS og Pro Con AS. Bedriftene ligger vegg i vegg i Storsteinnes i Balsfjord i Troms og har henholdsvis fem og tolv ansatte pluss innleid arbeidskraft.

Prosjektleder og medeier Roger Bjørklund går igjennom planene for et pågående prosjekt hos Pro Con Bygg AS. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Prosjektleder og medeier Roger Bjørklund er en viktig del av teamet, som sammen kan realisere prosjekter fra første spadetak til nøklene går i låsen.

Pro Con Bygg AS er forhandler av Idéhus og sertifisert byggmester med sentral godkjenning. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Som forhandler av Idéhus og sertifisert byggmester med sentral godkjenning sørger de for at det i Balsfjord og omegn sitter mange fornøyde huseiere med nye eller oppgraderte hjem.

Ifølge tilbakemeldingene, utføres arbeidet etter alle kunstens regler. 

– Vi fikk byttet tak, pipehatt, takstige, takrenner, kledning på tre vegger, sju vinduer og revet et tilbygg. Vi er veldig fornøyd med ryddig kommunikasjon, fremdrift og sluttresultat. Til og med grundig vask innvendig etter avsluttet arbeid, skriver kunden Lars på nettstedet Mittanbud.no.

Spisskompetanse

Til nå har det private markedet stått for 70 prosent av oppdragene, med mange lokale bolig- og renoveringsprosjekter. Med både byggmester-sertifisering og spisskompetanse innen både stål og betong, er Pro Con Bygg AS og Pro Con AS bedrifter som er i stand til å ta tunge oppdrag på strak arm, også i samarbeid med hverandre.

Sveisebas Arild Inge Nilsen og Pro Con AS leverer stål og stålarbeider til et bredt spekter av prosjekter, og er godkjent til å kjøpe inn og bearbeide stålprodukter. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Trafostasjonen i Skibotn er det første rene betongbygget vårt, og vi er stolt av resultatet.

Prosjektleder Roger Bjørklund

Selskapene satser nå tungt på betong, en retning de nylig har staket ut. Allerede har de utført flere oppdrag på enebolig og hytte-siden, på større haller og verkstedbygg. 

Stålkontroll

Pro Con AS leverer stål og stålarbeider til et bredt spekter av prosjekter, og er godkjent til å kjøpe inn og bearbeide stålprodukter.

I hallen hos Pro Con AS jobbes det med sveising av stål før det transporteres ut til kunde. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Produksjonen øker stadig, og nylig leverte selskapet stål til utbyggingen av det som skal bli en ny, urban bydel i Tromsø med både boliger og yrende folkeliv.

– Vi kjøper inn stål og bearbeider den, og har hatt bra med produksjon, forteller Truls, daglig leder i Pro Con AS, som står for duoens satsing på stål.

Pro Con AS er ett av få firma i Nord-Norge som er godkjent for armeringssveising, forteller daglig leder Truls Sandby. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Armeringssveising er en godkjenning som er så streng at ferdighetene må testes og oppdateres hver tredje måned. Pro Con AS er ett av få firma i Nord-Norge som er godkjent for armeringssveising. 

Vi har egen testbenk for testing av sveiset armering, og vedlikehold av dette krevende fag.

Truls Sandby
Sveisebas Arild Inge Nilsen i full gang med sveising før stålkonstruksjonen fraktes til byggeplassen. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

Miljøfyrtårn

Tommy Sandby kan også meddele at Pro Con Bygg AS nylig ble sertifisert Miljøfyrtårn, en dokumentasjon på miljømessig og sosial bærekraft.

Fra juni får selskapet inn egen ingeniør, og blir selvforsynt med tegneoppdrag og prosjektering innenfor egne vegger.

Det blir god knall, det gjør ting mye enklere for både oss og våre kunder.

Tommy Sandby

Sats på bygg og anlegg

Å få tak i arbeidskraft kan være krevende i bransjen i nord. Både Pro Con Bygg AS og Pro Con AS er godkjente lærebedrifter som ønsker å rekruttere til jobbmarkedet for bygg- og anlegg.

Både Pro Con Bygg AS og Pro Con AS er godkjente lærebedrifter for studenter innen bygg- og anlegg. På bildet: Sveisebas Arild Inge Nilsen sammen med daglig leder Truls Sandby. Foto: Ørjan Marakatt Bertelsen

– I Nord-Norge og landet for øvrig er det stor mangel på folk med fagbrev.

Mangelen på arbeidskraft med fagbrev gjør at bransjen blir avhengig av innleid arbeidskraft fra utlandet, noe som viser seg å gjøre oss sårbare i unntaktstilstanden vi har hatt siden 2020.

Vi oppfordrer folk til å utdanne seg i denne retningen. Det trenger bransjen og tar du yrkesrettet utdanning i retning bygg og anlegg har du jobbgaranti i nord, avslutter brødrene Sandby til Næring i Nord. 

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold | Pro Con Bygg AS 

Pro Con Bygg AS  fokuserer hele tiden på å være tilgjengelig for våre kunder, og gjør vårt ytterste for å yte god kundeservice. Vi holder åpent alle hverdager hele året. Vi tror at den beste markedsføringen er fornøyde kunder, og kundens ønsker er derfor i fokus uavhengig av størrelse på jobben.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.