Minor Industriplast leverte 7000m2 med nytt dekke i parkeringshuset på Narvik Storsenter

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Ved hjelp av Minor Industriplast fra Trondheim har parkeringshuset til Narvik Storsenter fått nytt og strøkent dekke. Parkeringshuset har de siste årene vært preget av løse flak i dekket og hullete underlag.

Parkeringshuset på 5 etasjer ble bygget i 1999, men med høy andel biler med piggdekk i Narvik på vinterstid har parkeringshuset bokstavelig talt fått kjørt seg.

Tiden var med andre ord inne for utbedring av det slitte vegdekket i parkeringshuset. Etter grundige undersøkelser valgte Narvik Storsenter å hente inn Minor Industriplast, et firma med svært lang erfaring og gode referanser.

Minor Industriplast på vei for å inspisere parkeringshuset ved Narvik Storsenter.
Minor Industriplast på vei for å inspisere parkeringshuset ved Narvik Storsenter. Foto: Kristoffer Eide

Minor Industriplast har 15 dyktige ansatte med solid kompetanse, og kan se tilbake på 34 års erfaring som dekkeleverandør. Firmaet som holder til på Heimdal i Trondheim har jobbet med både store og små prosjekter over hele landet.

Jobben med oppgradering av dekke i parkeringshuset ble startet i juli, og ble ferdigstilt i november med god hjelp av den mest moderne maskinparken i bransjen.

Hele parkeringshusdekket, inkludert alle kjøreramper, er nå erstattet i alle de fem etasjene.

Kenneth Thrane Olsen
Nytt dekke på plass i parkeringshuset til Narvik Storsenter. Foto: Kristoffer Eide

Parkeringshuset hadde ekstrem slitasje

Til forskjell fra sørligere steder har Narvik svært stor andel piggdekkbruk. Da gjelder det å finne det rette produktet og sammensetningen som kan stå imot en slik påkjenning. 

– Da vi kom til parkeringshuset så vi at det var et stort behov for utbedringer. Dekket hadde løsnet flere steder og det hadde vært en ekstrem slitasje i huset, sier Kenneth Thrane Olsen, prosjektleder i Minor Industriplast.

De ansatte ved Minor Industriplast diskuterer jobben med å skifte ut dekket med et nytt slitesterkt, og langt mer varig dekke. Foto: Kristoffer Eide

Han forteller at kunsten med belegget, er å danne et tett lag som beskytter for at salt og forurensninger trenger seg nedover i betongen og ødelegger konstruksjonen, slik tilfellet var her. 

– Vi har tilsatt riktig tilslag av slitemateriale i dekket for å lage det optimalt for disse forholdene, forteller Kenneth.

Prosjektleder i Minor Industriplast, Kenneth Thrane Olsen går gjennom jobben som er gjort sammen med eiendomssjef Trond Aase ved Olav Thon Gruppen. Foto: Kristoffer Eide

Etter grundig forarbeid kan Minor Industriplast nå garantere for at Narvik Storsenter nå er kvitt problemet med at dekket løsner.

Forarbeidet er alfa omega

Første del av jobben for Minor Industriplast var å benytte store fresere for å komme ned til solid nok betong.

– Først måtte vi bearbeide betongen for å få god heft til belegget som skulle legges. Deretter går vi på med en slags sandblåser med lukka system, men med stålkuler istedenfor sand. Dette er en helt støvfri prosess.

Kenneth Thrane Olsen
Kraftig utstyr måtte til for å gjøre et godt grunnarbeid før nytt dekke kunne legges. Foto: Kristoffer Eide

Nede i kjelleren brukte de en annet type slipeutstyr. På en sånn type jobb, er det forarbeidet som er viktigst og nettopp derfor er det nødvendig å stille med en moderne maskinpark.

– Vi måtte fjerne all løs betong og gammelt slitt belegg.

Kenneth Thrane Olsen
De ansatte hos Minor Industriplast har lagt ned et solid stykke arbeid med å oppgradere dekket i parkeringshuset. Foto: Kristoffer Eide

Lang erfaring

Utover lang erfaring med industrigulv, er Minor Industriplast store på Polyurea. Dette brukes blant annet på mange av de store oppdrettsanleggene i Norge, hvor Minor Industriplast sprøyter gummimembran inn i tankene som brukes på oppdrettsanleggene.

