Lutefisk med erterstuing og bacon
Lutefisk med erterstuing og bacon. Foto: eirik-nilssen-senja-matstudio

Lutefisk med erterstuing og bacon

Lutefisk er tørrfisk som er utbløtt i vann, lutet og så vannet ut igjen til den har et større volum enn den hadde når den var fersk. Mange nordlendinger har et lidenskapelig forhold til lutefisk med godt drikke til.

Lutefisk med erterstuing og bacon

Eirik Nilssen /Senja Matstudio Lutefisk med erterstuing og bacon Lutefisk er tørrfisk som er utbløtt i vann, lutet og så vannet ut igjen til den har et større volum enn den hadde når den var fersk. Mange nordlendinger har et lidenskapelig forhold til lutefisk med godt drikke til. Skriv ut oppskrift
Porsjoner: 4
Ernæringsinnhold Kalorier Fettinnhold

Ingredienser

  • 3 kg lutefisk
  • 2 ss salt
  • 400 g bacon i terninger

Slik gjør du

  1. Salt fisken godt og la den ligge i 1-2 timer.
  2. Jo løsere fisk, jo lenger kan den ligge med saltet. Saltet trekker ut vannet i fisken og gjør den fastere.
  3. Skyll av saltet og del opp fisken i serveringsstykker.
  4. Legg den med skinnsiden ned, dekk formen med folie og stek i ovnen på 200 grader i ca. 30-40 min.
  5. Sjekk fisken etter ca. 20 minutter.
  6. Mens fisken er i ovnen kan du steke baconterningene på svak varme i en kjele eller i en panne. Pass på at de ikke blir brent.
  7. Server med poteter, ertepuré, sennep og gjerne brunostbiter.
  8. Husk at lutefisk må saltes et par timer før den tilberedes. Jo lenger den ligger med salt jo fastere blir fisken.

Notater

God middag 🙂

Les og del innhold om mat, natur, folk og næringsliv i Nord-Norge.