Det nordnorske konsernet MOMEK etablerer seg i Tromsø

Industrikonsernet MOMEK med hovedkontor i Mo i Rana ønsker en enda sterkere tilstedeværelse i nord. Når de nå etablerer seg i Tromsø var hensynet til de ansatte, og ikke minst kjærligheten en sterk medvirkende faktor.

Skiltet er skrudd opp og to ansatte er på plass i industriområdet Skattøra nord for sentrum i ishavsbyen, og nå søker selskapet etter flere ansatte.

I første omgang er det behov for ingeniører, prosjektledere og prosjektbaser.

HR-sjef Morten Loftfjell sier at Tromsø-kontoret er en forlengelse av MOMEK Services avdeling på Melbu, som har sitt hovedfelt på pumper, rør og automasjon. Nå ønsker han å se flere kolleger på plass i Tromsø.
HR-sjef Morten Loftfjell sier Tromsø-kontoret vil være en forlengelse av MOMEK Services avdeling på Melbu, som har sitt hovedfelt på pumper, rør og automasjon. Nå ønsker han å se flere kolleger på plass i Tromsø. Foto: Lars Åke Andersen.

Kundene er spredd over hele Nord-Norge så vi ønsker å være fleksibel på arbeidssted.

MOMEK ser at de må legge til rette for at folk ønsker å jobbe litt annerledes og vil gjerne legge til rette for et fleksibelt arbeidsliv.

– En ingeniør kan på kontoret i Tromsø gjøre forarbeid og planlegging av et prosjekt, og så dra ut til prosjektstedet for å følge opp, sier HR-sjef Morten Loftfjell. 

Det viktigste er at jobben blir gjort. Det er gjerne de yngre som ønsker mer fleksible ordninger, og MOMEK ønsker å strekke seg langt for å beholde dyktige ansatte. 

Lang historie

MOMEKs historie begynte i 1998. Selskapet har sitt hovedkontor i Mo i Rana, og har også flere avdelinger og anlegg rundt om i landet.

MOMEK Group har blitt en av de største tjenesteleverandørene i Skandinavia innen flere bransjer. Både innen prosessindustri, gruvedrift, havbruk, infrastruktur, olje og gass, fornybar energi, samt bygg og anlegg. 

Kjærligheten vant

Nå får de omtrent 500 ansatte nye kolleger i Tromsø. Freddy Norø og Tobias Fagerli er allerede på plass.

Kontoret i Tromsø blir en forlengelse av MOMEK Services’ avdeling på Melbu, som har sitt spesialfelt innen pumper, rør og automasjon. Kunder er gjerne havbruksnæringa og det offentlige. 

Tobias Fagerli var utdannet maskiningeniør og fikk en trainee-stilling hos MOMEK på Melbu. Der jobbet 26-åringen i ett år.

Men med kjæreste i Skibotn ble det mye pendling, og da hun skulle studere i Tromsø tok Tobias en prat med ledelsen. Ledelsen ville gjerne beholde han, og ideen om et kontor i ishavsbyen oppsto. 

Freddy Norø og Tobias Fagerli er de første to som har Tromsø som base i det nyetablerte kontoret. HR-sjef i MOMEK Morten Loftfjell og driftssjef Alexander Johansen satser på videre vekst og flere ansatte.
Freddy Norø og Tobias Fagerli er de første to som har Tromsø som base i det nyetablerte kontoret. HR-sjef i MOMEK Morten Loftfjell og driftssjef Alexander Johansen satser på videre vekst og flere ansatte. Foto: Lars Åke Andersen.

Mandag 12. juni var det offisiell åpning med marsipankake og HR-sjef Morten Loftfjell og driftssjef Alexander Johansen til stede. 

Nå jobber Fagerli som prosjektleder og stortrives på kontoret i Tromsø, der han så langt har fått kollega Freddy Norø på nabokontoret.

Norø kommer fra jobb som produksjonsleder hos Nofi i Tromsø og har jobba med plastproduksjon i over tjue år. Nå er han prosjektleder hos MOMEK.

Da sjansen bød seg slo jeg til.

Freddy Norø er prosjektleder innen havbruk og synes det er flott å ha en stor organisasjon med kompetanse i ryggen. Foto: Lars Åke Andersen.