– Vi legger alle typer industrigulv, blant annet for meierier, slakterier, fiskeindustrien, og selvfølgelig også parkeringshus. I tillegg legger vi komfortgulv til sykehus, skoler, barnehager og kontorlokaler.

Kenneth Thrane Olsen
Foto: Kristoffer Eide

Veldig fornøyd med jobben som er gjort

Trond Aase som er eiendomssjef hos Olav Thon gruppen, som eier Narvik Storsenter kan fortelle om et meget godt resultat og fornøyde eiere.

– Endelig ser det ut for at vi har fått et svært solid dekke.

Trond Aase
Trond Aase (t.h), eiendomssjef ved Olav Thon gruppen er fornøyd med jobben som er utført. Foto: Kristoffer Eide

Aase forteller at det er et veldig krevende parkeringshus med 180 graders svinger oppover etasjene. Kombinasjonen av krappe svinger og piggdekk har vært en veldig hard belastning for underlaget.

– Piggedekkene har spist opp dekket. I snitt har vi 35.000 parkeringer i måneden noe som har ført til høy slitasje. Vi har bytta, reparert og vedlikeholdt det gamle dekket stykkvis og delt helt fra 1999 og frem til nå, sier Trond.

Målet nå er at ett årlig vedlikehold vil være tilstrekkelig for at kvaliteten skal vedvare.

– Uavhengig av hvor god kvaliteten er vil det alltid være behov for ny coating på dekket, primært i kjøre- og svingsoner oppover.

Kenneth Thrane Olsen
Trond Aase takker de ansatte hos Minor Industriplast for jobben som er utført. Foto: Kristoffer Eide

For dette er et spesielt parkeringshus der bilene kun kjører oppover. Man kjører inn fra E6 nederst og ut øverst i gata bak.

Åpent hus

Siden parkeringshuset er eneste mulighet til parkering ved Narvik Storsenter var det viktig for senterledelsen å holde parkeringshuset åpent under arbeidet.

– Minor Industriplast har vært veldig fleksible og stått på for å få til dette. De har jobbet både morgen og kveld, helger og ukedager og på tider av døgnet mens det naturlig har vært lite trafikk, sier Aase.

Arbeidet har pågått samtidig som parkeringshuset har vært åpent for kundene ved Narvik Storsenter. Foto: Kristoffer Eide

Ved å stenge av noen soner og områder, lot det seg fint gjennomføre. Selv om det var krevende har Minor Industriplast gode erfaringer fra denne måte å jobbe på.

– Vi har hatt et veldig fint samarbeid med Minor Industriplast. Nå er vi spent på hvordan dekket ser ut til våren, etter en ny vinter med piggdekkjøring. Så langt er vi veldig fornøyd, sier Trond Aase.

Begge parter er godt fornøyd med samarbeidet, og det gode resultatet ved Narvik Storsenter. Foto: Kristoffer Eide

Og mens vi snakker om åpent hus; Minor Industriplast er alltid på utkikk etter nye folk og ansatte senest i år to nye medarbeidere. Vekstbedriften trenger stadig folk som er praktisk anlagt, gjerne med bakgrunn som håndverkere eller murere. 

– Vi har skolert og lært opp de fleste sjøl, siden det ikke er noen egen utdanning for gulvleggere. Så kom gjerne innom om dette hører interessant ut, oppfordrer Kenneth Thrane Olsen, prosjektleder i Minor Industriplast AS.

Denne saken er produsert av Nordfra Næring i tett samarbeid med, og på oppdrag av omtalt aktør i saken. Nordfra Næring er en kommersiell aktør som profilerer og markedsfører nordnorske bedrifter. Ønsker dere å bli profilert på Nordfra.no, eller har noen spørsmål? Ta kontakt på telefon 400 64 888, post@nordfra.no eller les mer her!

Annonsørinnhold | Minor Industriplast AS

Minor Industriplast AS legger alle typer industrigulv, blant annet for meierier, slakterier, fiskeindustrien og selvfølgelig parkeringshus.

Heggstadmoen 51, 7080 Heimdal
Telefonnummer: 72 88 16 78

Produsert av Næring i Nord.

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.