NORDLAND | Annonseinnhold

Nor-Handel på Evenes feirer 20-årsjubileum med åpning av ny gårdsbutikk

Frihet, mangfoldige oppgaver og humørfylte arbeidsdager: Freddy og Ann-Kristin Bryhn hos den lokale bedriften Nor-Handel, har trivdes hver eneste dag siden de flyttet nordover og startet egen bedrift på Evenes.

Ekteparet Ann-Kristin og Freddy Bryhn flyttet nordover etter årtusenskiftet for å drive gårdsbruk. Samtidig startet de med rørutsalg i det små, i samarbeid med en bekjent av Freddy fra barndommen. Rør-forhandleren på Tårstad ved Evenes lengst nord i Nordland ble raskt en kjærkommen forsyner av kvalitets-rør til bygg- og anlegg for store og små kunder i hele regionen.

Rør- og materialforhandler Freddy Bryhn hos Nor-Handel AS kan feire 20 år som lokal leverandør.
Rør- og materialforhandler Freddy Bryhn hos Nor-Handel AS kan feire 20 år som lokal leverandør.

– Vi må nesten skryte av kundene, vi setter sånn pris på alle dem som handler lokalt, sier rør- og materialforhandler Freddy Bryhn.

For nøyaktig 20 år siden ble Nor-Handel AS etablert. I dag styrer de sin egen bedrift med 6,2 millioner kroner i omsetning i 2020. De trives med en mangfoldig jobb der de begge er alt fra lagerarbeidere til beslutningstakere – og nå utvides handlegata også med en av Ann-Kristins store lidenskaper.

På gården til ekteparet Ann-Kristin og Freddy Bryhn har de bygget Nor-Handel opp som en solid lokal forhandler, og nå utvider de sortimentet med en av Ann-Kristins store lidenskaper.

Jungeltelegrafen

Markedsføringen besto utelukkende av å gjøre en god jobb og levere kvalitetsprodukter. Så spredte navnet seg via jungeltelegrafen, og i dag vender stadig flere seg til forhandleren på Evenes for innkjøp av anleggsrør, slamavskillere, vannledning, drensrør, markisolasjon, veiduk, vortepapp, rørdeler og August minirenseanlegg. 

Med utgangspunkt i gården på Evenes tilbyr Nor-Handel et bredt spekter av tjenester og produkter.

– Vi har levert store kvanta til flyplassen over en periode på tre år, forteller den humørfylte forhandleren, og legger til:

– Men vi trives vel så godt med privatkunder og små-entreprenører som de store. Jeg liker variasjonen. Ikke en dag er lik, sier Freddy Bryhn til Næring i Nord.

Ikke alle leverandører har like idyllisk beliggenhet som Nor-Handel på Evenes.

Ved veis ende

Å finne frem til Nor-Handel sitt utsalg skal være enkelt for kundene.

Jeg pleier å si: Kjør til veis ende, da er du kommet til “handlegata”, tunet vårt. 

Freddy Bryhn
Kjører du til “veis ende” ender du opp hos den lokale rørforhandleren.

Og ved veis ende på Evenes, der finner kundene et lager på størrelse med de store grossistene.

Hit kommer både de målrettede som vet nøyaktig hva de vil ha, og dem som trenger råd og veiledning. Bryhn har drevet med graving og jobbet i anleggsbransjen i mange år, og har god kjennskap til det som blir gravd ned i bakken.

Vi konsentrerer oss om to ting; god service og gode produkter.

Freddy Bryhn
Freddy Bryhn vektlegger god service og gode produkter som sine fremste suksessfaktorer.

Mange tar turen til utsalget, men minst like mange velger å få varene kjørt ut og levert på døra. Nor-Handel kjører produktene sine ut til kunder over hele regionen.

– Besøk oss gjerne på utsalget, eller få varene levert – det bestemmer dere selv. Vi kjører gjerne varene ut. Men det er en ting som er sikkert, og det er at det er trivelig med kundene som kommer innom. Noe av det beste med landsdelen er at nordlendingene har så mye humor, sier Bryhn.

Ny butikk på tunet

Ann-Kristin har startet garnbutikk med et godt utvalg på tunet.

Når man styrer sin egen bedrift, har man også muligheten til å spe på med nisjeprodukter og ting man rett og slett ser behov for lokalt. På “tunet” har Ann-Kristin startet en garnbutikk med et godt utvalg. Hos Larkins Krambu og Garnparadis heter det at “lykke er hjemmelaget” og “gjør det unikt-gjør det selv”.

Vi håper folk vil ta turen innom.

Ann-Kristin Bryhn

Det er masse garn på plass i hyllene, sånn at kundene finner det de trenger til alle sine håndarbeidsprosjekter. Det er også egenproduserte varer for salg i butikken på tunet, både håndstrikk, hekling og tresløyd, og flere kommer sier Ann-Kristin Bryhn.

Som med rør-utsalget, startet hun på scratch med å bygge opp varelager og kundegruppe. Målsetningen er også å få en nettbutikk opp og gå.

– Det er en god del etterspørsel og det har gått overraskende bra. Kom gjerne innom for å kikke, både her hos oss og på nettbutikken, avslutter ekteparet.

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!
Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.