– Jeg er selv opprinnelig fra Mo i Rana, og synes bedriften er spennende, med et fremoverlent fokus på havbruk og pumpeteknologi. Det er kjekt å være i en så stor organisasjon med kompetanse tilgjengelig, sier Freddy.

Søker flere kolleger

Målet nå er å bygge opp en avdeling med flere ansatte i Tromsø. På grunn av økende oppdragsmengde er det behov for flere folk i arbeid. I disse dager lyses det ut stillinger som fagoperatører, ingeniører og prosjektledere som kan ha arbeidssted i Tromsø.

– Vi ønsker å bygge opp et miljø i Tromsø, både for at folk skal trives med gode kolleger og for å få et større faglig miljø, sier HR-sjef Loftfjell. 

Fra venstre Alexander Johansen, Morten Loftfjell, Tobias Fagerli og Freddy Norø.
Fra venstre Alexander Johansen, Morten Loftfjell, Tobias Fagerli og Freddy Norø. Bygget huser også andre industribedrifter som Kone, Glamox og huseier Ishavsbyen Elektro. Foto: Lars Åke Andersen.

På nettsiden til MOMEK er det en egen knapp for de som ønsker å søke jobber. Da kan man enten søke stillinger som er utlyst, eller legge inne en åpen søknad.

I Tromsø får konsernet også nærhet til universitetet i byen, og kan lettere vise studenter hvilke karrieremuligheter som ligger hos dem.

Driftssjef Alexander Johansen forteller at det ligger kontrakter på over 500 millioner for resten av året og at konsernet ser lyst på fremtiden.

Driftssjef Alexander Johansen har jobbet hos MOMEK siden 2001 og mener at menneskene er konsernets viktigste ressurs. Mandag var han med på åpninga av Tromsø-kontoret.
Driftssjef Alexander Johansen har jobbet hos MOMEK siden 2001 og mener at menneskene er konsernets viktigste ressurs. Mandag var han med på åpninga av Tromsø-kontoret. Foto: Lars Åke Andersen.

Omsetninga går mot én milliard for 2023. MOMEK ser også ringvirkninger der de har aktivitet, og søker ofte samarbeid med lokale bedrifter og underleverandører. 

Et sosialt fellesskap

I tillegg til produksjon og utvikling, legger bedriften vekt på gode ordninger for de ansatte. Sosiale samlinger, juleverksted for hele familien, velferdsordninger og reiser for å bygge fellesskapsfølelse er viktig understreker Johansen. 

Vi har stort fokus på lagfølelsen, og er veldig stolte over å tilby gode ordninger til de ansatte.

Selv om Freddy og Tobias jobber på et lite kontor har de et stort konsern med 500 ansatte å lene seg på. I september går turen til Dublin, tidligere har det vært cruise i Dubai, reiser til Island, Tyskland og andre land. 

Tobias Fagerli og Freddy Norø er de to første ansatte på Tromsø-kontoret.  Bygget huser også andre industribedrifter som Kone, Glamox og huseier Ishavsbyen Elektro.
Tobias Fagerli og Freddy Norø er de to første ansatte på Tromsø-kontoret. Foto: Lars Åke Andersen.

– På turene får også partner være med, målet er å bygge lagånd, inkludering og nettverk, sier Johansen. Dette har også gitt lav turnover, mange blir værende lenge i bedriften. 

Inkludering av ansatte er også målet for MOMEK Invest, et investeringsselskap der de ansatte kan være med på eiersiden. På få år har gevinsten vært tre-fire ganger innskuddet.

Selskapet kjøper eiendommer og bedrifter eller utvikler egne ideer som kommer fra ansatte. 

– Det er en gladsak, og det er også eier Wiggo Dalmos drøm at de ansatte skal få høste av godene i bedriften, avslutter HR-sjef Morten Loftfjell hos MOMEK Group. 

Denne saken er produsert av Næring i Nord i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Næring i Nord er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 977 89 477, post@nin.no eller les mer her!

Join MOMEK Group.

We are 500 people in MOMEK! Everyone is dedicated to both delivering thebest products and services, but also to creating the best workplace. See which vacancies we have, and if there are no vacancies at the moment, you can send us an open application where you tell us why exactly YOU want to join the team!

Produsert av Næring i Nord – Nordfra.no

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.