Norconsult Narvik utvider med ny arkitekt
 – tegner tette linjer mellom Narvik og Harstad

Nylig ble landsdelens største plan- og arkitektmiljø enda større, da Ana Capetillo tok plass som arkitekt hos Norconsult Narvik. I nabobyen Harstad har hun 18 dyktige kolleger å spille på.

Selv om Ana foreløpig er eneste arkitekt hos Norconsult Narvik, vil hun jobbe tett opp mot miljøet i nabobyen som per i dag teller 18 arkitekter og arealplanleggere, hvor 12 av dem er arkitekter og to er landskapsarkitekter.

Ana Capetillo gleder seg til å jobbe med spennende prosjekter hos Norconsult Narvik, et av landsdelens største plan- og arkitektmiljø. Foto: Michael Ulriksen
Ana Capetillo gleder seg til å jobbe med spennende prosjekter hos Norconsult Narvik, et av landsdelens største plan- og arkitektmiljø. Foto: Michael Ulriksen

– En kjemperessurs med bred internasjonal erfaring. 

John Arne Traasdahl

Med Anna stasjonert i Narvik får vi et mer solid fotfeste i den mest folkerike regionen i hele Nord-Norge som strekker seg fra svenskegrensa i øst til fjæresteinene i vakre Vesterålen, sier avdelingsleder i Harstad, John Arne Traasdahl.

Solid erfaring

Ana tok sin sivilarkitekt-utdannelse i Portugal og Italia, og har siden uteksamineringen i 2008 opparbeidet seg 14 år med bred internasjonal erfaring.

Ana tok sin sivilarkitekt-utdannelse i Portugal og Italia. Her sammen med Svitlana Khynevych.

Referanselista er lang og inneholder alt fra store internasjonale flyplasser og sykehus til Mercedes-bygg og leilighetskomplekser med over 1000 boenheter.

Ana som de siste årene har bodd i Norge, har den siste tiden ønsket seg et større arkitektmiljø å spille på og føler hun nå har kommet rett.

– Det oppleves spennende å få jobbe i tett integrasjon med de andre fagene.

Ana Capetillo
Ana stortrives med å jobbe sammen med de andre i fagmiljøene hos Norconsult Narvik og Harstad. Foto: Michael Ulriksen.

– I slike miljøer får vi brukt de korte bindeleddene mellom fagene best, noe som er en smidig og produktiv måte å skape gode resultater på, beskriver Ana.

Nummer 51 i nord

I Norconsult er hun del av landsdelens største plan- og arkitektmiljø, og har ved siden av sine 50 arkitektkolleger i region nord, også en rekke andre fagspesialister å spille på i konsernet. Norconsult har et av landets største arkitektmiljøer, i tillegg til 127 kontorer i fire verdensdeler, hvor 68 av dem ligger i Norge.

Norconsult Narvik og Harstad er del av landsdelens største plan- og arkitektmiljø. Foto: Michael Ulriksen.

– Det føles trygt og godt å ha et slikt maskineri av kompetanse og erfaring i ryggen. Samtidig som vi har lokal kunnskap og forankring ved alle kontorene våre spredt rundt i Norge. Ikke minst er det spennende å tenke på alle mulighetene man har som en del av slikt miljø, sier Ana.

Med natur i fokus

Nylig tok også en ny landskapsarkitekt plass i kontorlokalene i Harstad. Islandske Kristin Petursdottir er kommet inn og beriker avdelingen med en solid erfaringsbank knyttet til design av det ytre.

Islandske Kristin Petursdottir er kommet inn som ny landskapsarkitekt hos Norconsult i Harstad.

– I en verden i stadig forandring er vi opptatt av å skape arkitektur med natur og økosystemer i fokus.

Kristin Petursdottir

Samtidig er det viktig å sikre og ivareta våre behov som mennesker, gjennom å skape sosiale møteplasser og sikre livs-, bo- og bykvalitet. Varige løsninger og bærekraft ligger i essensen av alt vi skaper, fra blågrønne løsninger og vegetasjonsform til byliv og møteplasser, beskriver Petursdottir.

Norconsult har ansatte med spisskompetanse prosjektledelse, prosjekteringsledelse, byggeledelse, arkitektur, anskaffelser, forretningsutvikling og -strategi.

Viktige Hålogaland

John Arne Traasdahl er fornøyd med at gjengen rundt han vokser, og han ser frem til å ta fatt på nye utfordringer sammen med alle sine plan- og arkitektkolleger i Narvik og Harstad.

Avdelingsleder i Harstad, John Arne Traasdahl.

Han beskriver Hålogaland som en spennende region med mye på gang hvor det er viktig å være til stede.

– Det skjer mye i vår region for tiden, og en nær og daglig tilstedeværelse gir oss bedre forutsetninger for å gjøre en god jobb da vi gjennom det kjenner miljøet og lokalsamfunnene rundt oss.

John Arne Traasdahl

«Spacet» arkitektur

Blant mange interessante prosjekter den siste tiden trekker han frem rollen som rådgivende arkitekter for nytt undervisningsbygg og opplevelsessenter for Andøya Space Center som et av de mest spennende.

– Selv om det er utenfor vårt kjerneområde, er det en utfordring vi elsker å gyve løs på.

John Arne Traasdahl

Våre arkitekter blir stadig utfordret på spesielle oppgaver og bygninger, og får en spesialkompetanse som man ikke finner i tradisjonelle arkitektoppdrag, forklarer Traasdahl.

Godt humør og spennende prosjekter preger hverdagen hos Norconsult i Narvik og Harstad. På bildet: Kristin Petursdottir sammen med Lennard Andreassen. Foto: Michael Ulriksen.

Varige signaturer

Uansett om det er store sykehus, Space Center eller tilbygg på en privat hytte har han og kollegaene alltid samme tilnærming. 

– Vi skal bidra til å skape gode fysiske bygg og miljøer i et bærekraftig perspektiv.

John Arne Traasdahl
Fagmiljøet hos Norconsult er stort og bredt, og leverer tjenester rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Foto: Michael Ulriksen.

Vi er overbeviste om at estetiske verdier, samspill, kvalitet og miljø er nøkkelord for fremtidens byggverk og omgivelser.

Evner vi å forene disse verdiene tror vi at vi er i stand til å levere på vårt kundeløfte om å skape varig arkitektur, avslutter John Arne Traasdahl hos Norconsult.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Annonsørinnhold Norconsult Narvik – Harstad


Norconsults tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Ved avdelingene i Narvik og Harstad er det totalt 44 ansatte.

Norconsult Narvik har spisskompetanse innen prosjektledelse, prosjekteringsledelse, byggeledelse, arkitektur, anskaffelser, forretningsutvikling og -strategi.
Norconsult Harstad har spisskompetanse innen arkitektur, arealplanlegging, bygg og anlegg, VVS, elektro, brann, veiplanlegging og prosjektadministrasjon.

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.